Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Υπέρβαση ή όχι; Δυνατός ή Αδύναμος ;


Θανάσης Κατερινόπουλος 
Ακόμα και σήμερα φίλοι μου, είμαστε αρνητικοί στο να μπορέσουμε να διακρίνουμε και να μην λαμβάνουμε υπόψη μας την ιστορία μας, όταν σχεδιάζουμε τον κανονισμό λειτουργίας ενός Κράτους, δηλαδή ενός Συντάγματος. Και εννοώ αυτοί που έχουν την εξουσία να το πράξουν…
Αναρωτιέμαι γιατί κάποια άλλα Κράτη έκαναν την Υπέρβασή τους, έλαβαν υπόψη τον Κανονισμό Λειτουργίας που πρέπει να διέπει ένα Κράτος, και βρήκαν τρόπο να διαχωρίσουν κάπως τις τρεις εξουσίες της Δημοκρατίας. Το ιστορικό λάθος των Συνταγματολόγων μας και των Νομοθετών μας είναι ότι δεν έλαβαν υπόψη τους την Απόλυτη Υποκειμενικότητα του «Ανθρώπου-Εξουσία» για να προστατεύσουν τον «Άνθρωπο –πολίτη». 
Αντίθετα σχεδίασαν ένα τερατώδες Σύνταγμα που είναι Διάτρητο και....
πολλές πλευρές για να λειτουργεί ως ένα «Οχυρό Προστασίας» των πάσης φύσεων Καταχρήσεων των Πολιτικών!!  

Έγραψαν ένα τερατούργημα, ώστε να είναι εντελώς αδύνατον να παραπέμπεται ένας πολιτικός στη Δικαιοσύνη. Αλλά ακόμα και αν βρεθεί τρόπος, θα βρεθεί μόνο και μόνο για τον απόηχο και τον καθησυχασμό της λαϊκής οργής …..  

Αυτό είναι το έγκλημα των Συνταγματολόγων που φυσικά δεν το παραδέχονται και τώρα διαμαρτύρονται για τους υπαίτιους που πτώχευσαν την Ελλάδα επί σειρά δεκαετιών και υποθήκευσαν το Ελληνικό Κράτος στους δανειστές του. .

Θα μου πείτε, παλιά τακτική, μόλις πέρυσι εξοφλήσαμε το δάνειο μας από την εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη….  
Έχω μεγάλη άρνηση στον ωχ αδελφισμό …. μας κατάστρεψε … και όποιος αρνείται να το δει , εγκληματεί !!
Το κάστρο λοιπόν του εγκλήματος είναι το Σύνταγμα.. Οι Νομοθέτες αφαίρεσαν από τη Δικαστική Εξουσία, τις Εισαγγελικές και Δικαστικές Εξουσίες, και ανέθεσαν στον εαυτό τους….όταν χρειαστεί να παραπέμψουν έναν Υπουργό ή έναν Υφυπουργό.
Σχεδίασαν μάλιστα τερατώδεις λαβυρινθικές διαδικασίες που απαιτούνται για να παραπεμφθεί ένας Υπουργός, πέρα από τα περιορισμένα χρονικά διαστήματα που θέτουν ώστε να μη φτάνει ποτέ ο χρόνος ολοκλήρωσης των διαδικασιών..
Ο Εμπαιγμός σε όλο του το μεγαλείο…  
Απορεί κάποιος με μέτριο μυαλό, τι χρειάζονται οι 300 όταν ένας Πρωθυπουργός ή Υπουργός μπορεί και Νομοθετεί ότι θέλει κατά βούληση.  
Τα δύο αυτά τρανταχτά παραδείγματα δεν αχρηστεύουν τον θεσμό Κοινοβουλευτισμού????
Μπορεί κάποιος που παρακολουθεί τα πολιτικά δρώμενα, να λησμονήσει την έγκληση-Μήνυση κατά των Μελών της Ολομέλειας της Βουλής της βουλευτικής συνόδου, (είναι το ανώτερο Δικαστικό (συλλογικό) Όργανο της Βουλής με την εκ του Συντάγματος ειδική και αποκλειστική συνταγματική αρμοδιότητα για άσκηση Ποινικής Δίωξης κατ΄άρθρο86 του Συντάγματος .)?
Η κατηγορία αναφερόταν στην πρόκληση απαλλαγής υπαιτίων από την τιμωρία με παράλειψη άσκησης της δικαστικής-εισαγγελικής αρμοδιότητας της ΙΒ Βουλής για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε πρώτο στάδιο με ειδική προανακριτική κοινοβουλευτική επιτροπή κτλ…
Για να μη σας κουράζω με άλλες λεπτομέρειες, το αποτέλεσμα ήταν να προκαλέσουν την ατιμωρησία των εμπλεκομένων Πολιτικών Προσώπων (Μπασιάκου, Δούκα και Κοντού) λόγω της παύσης της οριστικής Δίωξης κατά των υπαιτίων , μπλα μπλα μπλα μπλα …….
Η ουσία της μήνυσης ποιά είναι? η χρήση της ενσυνείδητης Άσκησης της Αποσβεστικής Προθεσμίας , άρθρο 86 παρ.1, η οποία αντιμετωπίζεται από το Σύνταγμα ως κακούργημα..!!!!!!!!!!!
Το συμπέρασμα δυστυχώς για μας τους απλούς πολίτες που δεν έχουμε πρόσβαση στην εξουσία είναι ένα και μοναδικό : Ο ισχυρός σπάνια χάνει! Και όταν χάνει γκρεμίζεται οριστικά πράγμα που δεν συμβαίνει συχνά…
Οι αγορές ελέγχουν τη ζωή μας γιατί το επέτρεψαν οι πολιτικοί μας …το σύστημα δηλαδή.. διότι δεν είναι όλοι ίδιοι…
Η Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη δεν έχει αποκτηθεί ακόμα… τουτέστιν δεν μπορεί να δοθεί αληθινή δικαιοσύνη…  
Οι κραυγές παραμένουν κραυγές χωρίς απόηχο, όσο ο πολίτης αρνείται να κατανοήσει την πραγματικότητα και όχι αυτό που του «πλασάρουν» έντεχνα τα 
ΜΜ-Εξαθλίωσης, για να τον αποπροσανατολίσουν και να τον «ψυχοπλακώσουν», να τον φοβίσουν και στο τέλος να τον κάνουν έρμαιο όλων των απίθανων και πιθανών καταστάσεων που προκύπτουν… Δυνατός ή αδύναμος λοιπόν… Υπέρβαση ή όχι ,και επιτέλους για πόσες ακόμα γενεές θα προδιαγράφουμε όλοι εμείς τη πορεία τους , μια πορεία εσφαλμένη, κίτρινη και απροσδιόριστη πλέον….  
Πολιτική και Πολιτικοί με ποιες βάσεις και αρχές πλέον… Χιλιάδες νόμοι ψηφίστηκαν τα χρόνια που μας πέρασαν και έμειναν στα συρτάρια, χιλιάδες επίσης οι υπουργικές αποφάσεις που δεν εκτελούνται, ή ακυρώνονται…. Και εκατομμύρια ο κόσμος που κρατιέται από τις δικές του και μόνο ηθικές και αξίες που προσπαθεί μόνος του πια να διατηρήσει, κυνηγημένος από την …σοφία των λωλών και καρεκλοκένταυρων ,υπερφίαλων και μικρών πολιτικών υπάρξεων …..
Ποιο είναι το εκτόπισμα τους? Ποιος μπορεί ξανά να τους σεβαστεί και να τους ακολουθήσει? Η αποτυχία έρχεται η μία μετά την άλλη, αλλά δεν νοούν να την αποδεχτούν…. Απέχουν φίλοι μου και απέχουμε κατά πολύ από κεινη τη στιγμή που θα «ξαναστηθεί» το Κράτος Δικαίου, ένα Κοινωνικό πρωτίστως Κράτος που θα χει σαν στόχο τη εξυπηρέτηση του Πολίτη, την ποιότητα παροχής υπηρεσιών, την αξιοκρατική διάκριση, την αλληλεγγύη, την Προστασία του Πολίτη, την δυνατότητα ανάδειξης αξιών και ικανοτήτων των παιδιών μας, χωρίς να χρειάζεται να μεσολαβεί κάποιος από ψηλά, την συμμετοχή του Πολίτη σε αποφάσεις που τον αφορούν, μέσα από τη πραγματική Κοινωνία των πολιτών, την δυνατότητα εφαρμογής Ανάπτυξης πραγματικής της οικονομίας μας, μέσα από τις δικές μας δυνατότητες, και τον έλεγχο αλλά και την επιβράβευση των ικανών, των δίκαιων και των σωστών ως κίνητρο και παράδειγμα μιας κοινωνίας όχι ιδανικής, αλλά λειτουργικής και ανθρώπινης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ