Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΑΓΡΙΝΙΟ: Στα "σκαριά" νέα δημοτική παράταξη από το Δημήτρη Σταμάτη


Ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου, Δημήτρης Σταμάτης, μίλησε στην εφημερίδα «Γεγονός». Ο κ. Σταμάτης προανήγγειλε πως θα δρομολογήσει μια νέα δημοτική παράταξη ενώ εκτίμησε πως γύρω από τις διεργασίες για την ανάπλαση του Πάρκου (εδώ)  κάποιοι έχουν στραμμένο το βλέμμα στις ...
επόμενες εκλογές.
«Σας λέω για πρώτη φορά ότι είμαι σε μία φάση δημιουργίας μιας νέας παράταξης αυτοδιοικητικής, έτσι ώστε να υπάρξει μια παράταξη που δεν θα ιδρυθεί τυχαία τις παραμονές των εκλογών, αλλά η οποία θα έχει και παρόν και μέλλον και κυρίως συνέχεια. Αυτό πολλοί θα ερμηνεύσουν ως δικό μου ενδιαφέρον για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Γι αυτό σας προλαβαίνω και σας το ανακοινώνω σήμερα και από εκεί και πέρα μέσα από μια παράταξη μπορούν να αναδειχθούν και υποψήφιοι δήμαρχοι και σύμβουλοί, άνθρωποι που θέλουν να είναι στα αυτοδιοικητικά και άνθρωποι που λειτουργούν χωρίς μεγάλες κομματικές δεσμεύσεις» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Σταμάτης ερωτώμενος αν είναι στις προθέσεις του να διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία Αγρινίου.
Θυμίζουμε ότι προ τετραμήνου λόγω της συμμετοχής του στους Ανεξάρτητους Έλληνες και της σφοδρής του κόντρας με τη ΝΔ ήρθε σε ρήξη με τους συμβούλους της Πανδημοτικής (με δική τους πάντως πρωτοβουλία) και αποχώρησε από την αρχηγία αλλά και γενικά από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης
Στη συνέντευξη στο ΓΕΓΟΝΟΣ ο κ. Σταμάτης κρίνει τη θητεία Μοσχολιού υπό το πρίσμα της γενικότερης πολιτικής-οικονομικής κατάστασης αλλά μιλά ξανά για το «σύστημα» που κυβερνά το δήμο Αγρινίου. «Όταν υπάρχει αυτό το «σύστημα», που το είχαμε και εμείς καταγγείλει στις τελευταίες εκλογές, πολύ λίγα πράγματα μπορεί να κάνει κάποιος Δήμαρχος . Άρα η λύση για να φανεί ένα έργο, για να κριθεί ένας δήμαρχος, ήτανε και είναι πρώτα απ΄όλα η σύγκρουση με ένα προϋπάρχων σύστημα στο δήμο Αγρινίου, που δεν μπορεί να γίνει από τον κ. Μοσχολιό τουλάχιστον» αναφέρει.
Για την Πανδημοτική και τους συμβούλους της αναφέρει: «Δεν σκεφθήκανε ότι για να είναι παρόντες και να εκφράζουν άποψη πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έπρεπε να λειτουργήσουν πρόχειρα και να σπάσουν τον αριθμό των δεκαπέντε συμβούλων. Δεν έπρεπε να το κάνουν για να έχουν το δικαίωμα ώστε να φέρνουν θέματα προς συζήτηση στο Συμβούλιο. Δυστυχώς, παρά τη θέληση των περισσοτέρων, αυτό συνέβη και οδηγηθήκαμε στη διάσπαση γιατί δυστυχώς κάποιοι αλαζόνες των πολιτικών γραφείων, επέλεξαν να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους κατά τον πλέον αρνητικό τρόπο».
Ωστόσο μάλλον εκπλήσσει  ο κ. Σταμάτης όταν στη συνέντευξη κάνει έκκληση στον Α. Σαμαρά (κατά του οποίου πάντως βάλλει συνεχώς τον τελευταίο καιρό) και σε άλλα στελέχη της Κεντροδεξιάς «να βγουν μπροστά και να προσπαθήσουνε να ενώσουνε την μεγάλη παράταξη της Κεντροδεξιάς».
«Όχι σ’ ένα κόμμα- τελείωσαν τα κόμματα- αλλά σε μία παράταξη του ελληνικού λαού. Πιστεύω ότι σύντομα θα υπάρξει μια μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη, μια Κεντροαριστερά Παράταξη και μια νέα πραγματικότητα με τη Χρυσή Αυγή. Αυτό θα είναι το πολιτικό σκηνικό του αύριο. Ας αφήσουν κάποιοι τον μικροπαραγοντισμό και ας ενώσουν την Κεντροδεξιά στην οποία ανήκω και εγώ, με όποιες απόψεις και διαφωνίες έχει ο καθένας, με διαφορετικές τάσεις, αλλά κάτω από μία μεγάλη ομπρέλα.
Ας αφήσουν ακόμη κάποιοι και τα προσωπικά οφέλη που τους προσφέρουν οι καρέκλες. Ας αφήσουν μερικοί το παρασκήνιο. Είναι η ώρα να δούμε το καλό της Ελλάδος, το καλό του λαού, πάνω από τις θεμιτές φιλοδοξίες που μπορεί να έχει ο καθένας. Κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό, γιατί αυτός τώρα ηγείται και προέρχεται από την Κεντροδεξιά, να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Το ίδιο πρέπει να κάνει και η Κεντροαριστερά» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες αναφέρει ο κ.Σταμάτης: «Υπάρχει όμως στους Ανεξάρτητους Έλληνες  ένας καθημερινός ανοιχτός διάλογος, προφανώς  υπάρχουν και στραβά που έχουν βγει και θέλουμε να τα διορθώσουμε. Από την άλλη πλευρά, εμείς προχωράμε και προχωράμε με συνέπεια, γιατί ότι είπαμε από την αρχή αυτό λέμε και σήμερα. Προχωράμε μ’ ένα πνεύμα  κινηματικό, ενωτικό και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουμε μια εκστρατεία ενημέρωσης  των πολιτών της Ελλάδος, ώστε να μπορέσουμε να διεισδύσουμε σ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα και να έχουμε επαφή με όλους τους ανθρώπους που αποτελούν τα στρώματα αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ