Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Κράμερ εναντίον Κράμερ!

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ αυτοκτόνησε για να σώσει την τάξη του σαν καλός σαμουράι που πεθαίνει για τον αυτοκράτορα!
Δεν άντεξε να αντικρύζει την κοινωνική πλειονότητα, εναργέστερη, αποφασιστικότερη αλλά πίστεψε τη δράκα των Ευρωπαίων κηφήνων που κηρύσσουν, όντας χορτάτοι, τη λιτότητα για τη χώρα μας. 
Θέλησαν και τα εξαπτέρυγα των ευρωλάγνων αστών να συνθηκολογήσουν στην "ατιμωτική συνωμοσία με τους κυρίαρχους" γιατί λέει... αν δεν ψηφίζονταν ο επαχθής δανεισμός μας θα φτώχυνε η "Πατρίδα"! Και ο λαός; Αυτό και αν είναι υποκρισία... Αφού όλοι αυτοί ποτέ δεν ήταν με τους φτωχούς γιατί κόπτονται τώρα άραγε για δαύτους;
Και να ο δικός μας ο Μάριος (απών από παντού) μας προέκυψε όμως εκπρόσωπος στους έρημους και απρόσωπους εθνοπατέρες... Επιστρατεύτηκαν όλα ....
τα βαριά χαρτιά για να στηριχθούν οι επιλογές της ντόπιας ελιτ, καίνε και την Αθήνα για να φωτίσουν τα σκοτεινά τους σχέδια και από Δευτέρα άρχισαν το κούρεμα των Ελλήνων!!! 
Σε ποια βουλή  οι "πειθαρχημένοι" θα βο(υ)λεύονται άραγε και για ποιούς;  
Η απάντηση είναι καθαρή σε όλους τους δεδομένους, ότι  θα ζούμε φτωχά ναι αλλά θα το παλεύουμε ως το τέλος, ως τις συνέπειες της σύγκρουσης. Πρέπει να πάμε βουτώντας σαν τον Ανταίο στα σπλάχνα της γης, παίρνοντας δύναμη από το λαό, κρατώντας το φως που καίει στο χέρι, με όλα τα ρίσκα του Οδυσσέα, γιατί σιγουριά υπάρχει μόνο στην απραξία και στα νεκροταφεία....
Ομόρφυνε ο κοινωνικός καιρός από κάτω δε θα μας πάρει. Ίσως να στενοχωρήσουμε μερικούς φίλους των εφήμερων σχέσεων με τις στραβοτιμονιές μας αλλά τους λέμε ότι ερχόμαστε από πολύ μακρυά και έχουμε δρόμο ακόμα!
Δεν θα υπακούσουμε στη "σιγή ασυρμάτου' που θέλει να επιβάλει η άρχουσα συμμορία (με τους πληρωμένους ή τους αφελείς κοντυλοφόρους) να βγάλει μια γενιά στην εφεδρεία, να μετατρέψει τα χωριά μας σε κρανίου τόπο τις δε πόλεις σε σωφρονιστήρια ενηλίκων και σε στρατόπεδα ανέργων σε ένα τοπίο στην ομίχλη των αγορών των χρηματιστών....  
Κι εμείς; Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα. Χρειάζεται να χωνέψουμε καλά όλη την ιστορική πείρα, να θυμηθούμε βαθειά τα νοήματα των μεγάλων αφηγήσεων των απελευθερωτικών οραμάτων και ας τρέξουμε, όλοι μαζί χωρίς διακρίσεις να χτυπήσουμε την καμπάνα της έγερσης και να πούμε πως το διάλειμμα τελείωσε,  "αγρυπνούμε", όπως έλεγε και ο Παύλος, ας συνταχθούν οι στρατιώτες οι ακοίμητοι, και ακούραστοι, οι φοβισμένοι και πρόθυμοι να πάρουν απαντοχή, να φτιαχτούν οι νότες του νέου εθνικού ύμνου, να βγουν οι σημαίες φοβερές απέναντι στον αγέρα που μουγκρίζει.
Με δύο λόγια να γίνει ξεσηκωμός παντού! Σε κάθε σπιθαμή γης, οι εχθροί του λαού πρέπει να βλέπουν με τρόμο εστίες αντίστασης, που θα γίνουν τεράστια κύματα και θα τους πνίξουν!
Διότι η ιστορία θα γραφτεί με αγώνα, ρήξη και οργάνωση.
Πράγματα τόσο απλά, τόσο ανθρώπινα και τόσο αναγκαία.
"Η συντακτική ομάδα του NewsPressAgrinio" 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ