Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Στα 1.600 ευρώ ο μέσος φόρος για τις φορολογικές δηλώσεις!

Από τα 1.480 που ήταν πριν λίγες εβδομάδες…

Ο μέσος φόρος πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του Ολυμπία, έχει σκαρφαλώσει στα 1.600 ευρώ, ενώ μέχρι χθες είχαν φτάσει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων 2,8 εκατ. φορολογικές δηλώσεις, εκ των οποίων τα 2,3 εκατ. ήταν ηλεκτρονικά και οι 550.000 χειρόγραφα.
Έτσι, έχουν αποσταλεί 2,8 εκατ. δηλώσεις σε .....
σύνολο 5,5 εκατ., με την προθεσμία να λήγει τη Δευτέρα για τις ηλεκτρονικές και δεν υπάρχει πληροφορία – μέχρι στιγμής – για παράταση, μιας και υπάρχει φόβος να «πέσει» το σύστημα από την υπερφόρτωση της τελευταίας στιγμής!
Πηγές της ΓΓΠΣ ανέφεραν ότι το σημαντικό δεν είναι ότι ο μέσος φόρος είναι στα 1.600 ευρώ, αφού πέρυσι είχε διαμορφωθεί στα 2.500 ευρώ. Αυτό που παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά: δηλαδή σε πόσους φορολογούμενους απευθύνονται τα παραπάνω ποσά.
Σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία, ο μέσος φόρος των 2.500 ευρώ απευθυνόταν στο 20% των φορολογουμένων, ενώ τα φετινά 1.600 ευρώ (στοιχεία μέχρι και χθες Τρίτη) έχουν να κάνουν με το 60% των φορολογουμένων!
Ακόμα απορείτε γιατί έδωσαν παρατάσεις για μετά τις εκλογές;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ