Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Αυξάνεται η εισφορά αλληλεγγύης – Νέο χαράτσι στους ελ. επαγγελματίες

Εντός των ημερών αναμένεται να «κλειδώσει» το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – Αυξάνονται όλοι οι συντελεστές της εισφοράς αλληλεγγύης – Τουλάχιστον 700 ευρώ φόρος για τους ελεύθερους επαγγελματίες
Το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί αν κλείσει τις βασικές ρυθμίσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ σήμερα συνεδριάζει η τρικομματική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών.
Ανάμεσα στις αλλαγές που προωθούνται είναι και η μείωση του αφορολογήτου ορίου της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης» από τις 12.000 στις 5.000 ευρώ.
Με αυτή την αλλαγή, η οποία θα ισχύσει αναδρομικά για τα ....... εισοδήματα του 2012, θα κληθούν να πληρώσουν εισφορά 1% στα εισοδήματά τους επιπλέον 500.000 Έλληνες πολίτες.
Επίσης αναμένεται γενικότερα να αυξηθούν οι συντελεστές που ισχύουν για την εισφορά αλληλεγγύης.
Επομένως, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, περίπου 3,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα που θα δηλώσουν το 2013 ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα πληρώσουν επιπλέον εισφορά.
Σήμερα για εισοδήματα ως 20.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 1%, για εισοδήματα ως 50.000 2% και από κει και πάνω 3%.
Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταργηθεί η εισφορά των 500 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτή να αντικατασταθεί από έναν ελάχιστο φόρο εισοδήματος 700 ευρώ.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ