Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΓΡΙΝΙΟ 26-9-2012: Η απεργιακή συγκέντρωση των φορέων πλ. Ειρήνης (φωτό)

Η φωτο είναι απο το http://www.agrinionews.gr/
Το ραντεβού ήταν στις 10.30 πμ στην πλατεία Ειρήνης για την απεργιακή συγκέντρωση των εργασιακών επαγγελματικών φορέων δημοσίου - ιδιωτικού τομέα καθώς και των αυτοαπασχολούμενων και των κινημάτων του Αγρινίου, σήμερα Τετάρτη 26-09-2012 στα πλαίσια της Γενικής Απεργίας που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, όπου είχε επιτυχία. 

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι από τους ΟΤΑ, οικοδόμοι,  απλήρωτοι του ...........
προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", αγρότες, δημόσιοι υπάλληλοι, ΔΕΚΟ, έμποροι, βιοτέχνες, συνταξιούχοι αλλά και άλλων ακόμη φορέων, όπως της Ένωσης Εκπαιδευτών Αυτοκινητιστών της περιοχής, τοπικές κινήσεις πολιτών, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών παρατάξεων, Αγανακτισμένων, πολιτικά κόμματα κ.λ.π. 


Η φωτο είναι απο το http://www.agrinionews.gr/
Εντύπωση μας έκανε η απουσία μεγάλου μέρους των εκπαιδευτικών (χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στην περιοχή αφού οι περισσότεροι δεν απήργησαν), ακόμα και των μελών από τα Δ.Σ. της  Β' ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών, βασικά από τη ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ στους δασκάλους.
Η φωτο είναι απο το http://www.aerasnews.gr/
 Οι συν. του ΠΑΜΕ δεν τίμησαν την απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων τους διότι δεν τους κάλυπτε ιδεολογική το πλαίσιο, όπως δηλώνουν και συμμετείχαν στη δικιά τους συγκέντρωση στη κ. Πλατεία.

Μας ξάφνιασε η παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου κ. Μοσχολιού με ορισμένους αντιδημάρχους (Σφυρής, Θεοδορόπουλος, Λαδάς κ.λ.π.) στη συγκέντρωση, διότι δεν έχει παραστεί σε καμία εκδήλωση των φορέων και των κινημάτων της πόλης από τα μνημόνια μέχρι σήμερα, ούτε στήριξε και το καθολικό αίτημα του συντονιστικού των φορέων για τα χαράτσια της ΔΕΗ που επέβαλαν οι κυβερνήσεις της τρόικας (δικαιολογημένη η κριτική που του γίνεται για αυτό το θέμα από τη εφ. ΚΟΙΝΩΝΙΑ εδώ), ενώ μετά τις ομιλίες αποχώρησε! Παρούσα στη συγκέντρωση και η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κατσαρή αλλά κρατώντας διακριτικά και τις ανάλογες αποστάσεις από  τον δήμαρχο και μάλιστα ήταν στην αντίθετη άκρη της εκδήλωση, όπου ακολούθησε και όλη την πορεία των απεργών.

Το παρόν έδωσαν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΑΜ Γιώργος Βαρεμένος καθώς και ο πολιτευτής των "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" Κώστας Ντούπης
Διαβάστηκε ανακοίνωση συμπαράστασης από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου που δήλωσε συμμετοχή στη σημερινή απεργία. Κεντρικές ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από την κ. Χριστίνα Βούλγαρη μέλος της ΑΔΕΔΥ και την κ. Μαρία Σωτηροπούλου εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών -Βιοτεχνών του νομού. Κοινή συνισταμένη στις ομιλίες αλλά και τα πανώ που υπήρχαν ήταν ότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε κομβικό σημείο και ο μόνος δρόμος είναι πλέον η ανατροπή αυτών των πολιτικών και των μνημονιακών κυβερνήσεων. 
Το ψήφισμα της συγκέντρωσης διάβασε ο Στέλιος Μερμήγκης, εκπρόσωπος των εργαζομένων του νοσοκομείου Αγρινίου.
ΨΗΦΙΣΜΑ
 Οι κακοπληρωμένοι καθώς και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι έμποροι, που βλέπουν τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους να κλείνουν η μια μετά την άλλη, οι συνταξιούχοι με τα επιδόματα κηδείας που λαμβάνουν αντί για αξιοπρεπείς συντάξεις, οι νέοι επιστήμονες που διαβαίνουν το δρόμο της ξενιτιάς ξυπνώντας μαύρες μνήμες από την εποχή του μεταεμφυλιακού κράτους που Έλληνες εργάτες γέμιζαν τις φάμπρικες της Γερμανίας,  οι ξένοι εργαζόμενοι που βρίσκονται στον τόπο μας, όλοι εμείς δηλαδή που στενάζουμε όλο αυτά τα χρόνια κάτω από την μνημονιακή μπότα δηλώνουμε σήμερα με αφορμή την πανεργατική απεργία ότι οι αυταπάτες τελείωσαν.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα πια από αυτούς, ντόπια και ξένη τρόικα.
Η καραμέλα για τις μεγαλεπήβολες  διαπραγματεύσεις κατάντησε το πιο σύντομο ανέκδοτο. Τόσο καιρό μιλούν οι οικονομικοί δολοφόνοι με τα γκρι κουστούμια και οι ομιλούσες κεφαλές των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων. Από σήμερα ας αρχίσουμε να μιλάμε όλοι εμείς σπάζοντας το κλίμα της ηττοπάθειας και του φόβου που προσπαθούν να σπείρουν.
Ας μάθουμε από τις ήττες μας προκειμένου να μετατρέψουμε την ανημπόρια μας σε δύναμη ανατροπής με παλλαϊκό πανεργατικό ξεσηκωμό και με ποικίλες μορφές πάλης. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους ανατρέψουμε. Το δίλλημα μπαίνει αμείλικτο ή εμείς ή αυτοί. Οι ζωές μας απέναντι στον κλεμμένο πλούτο τους και στα κέρδη τους.
Στο κοινωνικό αυτό ολοκαύτωμα που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας δηλώνουμε απερίφραστα ότι όσοι από τους πολιτικούς και τα κόμματα ψήφισαν και θα ψηφίσουν, στήριξαν και θα στηρίξουν πολιτικές γενοκτονίας του λαού για τη σωτηρία του ευρώ και των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ  στη πόλη μας. Ανεπιθύμητοι στη πόλη μας βεβαίως για να μην ξεχνάμε και τους 120 νεκρούς του 1944 είναι και οι φυσικοί απόγονοι των γερμανοτσολιάδων που παίζουν το ρόλο του μαντρόσκυλου του συστήματος μπολιάζοντας με φόβο και μίσος την κοινωνία απέναντι σε καθετί που τους ξεπερνά, απέναντι σε καθετί που το θεωρούν ξένο.
 Όλοι μαζί λοιπόν τώρα να αλλάξουμε τον κόσμο μας πριν κάποιοι από εμάς πολύ σύντομα αλλάξουν κόσμο. Κανένας μόνος του στην κρίση αλληλεγγύη παντού σε κάθε άνθρωπο που υποφέρει.
 Γι’ αυτό το λόγο απαιτούμε:
Καμιά περικοπή σε κονδύλια που αφορούν το κοινωνικό κράτος.
Κανένα σχολείο να μη λειτουργήσει χωρίς τα απαιτούμενα μέσα όπως η θέρμανση, καμιά συγχώνευση σχολείων και νοσοκομείων, καμιά προνοιακή δομή να μην υπολειτουργεί ή πολύ περισσότερο να κλείσει
Κατάργηση των πεντάευρων της ντροπής καθώς και των υπέρογκων ποσών που αφορούν τα κλειστά νοσήλεια στα νοσοκομεία.
Παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ανασφάλιστους.
Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο κατώτατο ημερομίσθιο και παροχή του στον δικαιούχο μέχρι να βρει δουλειά.
Κατάργηση του άδικου και αντικοινωνικού ΦΠΑ στα βασικά είδη επιβίωσης αλλά και όλων των υπολοίπων έμμεσων φόρων, σαν το στοιχειώδες και αναγκαίο βήμα φορολογικής δικαιοσύνης.
Φοροαπαλλαγές στους αγρότες και στα μέσα που χρησιμοποιούν.
Ο ελληνικός λαός να μην αναγνωρίσει ένα χρέος τοκογλυφικό και επονείδιστο για τον ίδιο.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.
Μπορούμε να ζήσουμε με το κόπο μας και τον πλούτο που παράγουμε, μπορούμε να γίνουμε νοικοκύρηδες στον τόπο μας αλλάζοντας το παραγωγικό και κυρίως το αξιακό μοντέλο που μας είχαν επιβάλλει μέχρι σήμερα.
Αν όχι τώρα πότε αν όχι εμείς τότε ποιοι;
Οι φορείς
Β ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΑΕ ΑΙΤΝ/ΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΤΝ/ΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΙΤΝ/ΙΑΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ 
------------------------------------------------------------------------------------
Οι φίλοι της "Κ" με τα αλλεπάλληλα μέτρα των μνημονίων είναι τα πρώτα "θύματα". Δείτε τις δύο φωτο, ούτε στα πόδια τους δεν μπορούν να σταθούν! Πάτερ κάνε καμιά δέηση για να φωτιστούν οι "άπιστοι" για να αποκτήσει το ποτάμι της οργής μεγαλύτερη ορμή, όπως ο μυθικός Αχελώος, γιατί τον φυσικό τον μάγκωσε η κοινωφελής επιχείριση ΔΕΗ μετάχαράτσια της και τα ωραία της, βλέπε σίριαλ με τέλη υπέρ ΕΡΤ και δήμου ! 
"Καημένε ραγιά"  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ