Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΠΑΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ
 
Η Γραμματεία Αγρινίου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ως τη βασική υπεύθυνη για την εισβολή των ΜΑΤ στη «Χαλυβουργία Ελλάδος», μετά την εισαγγελική εντολή. Καταγγέλλει τη χρήση χημικών, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις απεργών προκειμένου να προστατευτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση.
          Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι αυτό το κράτος, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους είναι ενωμένοι ενάντια στους εργάτες, τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή οικογένεια που αγωνίζεται απεγνωσμένα να .......
τα βγάλει πέρα.
          Το χτύπημα που επιχειρήθηκε τα ξημερώματα με γκανγκστερικό τρόπο, δεν στοχεύει μόνο τους αγωνιστές χαλυβουργούς που απεργούν επί 9 μήνες για τα στοιχειώδη δικαιώματα τους. Αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι, για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.
          Η τρομοκρατία είναι το όπλο του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του ενάντια στον άνεργο που παλεύει για δουλειά, ενάντια στον απλήρωτο που διεκδικεί τα δεδουλευμένα, στον εργαζόμενο που πετσοκόβουν τον μισθό του. Απέναντι σε αυτό οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιπαραθέσουν την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και την αλληλεγγύης τους.
          Ο αγώνας των χαλυβουργών είναι και δικός μας. Είναι αγώνας της ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ. Είναι αγώνας όχι μόνο για να μην περάσουν οι απολύσεις και το πετσόκομμα των μισθών αλλά είναι και αγώνας που ανοίγει δρόμους που πάει πιο πέρα μέχρι την ανατροπή αυτής της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής, μέχρι την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
          Η Γραμματεία Αγρινίου του ΠΑΜΕ απαιτεί να αποσυρθούν αμέσως τα ΜΑΤ από τη «Χαλυβουργία» και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.
          Καλεί σε ένταση της αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών. Η τρομοκρατία κατά του λαού μας δεν πρέπει να περάσει.

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23/7 στις 8:30μ.μ. στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ στην Κ.ΠΛΑΤΕΙΑ
-----------------------------------------------------

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ομάδα γυναικών Αγρινίου
         E-Mail: ogeaitnias@gmail.com   /  Site: www.oge.gr
ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ, 20:30 ΣΤΗΝ Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Στην κρίσιμη αυτή φάση του απεργιακού αγώνα των εργαζόμενων της Χαλυβουργίας της Ελλάδας, μετά από 264 μέρες ανυποχώρητου αγώνα ενάντια σε εκβιασμούς, προβοκάτσιες, παράνομες απολύσεις και αφόρητες πιέσεις από τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς του εργοδότη Μάνεση, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους απεργούς εργάτες και τις οικογένειές τους.
 Οι απαράδεκτες ενέργειες της εργοδοσίας, την ίδια ώρα που οι χαλυβουργοί προσπαθούν να δώσουν με τις προτάσεις τους λύση στο πρόβλημα, αποκαλύπτουν τις άθλιες επιδιώξεις της Ε. Ε., των μονοπωλίων και του κεφαλαίου που αναζητούν τρόπους να τσακίσουν και το τελευταίο δικαίωμα των εργαζόμενων, ώστε να πληρώσουν αυτοί μια κρίση την οποία δεν δημιούργησαν. Η κυβέρνηση, στοιχημένη απόλυτα με τον εργοδότη, χρησιμοποιεί πρόθυμα και ανενδοίαστα προς όφελός του κάθε μηχανισμό του αστικού κράτους, αποδεικνύοντας περίτρανα με τις μεθόδους αυτές ότι δεν είναι οι εργάτες που επιθυμούν κλειστά τα εργοστάσια αλλά οι ίδιοι οι εργοδότες, όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με λύσεις εύλογες που, όμως, δεν τους βολεύουν!
 Η ΟΓΕ, καταγγέλλοντας τις προβοκατόρικες και τραμπούκικες μεθοδεύσεις εργοδοσίας, κυβέρνησης και διάφορων άλλων «βοηθητικών» μηχανισμών (όπως η απροκάλυπτη, στυγνή και βάρβαρη επίθεση των Μ.Α.Τ.), στηρίζει τον τιτάνιο αγώνα αντρών, γυναικών και παιδιών που, όλο αυτό το διάστημα, έδωσαν μαθήματα αγωνιστικότητας, θάρρους και αξιοπρέπειας. Οι απεργοί χαλυβουργοί και οι οικογένειές τους έγιναν ο φάρος της ελπίδας για όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες από τα λαϊκά στρώματα, όπως και για τους άνεργους και τις άνεργες, τους συνταξιούχους, τους «μικρούς» αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις νέες σε κάθε χώρο μόρφωσης ή δουλειάς.

Τα σχέδια της εργοδοσίας και των υποστηρικτών της δεν θα περάσουν!        Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη συνεχιζόμενη προσπάθεια των χαλυβουργών να εξασφαλίσουν το ψωμί τους και το μέλλον των παιδιών τους!

 Καλούμε όλες τις γυναίκες να δώσουν το δυναμικό τους παρών στη συγκέντρωση αλληλεγγύης την
 ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ, 20:30 ΣΤΗΝ Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
----------------------------------------------------

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ
Η κυβέρνηση προκειμένου να τσακίσει τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών και να στείλει μήνυμα αποδοχής της βαρβαρότητας στην εργατική τάξη, έδωσε εντολή για την ωμή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος των απεργών.
Τα ΜΜΕ των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών απ´ το πρωί βρομίζουν τις συχνότητες των ερτζιανών με αθλιότητες, λάσπη, συκοφαντίες και ψέματα για τον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών.
Λένε ότι 100 εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας ζήτησαν με επιστολή τους στον Εισαγγελέα ν´ ανοίξει η πόρτα του εργοστασίου. Λένε ψέματα.
Αυτοί που ζήτησαν να επέμβουν τα ΜΑΤ είναι τα διευθυντικά στελέχη του ΜΑΝΕΣΗ, όλο το χαφιεδολόϊ του και μια ομάδα εργαζομένων που μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Η μεγάλη πλειοψηφία των εργατών και αυτοί που δήθεν έχουν υπογράψει, συνεχίζουν τη μάχη ανυποχώρητα, αποφασιστικά για να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν. Παλεύουν κόντρα στα σχέδια του ΜΑΝΕΣΗ που έχει στο πλευρό του τη στήριξη με όλους τους τρόπους της τρικομματικής κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής.
Τέτοιες ενέργειες δε μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την πείνα και την εξαθλίωση που φέρνει η καπιταλιστική κρίση και η προσπάθεια να εξασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Ακόμα πιο αποφασιστικά θα οργανώσουμε τους αγώνες μας, την αντίστασή μας στη βαρβαρότητα που συνεπάγεται η πολιτική κεφαλαίου – κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακόμα πιο αποφασιστικά θα αντιμετωπίσουμε τη βία και τον αυταρχισμό που είναι το άλλο πρόσωπο αυτής της πολιτικής.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, το λαό της περιοχής  να πάρουν μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς που διοργανώνει η γραμματεία του  ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 23 Ιούλη και ώρα 8:30 μμ στην Κεντρική Πλατεία Αγρινίου.

Με την αλληλεγγύη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων αυτός ο αγώνας θα δικαιωθεί.
Η νίκη των Χαλυβουργών είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ