Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

«Πρωτομαγιά, μια ξεχασμένη αφορμή...»

Ρ.Α.Σ.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
Καθηγητων ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
«Για Παλλαϊκή Δράση Ενάντια στο Κατοχικό Μνημόνιο»

«Πρωτομαγιά, μια ξεχασμένη αφορμή...»

«Είναι ηλίθιο με τα ίδια τα δεδομένα να θες 
να επιτύχεις διαφορετικό αποτέλεσμα!» 
¨Αϊνστάιν¨      
Η φετινή Πρωτομαγιά είναι η δεύτερη επέτειος στην εποχή των Μνημονίων και της τρόικας. Πέντε μέρες πριν τις εθνικές εκλογές που θα κριθούν πολλά. Με αφορμή την κρίση κρατικού δανεισμού, το διεθνές κεφάλαιο κατάφερε στους εργαζόμενους ταχύτατα αλλεπάλληλα πλήγματα, δια χειρός συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Πλήγματα που γυρίζουν τους εργαζόμενους έναν αιώνα πίσω, επιβάλλουν εργασιακό χάος, σπρώχνουν εκατοντάδες χιλιάδες στην ανεργία και ακυρώνουν δικαιώματα κατακτημένα με πολύχρονους σκληρούς αγώνες.
Οι εκδηλώσεις την Πρωτομαγιάς είναι ένας σημαντικός σταθμός στην .....
ταξική πάλη. Είναι η μέρα που οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν για το ταξικό τους συμφέρον, πέρα από οποιαδήποτε συγκυρία, πέρα από οποιοδήποτε κλαδικό ή ατομικό συμφέρον. Η συγκέντρωση – πορεία της Πρωτομαγιάς μετράει πολύ. Μετράει στα μάτια των εκπροσώπων του κεφαλαίου, μετράει και στη συνείδηση των εργαζόμενων.
Κόντρα στον εκφυλισμό και ασφυκτικό εναγκαλισμό των συνδικάτων από τον κυβερνητικό, κομματικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, κόντρα στις λογικές της ενσωμάτωσης στο σύστημα, της συνδιαχείρισης, αλλά και του σεχταρισμού και αναχωρητισμού. Οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν τη δική τους ανεξάρτητη ταξική πορεία. Γι’ αυτό στην Αιτωλ/νία εκτιμώντας και την αδράνεια της ΕΛΜΕ, συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις της πρωτομαγιάς σε κάθε περιοχή του νομού με γνώμονα την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός παλλαϊκού μετώπου απελευθέρωσης της χώρας και των εργαζομένων και όχι απόλυτα με τα τσιτάτα των κομματικών παρατάξεων που διασπούν την ενότητα των εργαζομένων.
Με την ευκαιρία καταδικάζουμε την αδράνεια της Β’ ΕΛΜΕ και ουσιαστικά τον «παροπλισμό» της με ευθύνη της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Δεν παραγνωρίζουμε δε και το γεγονός ότι δεν υπάρχει και το ανάλογο ενδιαφέρον από τους συναδέλφους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε ως κλάδος και κοινωνία. Είναι κρίμα να τα παραδώσουμε αμαχητί ότι έχουμε κατακτήσει με σκληρούς αγώνες ως καθηγητές.  
·       Κάτω τα Μνημόνια το Ευρώ της σύγχρονης φτώχιας!
·       Μαύρο στα κόμματα των μνημονίων και της εξάρτησης της χώρας μας
·       Το χρέος δεν είναι του λαού, δεν το πληρώνουμε
·       Να κάνουμε την οργή μας οργανωμένη δράση
·        ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ -ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
·        Οργάνωση – Αντίσταση – Αγώνας
Αγρίνιο 1 Μάη 2012
Από τη ΡΑΣ καθηγητών Αιτωλ/νίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ