Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ Δ. ΒΑΡΝΑΒΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσηλευτών Γιατρών Ελλάδας,

Αγρια κόντρα Λοβέρδου με τους νοσοκομειακούς γιατρούς
Η Task Force αποτελεί την Κομαντατούρ των τροϊκανών δυνάμεων κατοχής στη χώρα μας, δίνοντας κατευθύνσεις και εντολές για αποτελεσματικότερες μεθόδους εφαρμογής των Μνημονίων, τα οποία έχουν οδηγήσει πλέον τους πολίτες σε εξαθλίωση και τη χώρα σε ανθρωπιστική κρίση.
Σε αυτήν ακριβώς την Task Force έσπευσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ Πατούλης να καταθέσει αυτοπροσώπως «προτάσεις για τον εξορθολογισμό του υγειονομικού συστήματος». Ο κ. Πατούλης, σε πολύωρη συνάντηση διευκόλυνσης που οργάνωσε ο ΕΟΠΥΥ την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012 με τους εκπροσώπους της Task Force, όχι μόνον συμμετείχε, αλλά και εξέφρασε με δελτίο τύπου (κλικ εδώ) τη χαρά του για τη συνάντηση και την ...... προθυμία του να συνεργαστεί και στο μέλλον με τους απεσταλμένους των επικυρίαρχων της τρόικας! 
Την ίδια στιγμή ο ΠΙΣ αποφάσισε να μη συμμετάσχει στη συνάντηση, σεβόμενος την αξιοπρέπεια των συναδέλφων και την οργή την κοινωνίας απέναντι στις πολιτικές του μνημονίου και της τρόικας, πολιτικές που υπηρετεί με φανατισμό και χωρίς καμία διάθεση «επαναδιαπραγμάτευσης» η κυβέρνηση. 
Είναι προφανές πως ο κ Πατούλης θέλει να βάλει πλάτη, ώστε να περάσει η πολιτική των Μνημονίων στο χώρο της υγείας, αντιτιθέμενος ευθέως στις ειλημμένες αποφάσεις του αντιπροσωπευτικότερου ιατρικού σώματος, δηλαδή της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ. Εξάλλου ο κ. Πατούλης αποδεικνύει σχεδόν καθημερινά με τις πράξεις και συμπεριφορές του ότι προκειμένου να αυτοπροβληθεί περιφρονεί κάθε έννοια συλλογικότητας, εμφανιζόμενος άλλοτε ως αντιμνημονικός, άλλοτε παραστάτης του κ. Σαμαρά και τώρα πλέον απροκάλυπτα ως ομοτράπεζος της τρόικας. 
Επισημαίνουμε για πολλοστή φορά πως μνημόνιο, δημόσια υγεία και αξιοπρέπεια των γιατρών δεν συμβιβάζονται. 
Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στα συλλογικά όργανα και τους ιατρικούς συλλόγους και τηρώντας τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του ΠΙΣ και την αγωνιστική εμπειρία των προηγούμενων χρόνων να αντισταθούμε στην καταστροφή που μας ετοιμάζουν. Στον αγώνα αυτό κανείς δεν δικαιούται να υποκαθιστά την ηγεσία και τις συλλογικές αποφάσεις του ΠΙΣ, δίνοντας λάθος σήμα για τις θέσεις και τη διάθεση του ιατρικού σώματος. 
Το κείμενο υπογράφουν:
Μπασκόζος Γιάννης
Α΄ Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ
Βαρνάβας Δημήτρης
Πρόεδρος ΟΕΝΓΕ
Θεοδωρόπουλος Βασίλης
Αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ
Γιαννακόπουλος Ντίνος
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας
Μαντάς Χρήστος
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου
Καραχάλιος Σωτήρης
Μέλος ΔΣ ΠΙΣ
Ψυχάρης Παναγιώτης
Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας
Κωστάκης Προκόπης
Αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας
Κοίλιας Σωτήρης
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου
Δραμητινός Ματθαίος
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας
Ψαλτάκος Μιχάλης
Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ