Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

2η Συνάντηση Κίνησης Πολιτών για τη «ΔΙΑΣΩΣΗ του Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου».


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Της Κίνησης Πολιτών για τη «ΔΙΑΣΩΣΗ του Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου».
Προς το λαό και τους φορείς του Αγρινίου

Στις 6 Οκτώβρη 2012, στις 6 μμ. σας καλούμε στο Δημοτικό Πάρκο σε 2η ενημέρωση-συζήτηση με θέμα τη διάσωσή του.
     Μετά από την εκδήλωση που έγινε στο Δημοτικό Πάρκο με θέμα την υποτιθέμενη «ανάπλασή» του από το Δήμο Αγρινίου, διαπιστώνουμε ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί ένα έγκλημα σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος που έχει διαμορφωθεί εκεί.
    Συγκεκριμένα ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΚΡΙΖΩΘΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΕΝΤΡΑ (1800) και να αντικατασταθούν από γκαζόν και χαμηλά καλλωπιστικά φυτά. Επίσης, η παραδοσιακή πέτρινη περίφραξή του πρόκειται να κατεδαφιστεί, με...
αποτέλεσμα αφενός να εκριζωθούν όλα τα κοντινά σε αυτή δέντρα για τη δημιουργία πρανούς, αφετέρου η ενοποίηση του Πάρκου με τους περιμετρικούς δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας να δημιουργεί κινδύνους για τα μικρά παιδιά που συχνάζουν εκεί για να παίξουν.
    Η δε χρήση υλικών όπως μάρμαρου, κουρασάνι και μπετόν αντί φυσικών υλικών (πέτρας, ξύλου) αλλάζουν εντελώς την φυσιογνωμία του Πάρκου μας που δημιουργήθηκε καθ’ ομοίωσαν του Εθνικού Κήπου της Αθήνας, όπως ειπώθηκε στην εκδήλωση από ειδικούς επιστήμονες.
    Η εγκατάλειψη του για δεκαετίες και η απαξίωσή του – όπως ομολογεί άλλωστε στην τεχνική περιγραφή της μελέτης η Δημοτική Αρχή - ας μην γίνει πρόσχημα για την καταστροφή του.
    Μετά τα παραπάνω απευθυνόμαστε στους Αγρινιώτες και τους καλούμε να συμβάλλουν έμπρακτα στη διάσωση του μοναδικού πνεύμονα της πόλης μας. Ο χώρος αυτός χρειάζεται ήπια ανάπλαση - με σεβασμό στη χλωρίδα και την πανίδα (πουλιά, μικρά ζώα, σκίουροι κ.α.) - καθαριότητα, πότισμα, φωτισμό, ασφάλεια, πυροπροστασία, και όχι την διαμόρφωση χώρων κατάλληλων για να αποτελέσουν πεδίο κερδοφορίας ιδιωτικών συμφερόντων κάτω από τη λογική της ανταποδοτικότητας «πληρώνω για να έχω».
    Το Δημοτικό Πάρκο αποτελεί πραγματική ανάσα για τους Αγρινιώτες και πρέπει να περιφρουρηθεί μαζικά και αποφασιστικά ο δωρεάν χαρακτήρας του, από το λαό της περιοχής. Σκοπός είναι να εξασφαλιστεί η χρήση και η λειτουργία του προς όφελος των κατοίκων και των αναγκών τους, με ελεύθερη και δωρεάν χρήση ως χώρος πολιτισμού, και αναψυχής, να εμποδιστεί η περιβαλλοντική καταστροφή του και η κάθε είδους εμπορευματική του λειτουργία, με οποιονδήποτε μανδύα και αν αυτή εμφανίζεται.
Και πάνω απ όλα  ας μην ξεχνάμε ότι:
Το Δημοτικό Πάρκο αποτελεί Λαϊκή περιουσία,
 ανήκει στους Αγρινιώτες και σαν τέτοια θα τη διαφυλάξουμε.
θΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΕΚΡΙΖΩΘΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΕΝΤΡΑ;  
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ