Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΙΤΩΛ-ΝΙΑΣ


ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ             Αγρίνιο, 11 Ιουλίου 2012
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Χαρ. Τρικούπη 10
30 100 Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Τηλ.: 2641 0 22495, 2641 3 60302
FAX: 2641 0 48498 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μεγάλο ήταν το επενδυτικό ενδιαφέρον στην Α' Φάση του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε χθες, Τρίτη 10 Ιουλίου 2012, για την επιλογή του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης που θα αναλάβει το Έργο: "Υλοποίηση Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας με ΣΔΙΤ".
Συγκεκριμένα εκδήλωσαν ενδιαφέρον οι ακόλουθοι υποψήφιοι:
1. ΚΛΕΑΡΧΟΣ Γ. ΡΟΥΤΣΗΣ - ΕΡΕΤΒΟ
2. ARCHIRODON GROUP - INTRAKAT- ENVITEC
3. ΤΟΞΟΤΗΣ
4. ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
5. ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ - ΗΛΕΚΤΩΡ
6. ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
Ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης θα επιλεγεί για σύμπραξη διάρκειας είκοσι επτά (27) ετών και θα αναλάβει την μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των υποδομών της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας, δυναμικότητας περίπου 110.000 τόνων. Η χρηματοδότηση του Έργου θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια και κοινοτικούς πόρους.
Η συνολική προβλεπόμενη δαπάνη κατασκευής και λειτουργίας του έργου ανέρχεται στο ποσό των 30,48 εκατ. Ευρώ.
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, θα κατασκευασθεί σύστημα διαχείρισης αστικών αποβλήτων με επεξεργασία – ανακύκλωση – ανάκτηση ενέργειας και διάθεση μόνο των υπολειμμάτων στους ΧΥΤΑ του Νομού.
Ουσιαστικά, με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, επιλύεται οριστικά το πρόβλημα των απορριμμάτων στο Ν. Αιτωλοακαρνανίας, θωρακίζοντας αποτελεσματικά το ευαίσθητο περιβάλλον δημιουργώντας παράλληλα και θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ