Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Με την αγκράφα της ζωστήρας χτυπούσε το 9 χρονο παιδί του στο Αγρίνιο!

Το κουβάρι της τραγικής ιστορίας της 9/χρονης από τον Άγιο Κων/νο που κακοποιούνταν για καιρό από τους γονείς της, ξετυλίχτηκε το πρωί της Δευτέρας στην πρωινή προσευχή του Ειδικού σχολείου στο Αγρίνιο όπου φοιτούσε λόγω του προβλήματος που λέγεται ότι αντιμετωπίζει. Μετά τη μαρτυρία της 9χρονης στις ερωτήσεις των δασκάλων της για το πως χτύπησε στο μάτι, το μικρό κορίτσι αποκάλυψε την τραγωδία που βίωνε μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Το κορίτσι έδειξε στους δασκάλους της τους μώλωπες που είχε στα χέρια στα πόδια και στην πλάτη από τα χτυπήματα που δέχονταν σύμφωνα με τη μαρτυρία της στους δασκάλους, στον Εισαγγελέα και στην Ιατροδικαστή που την εξέτασε στην Πάτρα από τη αγκράφα της ζωστήρας του πατέρα και από .... βέργα. 
Ο Εισαγγελέας διέταξε σύμφωνα με πληροφορίες την κράτηση και των δυο γονέων και η 9/χρονη φιλοξενείται στο Δροσίνειο Οικοτροφείο που ανήκει στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Μεσολόγγι μαζί με άλλους 7 τροφίμους. Αυτή είναι όμως είναι μια προσωρινή λύση αφού τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Οικοτροφείο το οποίο λέγεται ότι υπολειτουργεί, είναι πολύ μεγαλύτερα και δεν μπορεί να μείνει εκεί. 
Από την πλευρά του ο Εισαγγελέας σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους φέρεται πως είναι πυρ και μανία με το Δήμο Αγρινίου, αφού δεν υπήρχε κάποια δομή ώστε να παιδί να βρει στέγη. Ο δήμος Αγρινίου το 2010 είχε εγκαινιάσει εν χορδαίς και οργάνοις το σπίτι στο Χαμόγελο του Παιδιού το οποίο δυστυχώς δεν λειτούργησε ποτέ γιατί ο δήμος δεν είχε τελικά τα χρήματα... Είχε προχωρήσει όμως ο κ. Μοσχολιός στην εγκαινίαση του ως ένα προεκλογικό πυροτέχνημα γιατί λίγο καιρό μετά γίνονταν οι εκλογές και φυσικά οι ψήφοι ήταν απαραίτητοι. Στην πορεία το Αγρίνιο είχε επισκεφθεί ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού και είχε ζητήσει τη συνδρομή όλων για να λειτουργήσει το σπίτι που θα φιλοξενούσε κακοποιημένα παιδιά αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης (!) ο δήμος δεν είχε χρήματα...και το σπίτι δεν άνοιξε ποτέ. Αλήθεια υπάρχουν χρήματα για άλλες εκδηλώσεις και όχι για μια τέτοια δομή που σίγουρα έχει ανάγκη ο τόπος;

Η ιστορία της οικογένειας
Σαν βόμβα έπεσε στην κοινωνία του Αγίου Κων/νου η είδηση της κακοποίησης του 9 χρονου κοριτσιού από τον πατέρα της ο οποίος κατά τα λεγόμενα του παιδιού στους δασκάλους της το χτυπούσε χωρίς λόγο. Μάλιστα λέγεται ότι το παιδί δεν ανήκει στην κατηγορία των ΑΜΕΑ αλλά πήγαινε στο Ειδικό σχολείο λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων που είχε από την κακοποίηση που δέχονταν από τον πατέρας της.
Ο 60χρονος πατέρας λέγεται ότι είχε παντρευτεί ήδη δυο φορές και με την σημερινή γυναίκα που έχει την 9,χρονη, όπου συζούν και έχει αναγνωρίσει το παιδί. Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία επικοινώνησε με τους συγγενείς αλλά κανείς δεν θέλησε να κρατήσει την 9χρονη κοπέλα. Επίσης λέγεται ότι ο πατέρας κακοποιούσε το παιδί αλλά και τη συμβία του πολύ καιρό πριν αποκαλυφεί η υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ