Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Μήνυμα του Γιώργου Παπαναστασίου για την Εθνική Επέτειο


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
Από το Αγρίνιο απ' όπου παρακολούθησε σήμερα τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821, ο Γιώργος Παπαναστασίου σε μήνυμά του αναφέρει: 
«Η σημερινή μέρα έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους μας ένα μεγάλο χρέος. Ένα χρέος απέναντι στην πατρίδα και σε μας τους ίδιους. Πριν 191 χρόνια, μια γενιά Ελλήνων πίστεψε στις δυνάμεις της και κατάφερε το λογικά αδύνατο. Χωρίς να προσδοκά βοήθεια και στήριξη από κανένα, πάτησε γερά στη γη και πέρασε στην αιωνιότητα. 
Σήμερα, μια άλλη γενιά Ελλήνων καλείται να κάνει το ίδιο. Υπό διαφορετικές συνθήκες. Με διαφορετικούς όρους, κίνητρα και στόχευση. Καλείται να σταθεί όρθια, δίνοντας προσωπική μάχη. 

Οι Έλληνες τότε τα κατάφεραν. Και σήμερα μπορούμε να .......
κάνουμε το ίδιο ανοίγοντας δρόμο στα αδιέξοδα είτε αυτά είναι κοινωνικά, είτε οικονομικά. Κατανοώντας πως τίποτε δεν χαρίζεται από κανέναν. Όλα μπορούν να κατακτηθούν με αγώνα, συνέπεια, ενότητα και πίστη στις δικές μας δυνάμεις που η ιστορία αποδεικνύει περίτρανα πως διατηρούμε σε μεγάλο βαθμό. Κανείς και τίποτε δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα στην ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ