Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ας το πάρουμε απόφαση η Αιτωλοακαρνανία δεν εκπροσωπείται!

Από το http://www.agrinioculture.gr/
Του Δημήτρη Παπαδάκη
Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο…. Η είδηση από μόνη της κάνει αυτόματα τiς συγκρίσεις… Σε έγγραφο που εστάλη στα Λιμενικά Ταμεία όλης της χώρας, που υπογράφει στις 19/01/12 ο υφυπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, αναφέρεται ότι στο τελωνείο Κατακόλου θα λειτουργεί κλιμάκιο υπαλλήλων σε μόνιμη βάση, με απόσπαση από το τελωνείο Κυλλήνης. Την είδηση επιβεβαιώνει ...
με δηλώσεις στο Ιόνιον FM ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος. Οι Ηλείοι παρ’ όλα αυτά και ενώ κέρδισαν -θα έλεγε κανείς- αυτό που ζητούσαν, μια ημέρα μετά πραγματοποίησαν σύσκεψη παρουσία όλων των φορέων της Ηλείας που μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη τους και του Δήμαρχου Πύργου και εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο ζητούν ανάκληση της απόφαση χωρίς μεσοβέζικες αποφάσεις περί λειτουργίας κλιμακίου στο Κατάκολο. Τέτοια είναι η διεκδίκησή τους… μέχρι κεραίας!
Στην πτωχή Αιτωλοακαρνανία τα πράγματα είναι διαφορετικά… Διεκδίκηση μηδέν! Κοιμούνται όλοι τον ένοχο ύπνο του δικαίου! Τι και αν κλείνουν και υποβαθμίζονται τα τελωνεία Αγρινίου και Αστακού, κανείς δεν αντιδρά, ουδείς δεν ενοχλείται. Είτε λέγεται βουλευτής, είτε λέγεται δήμαρχος, είτε αντιπεριφερειάρχης… Χρησιμοποιούμε το ρήμα «λέγεται» γιατί κανείς τους δεν είναι… Αν ήταν θα διεκδικούσαν, θα εκπροσωπούσαν τον κόσμο που τους ψήφισε, θα φώναζαν για τον τόπο τους…. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με οσφυοκάμπτες, προσκυνημένα και μαντρωμένα στα κόμματά τους ανθρωπάκια!
Ας το πάρουμε απόφαση η Αιτωλοακαρνανία, αυτός ο φιλημένος από το θεό τόπος -που έλεγε ένας επαγγελματίας πολιτικός της– δεν εκπροσωπείται! Δεν είναι τυχαίο… κατεβαίνοντας από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου κάνεις ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο… Ο καρόδρομος Αντίρριο – Γιάννενα διατρέχει τρεις νομούς και δύο περιφέρειες. Και βέβαια καρόδρομος είναι παντού, αλλά μόνο στην Αιτωλοακαρνανία, έχει την εικόνα δρόμου του Σαράγιεβο… Αυτό είναι το πλέον κατάλληλο παράδειγμα για να καταλάβει κανείς τι συμβαίνει σε αυτό το νόμο… Το καταλαβαίνουν ακόμη και οι περαστικοί που δεν είναι Αιτωλοακαρνάνες…
Αυτό το τελευταίο διάστημα που θα περίμενε κανείς να δει την αντίδραση των παραγόντων της περιοχής -ας πούμε για το θέμα των τελωνείων– αυτοί ασχολούνταν με το να εκλέξουν το δικό τους άνθρωπο πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας. Ούτε αυτό δεν κατάφεραν, οι άχρηστοι! Άντε να τους βάλεις και στα δύσκολα…
Για το τέλος ας κάνουμε και ένα διαχωρισμό ανάμεσα στους τοπικούς οσφυοκάμπτες τους ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Οι πασόκοι της Αιτωλοακαρνανίας ασχολούνται με τις ομαδοποιήσεις τους, άλλος με τον Παπαδήμο, άλλος με τον Μπένι, άλλος με το Λοβέρδο… Βλέπετε, έχει μεγάλη διαφορά ποιος από τους τρείς θα παραδώσει τη χρεοκοπημένη χώρα στους δανειστές της… Όσον αφορά τα γαλάζια παιδιά είναι λογικό να μην μπορούν αυτή την εποχή να φωνάξουν και να διεκδικήσουν… Προσπαθούν ακόμα να χωνέψουν την κωλοτούμπα του αντι-μνημονιακού μέχρι πρότινος, με τον Παπαδήμο εσχάτως, προέδρου τους Αντώνη Κομανέτση… πληροφορίες τον θέλουν να παρακολουθεί καθημερινά dvd με τις κωλοτούμπες της θρυλικής αθλήτριας της ενόργανης Νάντια Κομανέτσι… Εξάλλου στη τοπική ΝΔ σύντομα θα έχουν πάλι πρόβλημα με τη χώνεψή τους καθώς προετοιμάζονται να κόψουν στο Αγρίνιο τις επόμενες μέρες δύο πίτες για τη νέα χρονιά, μια για τη ΝΟΔΕ και μια για Δημοτική Οργάνωση Αγρινίου….

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ