Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Κατακερματισμένο το πολιτικό σκηνικό σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις! ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χάνουν τις δυνάμεις τους

Πολυκομματική βουλή με πρώτο κόμμα τη ΝΔ, χωρίς ωστόσο να έχει αυτοδυναμία, δείχνουν οι τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο τύπο. Πιο συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MARC για το Έθνος της Κυριακής προκύπτει .............
οκτακομματική Βουλή, ενώ δεν επιτυγχάνει αυτοδυναμία η ΝΔ που έρχεται πρώτη με 24%.

Δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη με 15,2%, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 13,9%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 11,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,7%, ο ΛΑΟΣ με 6,9%, οι Οικολόγοι με 3,3%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 3,2% ενώ η Χρυσή Αυγή βρίσκεται οριακά κάτω από το 3%.
Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρίας η ΝΔ συγκέντρωνε 27,7%, το ΠΑΣΟΚ 17,5% και ο ΛΑΟΣ 9,6%.
Στη δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα στην επόμενη βουλή μπαίνουν εννέα κόμματα.
Η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει και εδώ 24% και ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Δημοκρατική Αριστερά με 11,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκονται ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με 11% και έπονται ΣΥΡΙΖΑ με 8%, ΛΑΟΣ με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι και Χρυσή Αυγή με 3,5%, ενώ και η Δημοκρατική Συμμαχία συγκεντρώνει 3%.
Το 20% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα στήριζε ένα κόμμα με επικεφαλής τον Λουκά Παπαδήμο. Παράλληλα, το 63% θεωρεί λάθος τη διαγραφή των βουλευτών που καταψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση.
Τέλος, στη δημοσκόπηση της MRB για τη Real News η ΝΔ συγκεντρώνει το 19% ενώ το ΠΑΣΟΚ μόλις 8,2%. Την ίδια ώρα, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων εμφανίζεται απαισιόδοξη για το μέλλον της χώρας σε ποσοστό 95,1%, ενώ το 78,7% των πολιτών πιστεύει ότι οι συνθήκες ευνοούν τη δημιουργία νέων κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ