Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων στην Ακαρνανία.

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή της διεύθυνσης Ακαρνανίας.
Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί ενώ αναζητούνται πέντε ακόμα συνεργοί τους Κατασχέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο, πυρομαχικά, ναρκωτικές ουσίες και πληθώρα κινητών τηλεφώνων. Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, σπείρα αποτελούμενη από εννέα άτομα, που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου. 
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ..... Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, του Αστυνομικού Τμήματος και της Τροχαίας Αγρινίου, τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 34, 30, 28, 28 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της απόπειρας εκβίασης, της παράνομης κατοχής όπλων και ναρκωτικών καθώς και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. 
Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν άλλοι πέντε συνεργοί των συλληφθέντων οι οποίοι αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές, ενώ στα πλαίσια της έρευνας συνελήφθη και ένας 25χρονος για κατοχή ναρκωτικών. Ειδικότερα χθες (23-9-2012) πολύ νωρίς το πρωί, ο 34χρονος, 30χρονος και οι δύο 28χρονοι, ενεργώντας από κοινού, μετέβηκαν σε γνωστό κατάστημα καφέ – μπαρ 52χρονου ημεδαπού, στο Αγρίνιο, όπου απαίτησαν την εβδομαδιαία καταβολή του χρηματικού ποσού των 200 ευρώ προκειμένου να παρέχουν προστασία στην επιχείρηση του. Προστασία από ποιούς; Τους ίδιους προφανώς! 
Προφανώς ο Α.......... αρνήθηκε και το βράδυ τα έκαναν γυαλιά καρφιά... Όμως στη συμπλοκή που έγινε ο ένας εκ των δραστών με την εμφάνιση της αστυνομίας πέταξε το όπλο του στο καλάθι των αχρήστων του καταστήματος το οποίο βρήκαν οι αστυνομική και τον οδηγούν και με αυτό το στοιχείο στο αρμόδιο εισαγγελέα και τον ανακριτή για τα περαιτέρω...
Στη συνέχεια, οι ίδιοι δράστες, μετέβηκαν σε κατάστημα καφετέρια 36χρονου ημεδαπού, στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας, όπου με τον ίδιο τρόπο απαίτησαν την καταβολή χρηματικού ποσού από τον ιδιοκτήτη. εκεί υπήρξε αντίσταση από τον καταστηματάρχη.  
Αλλά λίγη ώρα αργότερα οι πέντε δράστες, που αναζητούνται, προκάλεσαν φθορές στην γυάλινη πρόσοψη του καταστήματος του 52χρονου. Για την διαλεύκανση των περιστατικών, οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ενήργησαν άμεσες αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό των τεσσάρων ημεδαπών και τη σύλληψη τους συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, του Αστυνομικού Τμήματος και της Τροχαίας. 
Σε σωματικές έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή των συλληφθέντων το χρηματικό ποσό των 1.135 ευρώ, εννέα κινητά τηλέφωνα και πληθώρα καρτών sim. 
Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων, στο Αγρίνιο, την Αθήνα και την Κόρινθο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά : 
• Ένα πολεμικό τυφέκιο 
• Ένα γεμιστήρα τυφεκίου με 25 φυσίγγια 
• Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 18,8 γραμμαρίων 
• Ένα αβολίδωτο φυσίγγιο 
• Δυο κινητά τηλέφωνα. Επίσης ενεργήθηκε έρευνα στην οικία του 25χρονου συλληφθέντα, στο Αγρίνιο, που διέμεναν προσωρινά ο 30χρονος και ο 28χρονος όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 12,6 γραμμαρίων και δεκατέσσερα κινητά τηλέφωνα με πληθώρα καρτών sim. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Ακούγεται ότι ο ένας εκ των συλληφθέντων είναι άμεσα συγγενής αυτοδιοικητικού παράγοντα.... έταιρος εξ αυτών είναι γνωστός Ρομά, που η αστυνομία αν και γνώριζε πρόσωπα και πράγματα δεν δρούσε αποτελεσματικά, όπως καταγγέλλουν δημότες του Αγρινίου που απευθυνθήκαμε απόψε το βράδυ, αφού γίνεται έντονη συζήτηση για τα γεγονότα αυτά.   
Αυτά η αστυνομία δεν τα γνωρίζει; Όλοι η κοινωνία του Αγρινίου ξέρει πλέον ότι από καιρό δρουν τα κυκλώματα αυτά. 
Οφείλουν οι αρμόδιοι να δώσουν υπεύθυνες απαντήσεις στα δικαιολογημένα ερωτήματα της κοινωνίας ώστε να επανέρθει η ηρεμία στην περιοχή.

Με πληροφορίες από ellada στις 7:06 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ