Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη για τις κυβερνητικές αποφάσεις για μειώσεις στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις και καταγγελία για εντολή περικοπής συντάξεων από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη,
συντονιστή της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για μειώσεις στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις
Καταγγελία για εντολή περικοπής από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συντάξεων πριν ακόμα παρθούν και νομοθετηθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις

«Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές» οι κόκκινες γραμμές Παπαδήμου - Παπανδρέου - Σαμαρά για τις συντάξεις μετατράπηκαν σε κόκκινες κορδέλες, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε το ........
σφαγιασμό των επικουρικών και των κύριων συντάξεων μετατρέποντάς τες σε παιδικά φιλοδωρήματα και τους συνταξιούχους σε φτωχούς ζητιάνους.
Πρόκειται για την πιο απάνθρωπη και βάρβαρη επίθεση που γνώρισαν μέχρι σήμερα οι συνταξιούχοι στη χώρας μας, των οποίων οι συντάξεις επιστρέφουν στην αγοραστική δύναμη της δεκαετίας του 1950.
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ  - ΝΔ, που συμφωνεί με την τρόικα σε μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση , τη φτώχεια, την ταπείνωση και την απελπισία τους συνταξιούχους θα πρέπει να ντρέπεται και να «μας αδειάσει τη γωνιά» το γρηγορότερο δυνατό.
Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε και επισυνάπτουμε το σχετικό έγγραφο, ότι το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ με το εξαιρετικά επείγον υπηρεσιακό σημείωμα  με αριθμό 1727/16-2-2012 κατόπιν  εντολής της Διοίκησής του δίνει επείγουσα οδηγία για περικοπή συντάξεων  20% στο τμήμα του ποσού πάνω από 1300 ευρώ από χθες, 16/2, πριν καν παρθούν και νομοθετηθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις γι’ αυτές τις περικοπές.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                 17/2/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ