Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Γιατροί ΕΟΠΥΥ κατά Σαλμά

«Θλίψη και απογοήτευση μας προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού υγείας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, κατηγορώντας τον Μάριο Σαλμά ότι κάνει το άσπρο - μαύρο
Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΟΠΥΥ: 
"Χωρίς επαφή με τα πραγματικά δεδομένα, ο κ. Σαλμάς επιδόθηκε σε ανακρίβειες χωρίς ούτε στιγμή να αξιολογήσει τις συνέπειες όσων είπε για τους έλληνες ασφαλισμένους. Επιχείρησε να παρουσιάσει το μαύρο ως άσπρο και επιδόθηκε σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον όλων των παρόχων υγείας και ιδιαίτερα εναντίον των συναδέλφων του ιατρών που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Χωρίς δισταγμό εμφάνισε το πιο αποκρουστικό πρόσωπο της αδιαλλαξίας και του αυταρχισμού, περιφρονώντας επιδεικτικά ΟΛΟΥΣ όσους παρέχουν υπηρεσίες υγείας, έφτασε μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, να απειλήσει με αυθαίρετες διακοπές συμβάσεων τόσο ιατρών όσο και κλινικών, θυμίζοντας εποχές που ο λαός μας με αγώνες τις έχει καταδικάσει και αν χρειασθεί θα τις καταδικάσει ξανά στο μέλλον.
Τον προκαλούμε λοιπόν, αν αντέχει, να εγκαταλείψει την ασφάλεια των μονολόγων και να προσέλθει σε δημόσιο ανοικτό διάλογο, εφ' όλης της ύλης, με όλους όσους επιχείρησε, ανεπιτυχώς και σκόπιμα να απαξιώσει. Αν δεν το πράξει, θα γίνει προφανές στον ελληνικό λαό, το μέγεθος της απουσίας επιχειρημάτων που τον χαρακτηρίζει.
Επίσης τον ενημερώνουμε ότι αν τυχόν, κατά παράβαση κάθε πολιτικής ηθικής, προχωρήσει σε αυθαίρετες και επιλεκτικές αποπομπές συναδέλφων από τον ΕΟΠΥΥ επειδή διεκδικούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τους να αμείβονται για την εργασία που προσφέρουν, αυτό θα θεωρηθεί πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη και ως τέτοια θα αντιμετωπισθεί από το σύνολο του ιατρικού σώματος, την κοινωνία και την ελληνική Δικαιοσύνη.
Ποιο συγκεκριμένα και ενδεικτικά, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
1. Προχωρά σε 1 δις περικοπές με θύματα τους ίδιους τους ασφαλισμένους που από 1/10 θα πληρώνουν πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή για τα επώνυμα και πρωτότυπα φάρμακα.
2. Επιχειρεί σημαντικά κουρέματα στις παρακλινικές και εργαστηριακές πράξεις, με άμεσο αποτέλεσμα το κλείσιμο εργαστηρίων - ιατρείων και διαγνωστικών κέντρων. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την μείωση της πρόσβασης των ασφαλισμένων σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.
3. Λέει ανακρίβειες όταν υποστηρίζει ότι έχουμε πληρωθεί μέχρι και τον Απρίλιο καθώς συνεχίζει να οφείλει το 10% από τον Ιανουάριο. Ξαναθυμίζουμε ότι τα χρέη του οργανισμού είναι 260 εκ. για το 2012 και 1110 εκ. για το 2010 και 2011
4. Η μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ πράγματι είναι 2 δις, με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης και όχι των παρόχων καθώς αυτή απέτυχε στην εφαρμογή και την παρακολούθηση εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Σε κάθε περίπτωση έπρεπε να ενημερώσει τους παρόχους εγκαίρως για το έλλειμμα και όχι να τους αφήνει να συσσωρεύουν χρέος.
5. Μας είπε ότι οι Έλληνες ασθενείς έχουν ό,τι ζητήσουν ξεχνώντας τα τεράστια ελλείμματα σε γιατρούς και φάρμακα, τις συμμετοχές που τους αναγκάζει να πληρώνουν, ακόμα και στα δημόσια νοσοκομεία, την αύξηση της εισφοράς των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, το 25% της συμμετοχής στο φάρμακο, το 15% συμμετοχής στα παρακλινικά, τα ράντζα και τις ουρές στα ιατρεία του δημόσιου συστήματος. Πρόσφατα δε αυξάνει δραματικά τα χαράτσια και την συμμετοχή τους στην αγορά φαρμάκων.
6. Μας ζητά μία νέα κοινωνική συμφωνία όταν στην πραγματικότητα απλά μας ανακοινώνει την χρεωκοπία του ταμείου.
7. Μας ενημερώνει ότι με το 1,5 δις που αναμένει από τα νέα δάνεια θα κλείσει πρώτα το έλλειμμα των 2 δις του 2012 και με ότι μείνει θα πληρώσει τα χρέη ύψους 3,5 δις για το 2010 και 2011.
8. Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ είναι, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του, επισήμως αναγνωρισμένο σωματείο από την Ελληνική Πολιτεία με την υπ' αρίθμ. 60/2012 διαταγή αναγνώρισης του μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών και νομίμως εκπροσωπεί όλους τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, τα δε εγγεγραμμένα μέλη της ξεπερνούν το 50% των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών. ΟΛΟΙ δε έχουν αποστείλει εδώ και καιρό υπογεγραμμένες τις συμβάσεις στον ΕΟΠΥΥ, έχουν λάβει αριθμό σύμβασης και τέλος έχουν εισπράξει ποσά από τον ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες που παρείχαν.
9. Είναι αδύνατος ο σχεδιασμός πολιτικών υγείας σε συνθήκες ισοπέδωσης θεσμών όπως πχ η μη αναγνώριση της αμειβόμενης εργασίας, με τον εκβιασμό ότι υπάρχουν και άλλοι ιατροί σε κατάσταση εξαθλίωσης τους οποίους προτίθεται να εκμεταλλευτεί το σύστημα !! Ο κ. Μ. Σαλμάς θεωρεί τη στάση πληρωμών 4 μηνών μη σημαντική. Πρέπει να απαντήσουμε ότι η συνολική στάση πληρωμών είναι πάνω από 2 έτη και ότι τα ιατρεία μας είναι σε κατάσταση χρεοκοπίας.
10. Οι υπέρογκες δαπάνες υγείας στην Ελλάδα δεν οφείλονται στους ιατρούς και τους λοιπούς παρόχους υγείας, αλλα στις πολυετείς λανθασμένες πολιτικές του πολυσπάταλου κομματικοποιημένου κράτους που δημιούργησε, τροφοδότησε και συντήρησε τις πελατειακές σχέσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ