Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Αν βγει η Ελλάδα από το ευρω θα χρεοκοπήσει η ΕΚΤ λέει ο Dallara

Πάνω από το 1 τρις ευρω τοποθετεί πλέον, το ευρωπαϊκό κόστος από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο Επικεφαλής του IIF Charles Dallara.

Πριν λίγους μήνες ήταν ο πρώτος που είχε κοστολογήσει μια τέτοια εξέλιξη, τοποθετώντας της στο 1 τρις.
Ο Dallara μιλώντας στο Bloomberg, χαρακτήρισε ξεπερασμένες τις προηγούμενες προβλέψεις του ινστιτούτου, ενώ είπε πως όσοι θεωρούν πως η Ευρώπη και η παγκόσμια οικονομία είναι έτοιμες για το τέτοιο ενδεχόμενο πρέπει να επανεξετάσουν την άποψή τους.
Τι λέει στην ουσία; Ότι πλέον η έκθεση της ΕΚΤ στο ελληνικό χρέος είναι ....
διπλάσια από τα ίδια τα κεφάλαιά της, γεγονός που την καθιστά ανίκανη να παράσχει ρευστότητα και σταθεροποιήσει το χρηματοπιστωτικό κλάδο της Ευρωζώνης.
«Η ΕΚΤ θα είναι χρεοκοπημένη,» εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, τόνισε ο Dallara. «Η Ευρώπη θα έπρεπε πρώτα και κατά προτεραιότητα να ανακεφαλοποιήσει την κεντρική της τράπεζα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ