Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Τι δείχνουν τρεις δημοσκοπήσεις του σαββατοκύριακου! Σε δύο προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ και σε μία η ΝΔ


Επιβεβαιώνουν την διάσταση ενός εκλογικού «θρίλερ» μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τρεις νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή. Σε δύο από τις τρεις ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να προηγείται στην εκτίμηση ψήφου, ενώ η ΝΔ παρουσιάζει ξεκάθαρη πρωτιά και στις τρεις όσον αφορά στην παράσταση νίκης. 
 
Στη δημοσκόπηση της VPRC για τον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και την ιστοσελίδα TVXS.gr ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 28,5%, η ΝΔ 26% και το ΠΑΣΟΚ 12,5%.Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, με το ίδιο ποσοστό η ΔΗΜΑΡ, 5,5% η Χρυσή Αυγή, 5% το ΚΚΕ και στο όριο του 3% η Δημιουργία Ξανά – Δράση, των Θάνου Τζήμερου και Στέφανου Μάνου. Εκτός Βουλής μένουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2%, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% και με 0,5% ο ΛΑΟΣ.
Ωστόσο η εικόνα στην παράσταση νίκης είναι διαφορετική, καθώς η ΝΔ προηγείται με 35,4% έναντι 27,2% του ΣΥΡΙΖΑ.
Οριακή είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για τον ΑΝΤ1. Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 27,2% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η ΝΔ με 27%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14,8 %, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,2%, η Δημοκρατική Αριστερά με 6,2% το ΚΚΕ με 5,2% και η Χρυσή Αυγή με 4,9%. Στη Βουλή μπαίνει σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Δημιουργία Ξανά – Δράση που συγκεντρώνει 3%. Εκτός μένουν ........
οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,6% και ο ΛΑΟΣ με 1,2%.
Σε άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για την free press εφημερίδα «ΜΕΤΡΟ», η ΝΔ είναι πρώτη με 23,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21,4% και το ΠΑΣΟΚ 13,1%.Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,8%, το ΚΚΕ 4,8%, η Χρυσή Αυγή 3,8%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,8%, ο ΛΑΟΣ 0,8%, η Δημιουργία Ξανά 2,4%, ενώ το 1,7% επιλέγει άλλο κόμμα. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 13,1%, ενώ στο 1,5% είναι το λευκό ή άκυρο. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 60,6% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 35,2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ