Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΓΙΑ Ε.Ο.Π.Υ.Υ

ΕΦΙΑΛΤΗΣ Ο Εθνικος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Σε πλήρη απαξίωση και νεκροθάφτη της Δημόσιας Υγείας, από τα πρώτα του βήματα τείνει να εξελιχθεί ο νέος Εθνικός Οργανισμός Υγείας, ο επονομαζόμενος Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Οι επιπτώσεις δυσλειτουργίας του στην δημόσια υγεία είναι ......
ήδη ορατές δια γυμνού οφθαλμού. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι στην περιοχή Μεσολογγίου είναι συμβεβλημένοι μόνο πέντε (5) γιατροί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Συνολικά στην Αιτωλ/νία έχουν υπογράψει συμβάσεις μόνο δεκαεννέα (19) γιατροί, πράγμα που σημαίνει ότι αντιστοιχεί ένας (1) γιατρός σε 12.000 κατοίκους!
Εύγε κ. Λοβέρδε μας! Τόσο καλά, τόσο ανερυθρίαστα και τόσο καθαρά. Όλα αυτά οδηγούν στην κοινωνική ασφάλιση σε πλήρη κατάρρευση, τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους σε απόγνωση, τους γιατρούς σε επαγγελματική απαξίωση (6,5 ευρώ για κάθε επίσκεψη) και την δημόσια Υγεία στα τάρταρα της πλήρους ιδιωτικοποίησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα ιατρεία ΙΚΑ – ΕΤΑΜ η αναμονή ξεπερνάει τον ένα (1) μήνα, πράγμα το οποίο σε λίγο θα συμβαίνει και στα Δημόσια Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας κ.λπ.
Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι μέχρι σήμερα δεν έχει συμβληθεί κανείς μικροβιολόγος, οδοντίατρος, οφθαλμίατρος και πόσες άλλες ειδικότητες και βέβαια να σημειωθεί πλέον ότι ο ασφαλισμένος συμμετέχει στην δαπάνη εξετάσεων με 15% στους συμβεβλημένους γιατρούς.
Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου δηλώνει ότι ο εφιάλτης αυτός πρέπει να λάβει τέλος. Το Υπουργείο οφείλει να δώσει λύσεις στην κατεύθυνση βελτίωσης και παροχής υγείας στους χιλιάδες ασφαλισμένους και να υιοθετήσει τις θετικές προτάσεις που υπέβαλλε ο ιατρικός κόσμος δια των συλλογικών του οργάνων.
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την μείωση των δαπανών υγείας για το 2012 προδιαγράφουν ένα ζοφερό τοπίο.
Το επόμενο χρονικό διάστημα το Ε.Κ. Μεσολογγίου αναλαμβάνει μεγάλη πρωτοβουλία – συστράτευση όλων των φορέων, που θα καταλήξει σε ανοιχτή συγκέντρωση – εκδήλωση των φορέων στην πόλη προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα της δημόσιας υγείας και να υποβληθούν προτάσεις για βελτίωσή της και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων υγείας και περίθαλψης των εργαζομένων και συνταξιούχων.
-               ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
-               ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
-               ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
-               ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
      Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ