Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Μήνυση για τα δάνεια των κομμάτων

thumbΟ σύλλογος «Έλληνες Φορολογούμενοι» κα­τέθεσε στην Εισαγγελία Αθηνών, μηνυτήρια αναφορά (Γ2012/1722) κατά παντός υπευθύ­νου στελέχους της διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας, με την οποία καλεί τον εισαγγελέα να ερευνήσει την ύπαρξη ευθυνών στελεχών της τράπεζας σχετικά με την υπόθεση δανεισμού πολιτικών κομμάτων. 
Μηνυτές είναι ο Σύλλογος (εκπροσωπώντας τα μέλη του) και ο Γιάννης Σιάτρας (ως φορο­λογούμενος πολίτης και ως μέτοχος της Αγρο­τικής Τράπεζας της Ελλάδας).
Σύμφωνα με τους μηνυτές, η Αγροτική Τρά­πεζα εμφανίζεται να έχει δανειοδοτήσει τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα της χώρας με τεράστια ποσά. Πιο συγκεκριμένα, για το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, η τράπεζα φέρεται, έως το 2010, να είχε χορηγήσει συνολικά δάνεια ύψους 98 εκατ. ευρώ, επί συνόλου 114 εκα­τομμυρίων του δανεισμού του συγκεκριμένου κόμματος. Για το κόμμα ..... της Νέας Δημοκρατίας, η τράπεζα φέρεται, έως το 2010, να είχε χορη­γήσει συνολικά δάνεια ύψους 105 εκατ. ευρώ, επί συνόλου 120 εκατομμυρίων του δανεισμού του συγκεκριμένου κόμματος.
Στο ίδιο διάστημα (2009-2011), το ελληνικό Δημόσιο είχε συμμετάσχει σε αυξήσεις μετο­χικού κεφαλαίου της τράπεζας (οι οποίες έγι­ναν για να καλυφθούν οι ζημιές), πληρώνοντας 1.910 εκατομμύρια ευρώ! Παράλληλα, κατά την ίδια περίοδο, το ελληνικό Δημόσιο είχε δώσει επιπλέον εγγυήσεις προς την Αγροτική Τράπεζα, ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ!
Ο Σύλλογος «Έλληνες Φορολογούμενοι» και ο Γιάννης Σιάτρας ζητούν από τις εισαγγελικές αρχές να ερευνήσουν την ύπαρξη ευθυνών στελεχών της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλά­δας, οι οποίοι στα παρελθόντα έτη μεθόδευ­σαν τη νομική δέσμευση της ΑΤΕ με συμβάσεις δανείων οι οποίες σήμερα καταλήγουν να οδη­γούν σε βαρύτατες επισφάλειες, από τις οποί­ες θα ζημιωθούν οι μέτοχοι της τράπεζας και, βεβαίως, το σύνολο των Ελλήνων φορολογού­μενων.
topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ