Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ: Καύσωνας αυξήσεων στην ΔΕΥΑΝ


Αυτές τις μέρες ήρθε και η ώρα των λογαριασμών της ΔΕΥΑΝ.
Μαζί με την εφορία και αμέσως μετά τις μειώσεις μισθών, το κλείσιμο και την μείωση του τζίρου στα μαγαζιά, οι πολύ μεγάλες αυξήσεις στην ΔΕΥΑΝ συμπληρώνουν το παζλ της μιζέριας στην οποία θέλουν να μας καταδικάσουν. Κι όπως ακριβώς στην κεντρική πολιτική σκηνή έχει περισσέψει η υποκρισία, έτσι και στα τοπικά μας πράγματα οι αυξήσεις βαφτίζονται «προσαρμογή» και «εξορθολογισμός»!!
Οι περισσότεροι λογαριασμοί φθάνουν στα σπίτια μας «φουσκωμένοι», τα ποσά συχνά είναι .....
σχεδόν διπλάσια, για την ίδια κατανάλωση, και πολλοί συμπολίτες μας ψάχνουν τις τσέπες τους χωρίς να μπορούν να βρουν χρήματα για την πληρωμή των λογαριασμών.
Στο παρελθόν τόσο ο κ. Σταυρόπουλος (πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ), όσο και ο κ. Μπουλές προσπάθησαν να μας πείσουν ότι οι αυξήσεις είναι εφεύρημα της αντιπολίτευσης. Βάφτισαν τις αυξήσεις «εξορθολογισμό» και πίστευαν ότι θα καταφέρουν να αγοράσουν πολιτικό χρόνο, πουλώντας (κατά την προσφιλή τους συνήθεια) ψέματα. Για άλλη μια φορά όμως αποδεικνύεται ότι το ψέμα δεν μπορεί να πάει μακριά γιατί  έχει εκ γενετής πολύ κοντά πόδια.
Το χειρότερο όμως δεν είναι τα ψέματά τους. Δυστυχώς αποδεικνύονται πολύ γαλαντόμοι, με ξένες τσέπες και ποικιλοτρόπως. Όχι μόνο ζητάνε από τους συμπολίτες μας να πληρώσουν μεγάλους λογαριασμούς αλλά και με πολύ μεγάλη άνεση υπογράφουν να δοθεί «πανωπροίκι» 2 εκατομμυρίων ευρώ στον εργολάβο της αποχέτευσης. Μιλάμε για ένα έργο που έχει σοβαρά προβλήματα, δεν έχει μπει ακόμη σε λειτουργία και οδηγεί σε απόγνωση συμπολίτες μας που περιμένουν χρόνια τώρα να συνδεθούν.
Ο κατάλογος της «χρηστής διοίκησης» του κ. Μπουλέ βέβαια δεν έχει τελειωμό. Πρόσφατα στο όνομα της τουριστικής ανάπτυξης ο δήμος πλήρωσε 70.000 ευρώ για να στηρίξει επένδυση στα Κρυονέρια, του τοπικού υποψήφιου του κ. Μπουλέ. Η απόφαση αυτή καταγγέλθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ως «παροχή εξυπηρέτησης», ενώ από την άλλη μεριά ο δήμος δεν μπορεί να βρει ποσό 150.000 ευρώ για να αναβαθμιστούν τα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΝ και να απαλλαγούν από τα λύματα οι θάλασσές μας.
Προφανώς η Ναύπακτος δεν έχει ανάγκη από τουριστική ανάπτυξη, ούτε οι πολίτες της έχουν δικαίωμα να κάνουν μπάνιο σε καθαρές θάλασσες. Σε τέτοιες πολυτέλειες προηγούνται «τα δικά μας παιδιά». Οι υπόλοιποι ας πληρώνουν τους «εξορθολογισμένους» λογαριασμούς της ΔΕΥΑΝ.
Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ όχι μόνο καταψήφισε τις αυξήσεις των Σταυρόπουλου και Μπουλέ, αλλά κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο δέσμη προτάσεων που θα μπορούσε να κάνει την ΔΕΥΑΝ λειτουργική και βιώσιμη. Οι προτάσεις μας όμως απαιτούσαν άλλη πολιτική και αυτοδιοικητική νοοτροπία. Δεν χωρούσαν στα ασφυκτικά πλαίσια του πολιτικάντικου καιροσκοπισμού που αντιπροσωπεύει ο κ. Μπουλές.
Αυτή είναι δυστυχώς η κατάσταση στην Ναυπακτία αλλά το πρόβλημα μπορεί να βρει τη λύση του. Όσο κι αν ο κ. Μπουλές και οι όμοιοί του μας τραβάνε στον κατήφορο, είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε για την συγκρότηση εναλλακτικής πολιτικής διεξόδου. Μιας διεξόδου που θα φιλοδοξεί να αλλάξει την ρότα του καραβιού στην Ναυπακτία κι όχι μόνο το πρόσωπο του καπετάνιου.
Ιδού πεδίον δόξης μας λαμπρόν!!

Το γραφείο τύπου της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ