Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Δήλωση δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης του δήμου Ναυπακτίας για τη λειτουργία της διπλοβάρδιας στα σχολεία της Ναυπάκτου


Δυστυχώς επιμένουν στην διπλοβάρδια
Εκατοντάδες γονείς και μαθητές ήλπιζαν ότι το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 19/9 θα έδειχνε την ευαισθησία του και θα έπαιρνε αποφάσεις που θα σταματούσαν σύντομα την εκ περιτροπής απογευματινή λειτουργία των σχολείων της Ναυπάκτου.
Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές στριμωγμένοι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ζήτησαν το αυτονόητο. Να κάνει ο δήμος ότι μπορεί για να ομαλοποιηθεί η σχολική και οικογενειακή ζωή τους.
Κι όμως εισέπραξαν άρνηση, από την παράταξη του κ. Μπουλέ.
Όλοι οι σύλλογοι γονέων, η ένωση των συλλόγων γονέων, η ΕΛΜΕ, τα μαθητικά συμβούλια, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, το Εργατικό Κέντρο με κάθε τρόπο δήλωσαν ότι η διπλοβάρδια μπορεί να είναι η «τζάμπα λύση» που....
θέλει η πλειοψηφία αλλά έχει τεράστιο κόστος για την κοινωνία.
Μόνο οι σύμβουλοι της παράταξης του κ. Μπουλέ δεν συμφώνησαν στο αυτονόητο. Δέχθηκαν μεν, κάτω από την πίεση της κοινωνίας, να δώσει ο δήμος 100.000 ευρώ για να βρεθούν λυόμενες αίθουσες (έστω και αμφίβολης ποιότητας), ώστε να στεγαστεί προσωρινά το 2ο Λύκειο. Επέμειναν όμως να μην δώσουν ένα μικρό ποσό ακόμη για να στεγαστεί σε πρωινή βάρδια και το 2ο Γυμνάσιο.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το 2ο Γυμνάσιο και κάποιο άλλο σχολείο, έχουν σκοπό να το καταδικάσουν στην διπλοβάρδια, άγνωστο μέχρι πότε.
Είναι φανερό ότι δεν ήταν δυνατό να συναινέσουμε σε τέτοια ημίμετρα. δεν καταλαβαίνουμε γιατί έπρεπε να χωρίσουμε τα παιδιά μας σε Α΄ και Β΄ κατηγορίας. Με ελάχιστα χρήματα παραπάνω θα μπορούσαμε να αγοράσουμε περισσότερες αίθουσες και να πετύχουμε την πρωινή λειτουργία όλων των σχολείων. Αυτό ήθελε το σύνολο της τοπικής κοινωνίας εκτός των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας.
Ταυτόχρονα προτείναμε ο δήμος να επιδιώξει να πάρει στον συντομότερο δυνατό χρόνο, μέσω του ΟΣΚ λυόμενες αίθουσες, σύγχρονων προδιαγραφών, που θα αντικαταστήσουν τις πρόχειρες ώστε να μην στριμώχνονται τα παιδιά μας σε υποβαθμισμένα κουτιά.
Δηλώνουμε ότι δεν θα μείνουμε άπραγοι, ούτε θα κλείσουμε τα μάτια μπροστά σε μια τέτοιου μεγέθους υποβάθμιση της εκπαιδευτικής και κοινωνικής ζωής της πόλης μας. Θεωρούμε ότι ούτε η κοινωνία θα το ανεχτεί.
Θα επιμείνουμε με τις προτάσεις μας, να διεκδικούμε την άμεση λειτουργία όλων των σχολείων σε πρωινή βάρδια.
Θα παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις στο θέμα της λειτουργίας των σχολείων και μαζί με την κοινωνία θα επιδιώξουμε την καλύτερη δυνατή λύση για όλα τα παιδιά μας.
 Οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ναυπακτίας.
Κουτσοσπύρου Μαίρη
Νούλας Κώστας
Κοτσανάς Ανδρέας
Κεχαγιάς Κώστας
Κονίδας Πάνος
Λουκόπουλος Τάκης
Καρακώστας Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ