Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Αλλαγές στην εκπαίδευση – Αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας!


Στην αναμόρφωση του ωραρίου, δηλαδή την αύξηση των ωρών διδασκαλίας των περίπου 150.000 εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προσανατολίζεται η κυβέρνηση με στόχο την εξοικονόμηση κονδυλίων από τα λεγόμενα ισοδύναμα μέτρα! 

Το σχέδιο αυτό βρίσκεται στα συρτάρια του υπουργείου Παιδείας εδώ και έναν χρόνο και προβλέπει την εξέλιξη του διδακτικού ωραρίου στη δευτεροβάθμια στις 22 ώρες και στην πρωτοβάθμια στις 25 ώρες την εβδομάδα.
Η απόφαση αυτή θα επιφέρει τεράστιες αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών και βέβαια μηδενικές προσλήψεις σε μόνιμους και .....
αναπληρωτές δασκάλους, καθηγητές και νηπιαγωγούς. Τότε ως προς τι οι σπουδές των παιδιών μας; 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», πέρσι προσελήφθησαν μόνο 600 άτομα σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε μόνιμες θέσεις, ενώ το 2010 είχαν προσληφθεί 3.000.
Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι με την αύξηση του ωραρίου τους η εργασία τους θα επιβαρυνθεί σοβαρά και ιδιαίτερα για τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, καθώς και η εκπαιδευτική διαδικασία όσον αφορά τους μαθητές.
Δασκάλες και καθηγήτριες με 35 χρόνια υπηρεσία θα αντέξουν αυτό το εξοντωτικό ωράριο για το δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών;
Αυτή την εκπαίδευση θέλουμε για τα παιδιά μας; Ωραία ισοδύναμα μέτρα κύριοι της εσωτερικής τρόικας! Κύριε Κουβέλη η αριστεροί εκπαιδευτικοί και οι πρώην σύντροφοί σου (λέω πρώην γιατί τώρα εσείς της ΔΗΜΑΡ είστε σε άλλες πολιτείες), αγωνίζονται στην εκπαίδευση για άλλα πράγματα τα αντίθετα που σεις συμφωνήσατε με τους προσκόπους του μνημονίου! Με αυτά τα μέτρα δεν βλέπω τους εκπαιδευτικούς όρθιους, όπως διατυμπανίζατε προεκλογικά.. με το γνωστό σλόγκαν "με την κοινωνία όρθια!"   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ