Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Η εκδήλωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στο Αγρίνιο αφορμή για κοινή δράση της Αριστεράς


Η  τοπική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγρινίου διοργανώσε χθες το απόγευμα εκδήλωση- συζήτηση στις 28 Ιανουαρίου στην αίθουσα του επαγγελματοβιοτεχνικού επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας με θέμα: «υπάρχει απάντηση σήμερα απέναντι στη κοινωνική επίθεση που εξαπολύει το μαύρο μέτωπο Ε.Ε Δ.Ν.Τ. Κυβέρνησης;»  
Στην παραπάνω εκδήλωση ανέπτυξαν τις θέσεις τους οι: 
Η ΦΩΤΟ  είναι απο το http://www.agrinionews.gr/?p=48188
- Δ. Δεσύλλας, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, μέλος Πανελλαδικού συντονιστικού ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
– Γ. Τόλιος διδάκτωρ οικονομικών επιστημών, μέλος του Αριστερού ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ. 
– Π. Σωτήρης, πανεπιστημιακός, μέλος Κεντρικής συντονιστικής επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χόρος του Επιμελητηρίου ήταν γεμάτος απο αριστερούς ανθρώπους και η προσέλευση μεγάλη όπως μπορείτε να δείτε στις φωτο.
Ακούστηκαν προτάσεις που είχαν να κάνουν με τον ανασχεδιασμό της παραγωγικής διάρθρωσης της οικονομίας, εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου με έμφαση στη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου με παράλληλη αύξηση των μισθών και η απάντηση είναι είπε ο Δ. Δεσύλλας το Αντικαπιταλιστικό μέτωπο κ.α.
Το λόγο πήραν και οι πολίτες, όπου ακούστηκαν πολλές απόψεις και η αγωνία για την απάντηση της αριστεράς.
Ο Γιάννης ο Τόλιος με τον ήπιο λόγο του απέδειξε και ως οικονομολόγος, την εξαθλίωση που ήρθε από τα μνημόνια και πρότεινε την κοινή δράση της αριστεράς σε αντιφιλελεύθερο μέτωπο. Κάτι που ο Δεσύλλας δεν έκανε αποδεκτό και αντιπρότεινε την συγκρότηση αντικαπιταλιστικού μετώπου με συγκεκριμένο πρόγραμμα. Έδωσε έμμεσα κάποιες απαντήσεις στις αιχμές του Δ. Δεσύλλα, όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και κατά του Τσίπρα
Γνώμη μας είναι ότι ο Δ. Δεσύλλας θα μπορούσε να αποφύγει κάποιους χαρακτηρισμούς αφού το ακροατήριο δεν ήταν ............. αμιγώς μέλη ή φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διότι το πάνελ προδιέγραφε και το ακροατήριο, χωρίς βέβαια να διαστέλλονται και οι ιδεολογικές θέσεις καμίας συνιστώσας και να λειτουργεί στη βάση της κοινωνικής αποσυμπίεσης, όπως προέτρεψε κάποιο γνωστό  στέλεχος αριστερής εκδοχής.       
Εντυπωσιακή η ομιλία του Π. Σωτήρη, γνωστού εκπαιδευτικού, όπου με τον συνθετικό-αναλυτικό του λόγου προσπαθούσε να ισορροπεί μεταξύ της αναγκαιότητας της κοινής δράσης και της ιδεολογικής χειραφέτησης του κόσμου της αριστεράς και του εργατικό κινήματος.  

Καίρια ερώτηση υπέβαλε ένας πολίτης Μ.Μ. σχετικά με την πολυδιάσπαση της αριστεράς αλλά δεν δόθηκε σαφή απάντησή. Κάτι που ως γεγονός κυριάρχησε παρά την αγωνιώδη προσπάθεια από την κυρίαρχη συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την διαφύλαξη της απόλυτης αλήθειας (χωρίς αυτό να είναι και κακό) αλλά σήμερα τίθενται επιτακτικά το ζήτημα της τακτικής της αριστεράς και της παλλαϊκής δράσης της απέναντι στο μαύρο μέτωπο. Δεν πρέπει να μιαίνει στα λόγια η αριστερά αλλά να κάνει και πράξη είπε άλλος πολίτης και χαρακτηριστικά ανέφερε τα σωματεία των εκπαιδευτικών, τον εμπορικό Σύλλογο, το πανεπιστήμιο, όπου στη διοικούσα επιτροπή υπάρχει ο γνωστός επιχειρηματίας και εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε για αυτό το τοπικό χάλι!   
Το θετικό είναι ότι άνοιξε η συζήτηση στην αριστερά παρά τις διαφωνίες που δικαιολογημένα υπάρχουν μεταξύ των ρευμάτων ενώ η μη παρουσία εκπροσώπων του ΚΚΕ, παρά του ότι έγιναν προσπάθεια να παραβρεθούν, όπως είπε ο συντονιστής της συζήτησης, είναι το μέγα πρόβλημα στη κοινή δράση της αριστεράς.
Αξίζει να γράψουμε τέλος τα λόγια του Θ. Αγγελόπουλου που είπε ύστερα από ερώτημα που του έγινε στη τελευταία του συνέντευξη στην τηλεόραση ότι με όλα αυτά που γίνονται "είναι αριστερός υπό σύγχυση", το οποίο ανέφερε ο γνωστός καθηγητής παρά την έξυπνη αντίδραση του Δεσύλλα που πήγε να το διασκεδάσει το θέμα λέγοντας ότι η αριστερά έχει σκέψη και δεν βρίσκεται σε "σύγχυση", κάπως απόλυτο και υπεροπτική προσέγγιση.   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ