Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

3 Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων ιδρύονται στην Αιτωλοακαρνανία, το ένα στη Ναύπακτο

Στην δημιουργία 99 Κέντρων Εξυπηρέτησης φορολογούμενων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών ως το τέλος του έτους για την διευκόλυνση των φορολογούμενων στην διενέργεια των συναλλαγών τους στις περιοχές των ΔΟΥ οι οποίες συγχωνεύονται. Τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Κοινού που προτείνονται να ιδρυθούν στην Αιτωλοακαρνανία θα είναι σε Ναύπακτο, Αμφιλοχία, και Βόνιτσα.
Αυτό προκύπτει από το πόρισμα της ειδικής επιτροπής για την αναδιοργάνωση των ΔΟΥ σύμφωνα με το οποίο στις περιοχές όπου διακόπτεται η λειτουργία ΔΟΥ θα δημιουργηθούν Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων. Αυτά όπως.....σημειώνεται θα μπορούσαν να ονομαστούν π.χ Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) ή Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογικών Υπηρεσιών (ΚΕΦΥ). Εξάλλου σύμφωνα με το πόρισμα η αναβάθμιση του Taxis θα δώσει τη δυνατότητα για διευρυμένη παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τους φορολογούμενους ενώ οι φόροι θα καταβάλλονται στις τράπεζες.
Σύμφωνα με το πόρισμα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων θα πρέπει να στεγαστούν σε χώρο που θα παραχωρήσει δωρεάν το Υπουργείο Εσωτερικών ενώ στο μεταβατικό στάδιο λειτουργίας τους και μέχρι τη μηχανογραφική ενοποίηση των αρχείων των συγχωνευομένων ΔΟΥ, μέσω του νέου TAXIS, τα Γραφεία αυτά θα μπορούν να χορηγούν φορολογικά έντυπα, να αποδέχονται και να διεκπεραιώνουν φορολογικά αιτήματα, και να παραλαμβάνουν προσωρινά δηλώσεις ενώ θα δέχονται αιτήσεις για χορήγηση παντός είδους πιστοποιητικών και βεβαιώσεων.
με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΑΜΠ
(αναδημοσίευση από http://www.agrinioculture.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ