Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Τσίπρας: Σε δύο χρόνια θα μας γυρίσουν στην δραχμή και θα το παρουσιάσουν ως επιτυχία, όπως το κούρεμα.

Επίθεση στην «τρικομματική κυβέρνηση του μνημονίου», όπως την χαρακτήρισε, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις διήμερες εργασίες της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ, η οποία πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ιδιαίτερα μετά τη Σύνοδο Κορυφής.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε για την τρικομματική κυβέρνηση: «Έχει ήδη αποφασίσει να εκποιήσει, ό,τι έχει απομείνει στο Δημόσιο από προηγούμενα κύματα ιδιωτικοποιήσεων. Φως, νερό, τηλέφωνο, οικόπεδα με θέα – το παραλιακό μέτωπο της Αττικής από το Φάληρο έως το Σούνιο. Στην ουσία: “πωλείται η Ελλάς” στους δανειστές της. Και με θατσερική μεθοδικότητα προσπαθεί πρώτα να .... κάμψει τις αντιστάσεις», ενώ συμπλήρωσε: «Δημαγωγεί κατά συνδικαλιστών για να χτυπήσει τον συνδικαλισμό. Δυσφημεί ανθρώπους για να ξεπουλήσει την περιουσία του ελληνικού λαού και να υποθηκεύσει τις επόμενες γενιές»
Με αφορμή το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων και τον προσδιορισμό των επικείμενων μέτρων, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η επιπλέον λιτότητα, τουλάχιστον 15 δισ. ευρώ, σημαίνει ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, η εξίσωση δεν έχει λύση και σημαίνει ότι στο τέλος της επόμενης διετίας, αν η τρικομματική κυβέρνηση συναινέσει στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών τότε η εξασθενημένη και χρεωκοπημένη θα αναγκαστεί οικειοθελώς και παρακαλώντας να βγει από την Ευρωζώνη».
Εκτίμησε δε ότι όντως θα το κάνει αυτό η κυβέρνηση και πως «θα το παρουσιάσει σαν μεγάλη επιτυχία, όπως έκανε με το «κούρεμα», καθώς, όπως υποστήριξε, «αυτή η κυβέρνηση εκφωνεί τα συμφέροντα των δανειστών ως δήθεν διεθνείς στόχους».
Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική και στη ΔΗΜΑΡ, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν έχουμε καμία προσδοκία ούτε από τους πρώην συντρόφους μας της ΔΗΜΑΡ που έχουν φτάσει στο σημείο να χαρακτηρίζουν το μνημονιακό πρόγραμμα της συγκυβέρνησης «προοδευτικό».
Συνδέοντας την επάνοδο της τρόικα στη χώρα μας στις 24 Ιουλίου, με την επέτειο της πτώσης της Χούντας, ο κ Τσίπρας είπε ότι η τρόικα έρχεται «για να μας δώσει τη δυνατότητα να διαλέξουμε το σκοινί για να κρεμαστούμε».
Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, είπε: «Η εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή Ιστορία για κόμμα της Αριστεράς. Δεν καταφέραμε, βέβαια, να καταλάβουμε τη Βαστίλη. Δεν ήταν τότε 14 Ιουλίου, όπως είναι σήμερα. Ήταν 17 Ιουνίου. Καταφέραμε, όμως, να την κλονίσουμε τόσο, ώστε να την καταλάβουμε στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Σύντομα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ