Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Τη φωνή τους με τους διαδηλωτές ενώνουν σήμερα οι δήμαρχοι, οι οποίοι για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε 24ωρη απεργία των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.Ωστόσο, η απόφαση δεν ελήφθη από το κεντρικό συνδικαλιστικό όργανο των αιρετών, την ΚΕΔΕ -το διοικητικό συμβούλιο της οποίας στις 13 Σεπτεμβρίου απέρριψε την πρόταση της εκπροσώπου του ΚΚΕ Ελπίδας Παντελάκη να συμμετάσχουν και οι δήμοι στη σημερινή 24ωρη απεργία-, αλλά...από τη μεγαλύτερη ΠΕΔ της χώρας: την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).
Με τη συγκεκριμένη κίνησή τους οι δήμαρχοι στέλνουν ένα διπλό ηχηρό μήνυμα: και προς την κυβέρνηση ότι «δεν πάει άλλο» και προς τους εργαζομένους ότι τα αιτήματά τους είναι κοινά. Να σημειωθεί ότι ούτως ή άλλως οι δήμοι όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστοι, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτούς συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
Οι δήμαρχοι της Αττικής θα διαδηλώσουν μαζί με τους εργαζόμενους, στις 11 το πρωί, στη συγκέντρωσή τους στο Πεδίον του Άρεως, καθώς η σχετική πρόταση του προέδρου της ΠΕΔ Αττικής, δημάρχου Αγίων Αναργύρων - Καματερού Νίκου Σαράντη στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔΑ έγινε ομόφωνα δεκτή.
«Τα αιτήματα της Αυτοδιοίκησης δεν απέχουν από το γενικό πλαίσιο που θέτουν οι εργατικές Συνομοσπονδίες και λαμβάνοντας υπόψη και τις νέες μεγάλες μειώσεις στη χρηματοδότηση των Δήμων που περιλαμβάνονται στο πακέτο μέτρων, προτείνω την παρουσία των Δημάρχων της Αττικής στη συγκέντρωση των εργαζομένων στις 26 Σεπτεμβρίου για την προβολή των διεκδικήσεων μας», τόνισε χαρακτηριστικά στην εισήγησή του ο κ. Σαράντης.

Παρασπονδία της κυβέρνησης από
τα υποσχεθέντα; Μαζική στάση πληρωμών
Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του Ν. Σαράντη κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔΑ για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης και τις πρόσφατες συναντήσεις ΚΕΔΕ - Στυλιανίδη - Στουρνάρα - Σταϊκούρα: «Αποσπάσαμε, και επιμένω στη λέξη αυτή, αποσπάσαμε τα απαραίτητα 97 συν 35 εκατομμύρια για να βγει ο Σεπτέμβρης, αλλά ζούμε με την αγωνία αν θα επαναληφθεί αυτό και τους επόμενους μήνες. Κάθε παρασπονδία της κυβέρνησης, έστω για 15 μέρες, θα σημάνει άμεση και μαζική στάση πληρωμών στους δήμους».
Διαβάστε επίσης:

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Έτοιμη για καταλήψεις
δημοτικών χώρων και ΧΥΤΑ

Στη σημερινή κινητοποίηση μετέχουν, όπως προαναφέρθη, ενεργά και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την ΠΟΕ-ΟΤΑ να είναι «σε επιφυλακή να προχωρήσει σε καταλήψεις δημαρχείων, δημοτικών χώρων, αμαξοστασίων και χωματερών, άμεσα, όταν ανακοινωθούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης», όπως δηλώνει χαρακτηριστικά μιλώντας στην aftodioikisi.gr το μέλος της εκτελεστική επιτροπής της Θωμάς Μπιζάς.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «να δώσουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά το "παρών" στο συλλαλητήριο και την πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας». Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συγκεντρωθούν αρχικά έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 - πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα), στις 10.00 το πρωί, και από εκεί θα πορευτούν προς το Πεδίον του Άρεως, όπου μία ώρα αργότερα έχει προγραμματιστεί το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.

«Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας... "Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε". Με το μήνυμα αυτό οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αγωνιστούν να μην περάσει το νέο πακέτο των "βάρβαρων" μέτρων, να μην συνεχιστεί η πολιτική των μνημονίων που καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό της χώρας, "στραγγαλίζει" οικονομικά τα νοικοκυριά και ισοπεδώνει τα εργασιακά, συνταξιοδοτικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές αναρτήσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ