Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ε.Κ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

   Η εργατική πάλη οικοδομών χαιρετίζει όλους τους οικοδόμους που στήριξαν και ενίσχυσαν εκλογικά την εργατική μας κίνηση, στις αρχαιρεσίες του Σωματίου μας που πραγματοποιήθηκαν πριν από τις γιορτές του Δεκέμβρη   του 2011.

  Σε μια εποχή δύσκολη, περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης με διάρκεια σφοδρής επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα, εξόντωσης των εργαζομένων και των οικοδόμων με επιχείρηση διάλυσης των εργατικών νομών και δικαιωμάτων με διάλυση του οπίου κοινωνικού κράτους είχε απομείνει με τεραστία ποσοστά ανέργων και εξαθλιωμένων λαϊκών και εργατικών στρωμάτων που κάθε .....
μέρα καλούνται να πληρώνουν χαράτσια και αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και Δημοσίων υπηρεσιών (εφοριών κτλ).
 Η Κυβέρνηση Παπαδήμου αποτελεί συνεχεία της προηγούμενης με  συγκυβέρνηση των τριών  αστικών κόμματων, εφαρμόζουν ότι αδυνατούσε να προχωρήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τις αρνητικές γι αυτούς δημοσκοπήσεις και την λαϊκή  δυσαρέσκεια . Εκτελούν εντολές των αφεντικών τους Ε.Ε. Μέρκελ, Σαρκοζή, Ε. Κ. Τ.  Δ . Ν . Τ.  Ελληνικού και ξένου κεφαλαίου. Φορτώνουν την κρίση που αυτοί δημιούργησαν στο λαό , εξασφαλίζοντας αυτοί τα κέρδη τους αδιαφορούν για την χρεοκοπία της χώρας   (εκεί την οδήγησαν με την πολίτικη τους)και την οικονομική ύφεση που παίρνει τεράστιες διαστάσεις.
  Σε αυτή την τραγική ιστορική στιγμή μεγάλων αλλαγών και εξελίξεων , η εργατική πάλη οικοδομών συμβάλει με τις δικές της δυνάμεις και δυνατότητες στην υπόθεση της ανατροπής αυτής της κατάστασης τοποθετώντας ένα λιθαράκι στο τοίχο που πρέπει να υψώσουμε απέναντι τους. Κόντρα στο υποταγμένο στα αστικά συμφέροντα γραφειοκρατικό συνδικαλισμό της ΓΕΣΕ ,ΑΔΕΔΗ. Κρίνουμε θετικά όποια διαφοροποίηση του χώρου της ΠΑΣΚΕ σε όπια εργατική κατεύθυνση , κατάληψη της ΓΕΝΟΠ, ΔΕΗ στο λογιστήριο εκτύπωσης και έκδοσης των χαρατσιών μέσω τιμολογίων, την απεργία των ΟΤΑ την διαφοροποίηση εκατοντάδων συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και την αυτοδιαγραφή τους απ αυτήν .Στηρίζουμε τον ηρωικό αγώνα των απεργών στη Χαλυβουργία την απεργία στα ΜΜΕ.
  Η ΠΑΣΚΕ οικοδομών δεν συμμετείχε στις αρχαιρεσίες του Σωματείου ,η αυτοδιάλυση της έχει σχέση με την αδιέξοδη συνδικαλιστική πολιτική γραμμή της , και τις αυταπάτες για λύσεις κομματικές. Τους καλούμε να συμμετέχουν στο Σωμάτιο , στους αγώνες που έρχονται. να ενισχύσουν την ταξική γραμμή των αγώνων στον κλάδο μας και γενικότερα των εργαζομένων.
  Η πανοικοδομική ενότητα (πάμε) παρά τα θετικά σημεία στη γραμμή (πλαίσιο)διεκδίκησης συμπεριφέρεται σαν το αφεντικό της εργατικής τάξης και των οικοδόμων, λόγο και της πλειοψηφίας της στο Σωματείο. Δεν διστάζει να συκοφαντεί και να λασπολογεί την εργατική πάλη οικοδόμων. Δεν θέλει καμία προγραμματική ενότητα  και κοινή  δράση παρά τα κοινά σημεία μαζί μας τις ημέρες της εκλογικής διαδικασίας δεν έλειψε προκλητική στάση και το υβριλόγιο απέναντι μας . Τους δηλώνουμε ότι η νίκη των εργαζομένων και οι νίκες των οικοδόμων  έρχονται με την μαζική συμμετοχή στις συνελεύσεις και στις απεργίες και όχι με το μέτρημα των κουκιών σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και εκεί αδυνατεί ο κλάδος μας .
  Η πτώση της συμμετοχής στις εκλογές έχει να κάνει με την απογοήτευση συνολικότερα του Συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στους εργαζόμενους .Αποχή υπήρξε πολύ μεγαλύτερη στο συνδικάτο οικοδομών Αθήνας.
  Η εργατική πάλη οικοδόμων είναι στο δρόμο του αγώνα της ταξικής ενότητας ,γιατί αυτός είναι ο νικηφόρος δρόμος  , δεν ζητάμε πιστοποιητικό πολίτικης ταυτότητας απ τους οικοδόμους για να γίνουν μελή μας ούτε ποια θρησκεία πιστεύουν και τη εθνότητα είναι. Θέλουμε τους εργάτες ενωμένους σε ταξική κατεύθυνση ανάπτυξης του κινήματος για ρήξη και ανατροπή της βάρβαρης καπιταλιστικής κερδοφορίας και ανάπτυξης για ανατροπή των αντεργατικών νομών και μέτρων, για μια ανάπτυξη της κανονικής ισότητας, διασφάλισης των συμφερόντων των εργατών και φτωχών της χώρας.
  Δεν αποτελούμε άλλη μία κομματική παράταξη ούτε άθρισμα συνεύρεσης παρατάξεων που δεν είχαν έκφραση, όπως επιχείρησαν κάποιοι να μας κατατάξουν.
  Ενώνουμε την δύναμη των εργατών οικοδόμων, συμμαχούμε, αγωνιζόμαστε κάναμε συναδέλφους άλλων εργατικών χώρων,  οι αγώνες τους και οι απεργίες τους είναι και δικές μας και βαδίζουμε μπροστά .
   
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ 
Ιανουάριος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ