Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Παράσταση Διαμαρτυρίας ΑΜΕΑ και στο Αγρίνιο

Μέλη και φίλοι του Συλλόγου αναπήρων Αιτωλ/νίας "η Ελπίδα" πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας, στα γραφεία του ΙΚΑ Αγρινίου, όπου στεγάζεται το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας του νομού

Η διαμαρτυρία εντάσσονταν στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που πραγματοποίησε σήμερα η Συνομοσπονδία των αναπήρων της χώρας (ΕΣΑμεΑ) για την κατάσταση που επικρατεί με τα ΚΕΠΑ, αφού οι Επιτροπές των ΚΕΠΑ που κάνουν τις σχετικές γνωματεύσεις, δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα εδώ και μήνες να έχουν ανασταλεί οι πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων
Συγκεκριμένα, περισσότερα από 70.000 ΑμεΑ πανελλαδικά, εκ των οποίων εκατοντάδες στην Αιτωλ/νία, είναι επί μακρό χρονικό διάστημα, μέχρι και 14 μήνες, στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ και η .....
σύνταξη και το επίδομά τους έχει ανασταλεί μέχρι να γίνει η επανεξέταση από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η σχετική γνωμάτευση.
Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κ. Βαρδακαστάνης, χαρακτήρισε τα ΚΕΠΑ ως «μια δημοσιονομική-κοινωνική γκιλοτίνα» και μίλησε για «πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά το υπουργείο Εργασίας».
Η Συνομοσπονδία ζητεί την επαναχορήγηση της σύνταξης ή του προνοιακού επιδόματος αναπηρίας αναδρομικά, από την ημερομηνία αίτησης για επανεξέταση. Για όσους καταθέτουν από εδώ και στο εξής αίτηση, να οριστεί η αυτόματη ανανέωση της γνωμάτευσης που έχει λήξει, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία επανεξέτασης από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η νέα γνωμάτευση. Ακόμα, ζητεί ανανέωση του βιβλιάριου υγείας των ασφαλισμένων για όσο χρόνο βρίσκονται στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, ενώ επιπλέον αιτείται τη θεσμική εκπροσώπηση της στο διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ.
Στο Αγρίνιο, μέλη του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο Θ. Μαδιά, συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του ΙΚΑ, στην εθνική οδό, όπου και παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατάσταση, ζητώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος, που έχει σαν αποτέλεσμα, να κινδυνεύουν ουσιαστικά ζωές, αφού οι ανάπηροι δεν έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν βασικά ειδή και υλικά απαραίτητα για την επιβίωση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ