Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Φουντώνει η κόντρα στον Παναιτωλικό!

Το… ξήλωμα του «πετάλου» στο Αγρίνιο ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αφού τόσο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Φώτης Κωστούλας, όσο και οι οργανωμένοι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα!  Θυμίζουμε ότι εντελώς ξαφνικά το πρωί της Δευτέρας, με εντολή του προέδρου της Αγρινιώτικης ΠΑΕ, άρχισε στο πέταλο του γηπέδου το ξήλωμα των καθισμάτων κάνοντας με αυτό τον τρόπο πράξη τα όσα είχε πει το περασμένο Σάββατο περί… 
κλεισίματος της θύρας 6.
Η κίνηση αυτή προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων και φυσικά οι πάντες στις τάξεις του συλλόγου δεν μπορούν πλέον να… μαντέψουν ποιο θα είναι τα επόμενο επεισόδιο στην κόντρα του Φώτη Κωστούλα με τους οργανωμένους, από την στιγμή που ήδη έχουν γίνει από την πλευρά του Παναιτωλικού και μηνύσεις κατά αγνώστων.
Οι δύο πλευρές μίλησαν για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και γενικά για το… ζήτημα που έχει προκύψει από πέρσι στην εκπομπή «Σπορτ στις 12» στον ΔΥΤΙΚΑ 9.61FM.
Aπό την μία ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός Φώτης Κωστούλας κι από την άλλη ο εκπρόσωπος του μεγαλύτερου συνδέσμου φίλων της ομάδας, από την «Θύρα 6» ο Χρήστος Διαμαντής και το gazzetta.gr σας μεταφέρει τα σημαντικότερα αποσπάσματα των δύο συνεντεύξεων για ένα θέμα που δεν έμεινε μόνο… εντός συνόρων στο Αγρίνιο αλλά πήρε πανελλήνια διάσταση και αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα θέματα της αθλητικής επικαιρότητας!
Διαμαντής: «Γκρεμίστε το κλουβί, θα το χτίσουμε από την αρχή»
Αρχικά ο εκπρόσωπος των οργανωμένων έκανε μια… μίνι αναδρομή για το τι προηγήθηκε του αγώνα με την Καλλονή: «Ουδέποτε ζητήσαμε από κάποιον να φύγει. Απλά όπως όλοι ζητήσαμε να αναλάβουν τις ευθύνες. Μετά και την συνέντευξη του κ. Κωστούλα στον Αχελώο για μας δεν υπάρχει διοίκηση, από την στιγμή που ο πρόεδρος είπε αν μείνω θα κάνω ζημιά και στην ομάδα και σε μένα και ότι είναι χάσιμο χρόνο ο Παναιτωλικός.
Εμείς επειδή είμαστε με τον Παναιτωλικό προσπαθήσαμε να γεφυρώσουμε τις σχέσεις μας και να μείνουμε στα τυπικά. Είχαμε μια επαφή με τον γενικό αρχηγό, που έχουμε καλές σχέσεις μαζί του από παίκτης που ήταν, για να έχουμε μια επικοινωνία για το θέμα των εισιτηρίων. Προσπάθησε ο Μάκης (σ.σ Μπελεβώνης) και ήρθα εγώ σε επικοινωνία με τον Μπελεβώνη τον διευθύνοντα σύμβουλο.
Αυτός μας είπε πως από την στιγμή που ειρωνευτήκατε τον πρόεδρο θα ναι τυπικές οι σχέσεις και όπως οι υπόλοιποι έτσι και εσείς θα πάρετε τα εισιτήρια από τα γκισέ.
Η δική μας απόφαση πάρθηκε όταν είδαμε τις τιμές που ήταν στα περσινά επίπεδα μόνο στο πέταλο, ενώ στις υπόλοιπες θύρες υπήρχε ελάχιστη μείωση. Εμείς μπήκαμε στο γήπεδο με την προϋπόθεση να μπούμε ομαλά, αλλά χωρίς εισιτήριο γιατί το θεωρήσαμε εκδικητικό απέναντι μας.
Φτάσαμε στο γήπεδο, ήταν σεκιούριτι στις θύρες τους είπαμε να μην ανακατευτούν και να μην έχουν διαπληκτισμούς. Εμείς θέλαμε να μπούμε στο γήπεδο χωρίς να ενοχλήσουμε κανένα. Αυτό και έγινε. Δεν σπάσαμε τίποτα παρά μόνο ένα λουκέτο. Ισχύει ότι το νερό που πωλούνταν ήταν μέσα σε μπουκάλι και θεωρούμε ότι αυτό έγινε σκόπιμα για να… χρησιμοποιηθεί ως όπλο από εμάς».
Για το… ντου: «Ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα με το να πληρώσουμε αντίτιμο, αλλά με το γεγονός ότι καταφέρονται εκδικητικά απέναντι μας. Φυσικά δεν παροτρύνουμε κανένα να μπει με τον δικό μας τρόπο. Εκτός αν θέλει να έρθει στην θύρα 6. Πάντως προχτές ντου δεν υπήρχε, αλλά μια αντίδραση για τις τιμές».
Για το τι θα γίνει την Κυριακή στο ματς με τον Βύζα: «Άγνωστο τι θα κάνουμε. Δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο. Θα μιλήσουμε και θα αποφασίσουμε».
Για το θέμα των εισιτηρίων: «Δεν ζητάμε καμία διευκόλυνση από την διοίκηση. Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα με το θέμα των εισιτηρίων σε όλες τις ομάδες της Ελλάδας και στις μεγάλες. Μια ζωή τρώγονταν με τις διοικήσεις τους. Οι Βαρδινογιάννηδες 30 χρόνια άκουγαν υβριστικά συνθήματα και ποτέ δεν έκοψαν τα εισιτήρια στους οργανωμένους».
Για το γκρέμισμα του πετάλου: «Αν θέλει να το κλείσει ή να το γκρεμίσει ας κάνει ότι θέλει. Δεν κάνει ζημιά στην θύρα 6 σε καμία περίπτωση. Για μας θέση είναι… όλο το γήπεδο. Από την μικρή ξεκινάνε κάποιοι και μετά μεγαλώνοντας πάνε παντού. Γκρεμίστε όλο το κλουβί και θα το κάνουμε από την αρχή όπως παλιά με συρματοπλέγματα για να μπαίνει ο κ. Κωστούλας όπως έκανε μικρός κάτι που δήλωσε σε συνέντευξη του».
Για την… επόμενη μέρα: «Προηγείται πάντα η φήμη του κόσμου κι αυτό το έχουν ξεχάσει πολλοί τα τελευταία χρόνια. Εμείς δεν θέλαμε να φτάσουμε εδώ γιατί γίνεται ζημιά στην ομάδα. Το καλύτερο θα ήταν να σταματήσει εδώ αλλά δεν ξέρω αν θα γίνει. Έχουμε κι εμείς μεγάλη ευθύνη, αλλά αναγκαστήκαμε να φτάσουμε εδώ. Πλέον μόνο για τα εισιτήρια μπαίνουμε σε διαπραγμάτευση. Κάτι άλλο δεν αφορά την ομάδα. Ακόμη κι αν αποφασιστεί να μην πάμε σε ένα ματς στο γήπεδο, αυτό θα το αποφασίσουμε εμείς».
Για την δήλωση Κωστούλα ότι 5 άτομα κάνουν κουμάντο στο γήπεδο: «Αυτοί οι 5 να το κάνουν τι το γήπεδο; Να το αγοράσουν ή να το ενοικιάσουν; Αυτά είναι αστεία πράγματα. Δείξαμε πολλά χρόνια σαν θύρα 6 ποιοι είμαστε. Ακόμη και προχτές αν αφαιρέσουμε τα 20 δευτερόλεπτα ενός συνθήματος τα άλλα 89΄ήμασταν εκεί για την ομάδα. Ακόμη και μετά το 0-1 με το αποτέλεσμα ήμασταν τρελαμένοι, όχι με την διοίκηση. Δεν θέλουμε να αποδείξουμε κάτι στον κ. Κωστούλα. Κάποιοι βλέπουν εχθρούς μπροστά τους που δεν υπάρχουν».
Στο φινάλε των δηλώσεων του, ο Χρήστος Διαμαντής αναφέρθηκε και στο αγωνιστικό κομμάτι τονίζοντας: «Το θέμα είναι να κάνει η ομάδα στην Καβάλα το καθήκον της και να κλείσει η προχθεσινή παρένθεση, γιατί φέτος είναι πολύ δύσκολος ο δρόμος στην Β΄εθνική».
Κωστούλας: «Δεν νιώθω οίκτο για κανέναν τους»
Aπό την δική του πλευρά, ο Φώτης Κωστούλας μίλησε με σκληρή γλώσσα και έδειξε ανυποχώρητος ενώ ζήτησε και την βοήθεια της αστυνομίας (!!!) για να αντιμετωπίστει το πρόβλημα!
Για το πώς υποδέχτηκε ο κόσμος την απόφαση του: «Υπάρχουν αυτοί που το βλέπουν συναισθηματικά, αυτοί που λένε πρόεδρε τι κάνεις, αυτοί που επικρίνουν, υπάρχουν όλες οι απόψεις. Δεν είναι εν θερμώ απόφαση.

Ας το αναρωτηθούν όλοι. Τελικά για ποιο λόγο βανδαλίζουν κάτι που εγώ πρόσφερα στην πόλη. Γιατί κάποιοι και το γήπεδο και την ομάδα τα θεωρούν κτήμα τους. Με ποιο δικαίωμα συμβαίνει αυτό; Βάζω τα λεφτά μου και αυτοί τα γκρεμίζουν»!
Για τις σχέσεις με τους οργανωμένους: «Εδώ είναι μια παλιά ιστορία. Προσπαθήσαμε με πολλές υποχωρήσεις από την πλευρά μας να έχουμε καλές σχέσεις με τους οργανωμένους και ειδικά με την θύρα 6.
Άλλωστε με τους υπόλοιπους συνδέσμους δεν είχαμε πρόβλημα και ποτέ. Μεγάλη προσπάθεια κατέβαλλε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Μάκης Μπελεβώνης, που τον βρίζουν κιόλας. Το πάλεψε να έχουμε καλές σχέσεις ώστε με πολλές υποχωρήσεις από την πλευρά μας να υπάρξει μια καλή παράλληλη πορεία.
Εμείς δώσαμε και οικονομικά ανταλλάγματα όπως κάποια μειωμένα εισιτήρια ή μια βοήθεια για μετακινήσεις τους και διάφορα άλλα που δεν εκτιμήθηκαν Λένε τώρα πως δεν είναι με την διοίκηση, αλλά με τον Παναιτωλικό. Αλλά εμείς με ποιον είμαστε; Για ποιον προσπαθούμε και βάζουμε λεφτά. Που είμαστε εμείς; Αυτά είναι αστειότητες».
Σε τι θα βοηθήσει το γκρέμισμα: «Είναι περιουσία όλου του Αγρινίου, του ερασιτέχνη και του δήμου. Όλων. Εγώ έδωσα αρκετά χρήματα για να δουν με ανέσεις και οι άλλες γενιές τον Παναιτωλικό. Δεν είναι δικό μου όλο αυτό, αλλά δικό σας. Όλων σας. Κι εγώ θα φύγω. Όταν εγώ χαρίζω κάτι και το χαλάνε, αν εγώ το ξανακάνω θα είμαι πολύ βλάκας.
Θα λέω τι κάνω εγώ; Αν σου δώσω ένα σπίτι και το γκρεμίσεις θα μου πεις φτιάξτο πάλι. Αυτή είναι η λογική μου. Εγώ πλέον δεν ξαναπληρώνω πρόστιμα. Δεν κάνω κάποιο αδίκημα εγώ να το πληρώσω, ας το πληρώσουν οι άλλοι που το κάνουν. Απαιτώ να με πάρουν στα σοβαρά και οι οργανωμένοι και όλοι τους. Εγώ όσο έχω την επιχείρηση στα χέρια μου εγώ θα χαράζω την πορεία έτσι θα διοικώ όσο καιρό είμαι.
Για όλους ισχύει αυτό και παρακαλώ τον κάθε καλό φίλαθλο να θεωρεί την ομάδα και τον χώρο δικό του. Να το διαφυλάξει και να το προφυλάξει και να τα σταματάει όλα αυτά. Εγώ έβαλα ένα ποσό για την ομάδα κι αν δεν φτάσει αυτό η ομάδα θα χρεωθεί. Αν μερικοί καιροφυλακτούν πίσω από την πόρτα για να φύγει ο Κωστούλας να αφήσει χρέη και να γίνουμε σαν τις άλλες ομάδες δεν ξέρω. Δεν λέω ότι ισχύει αλλά υποθέτω αν είναι κάτι τέτοιο να μην τσιμπάει ο κόσμος γιατί θα την πατήσει».
Για τις μηνύσεις που κατατέθηκαν: «Εμείς είχαμε μια επαφή με τον αστυνομικό διευθυντή και ζητήσαμε συμπαράσταση για τα προβλήματα που έχουμε. Μας υποσχέθηκε ότι θα το κάνει. Θα πρέπει να πω ότι μέλος του Δ.Σ του ερασιτέχνη πρωτοστάτησε στα σπασίματα. Τι διχασμένη προσωπικότητα είναι αυτή; Είναι δυνατόν;
Λένε δώστε μας τα εισιτήρια με άλλη τιμή. Όχι κύριοι. Θα τα πάρετε με την πολιτική τιμών που έχω επιβάλλει στην επιχείρηση μου. Δεν περνάνε αυτά. Τι θέλουν πιόνια; Δεν ξέρω πως είναι μαθημένοι. Δεν με ξέρουν καλά. Αυτά τελειώσανε. Αν δεν το ακολουθήσουν αυτό είμαστε απέναντι τους».
Για το αν ο Παναιτωλικός είναι μόνο επιχείρηση: «Αυτή την στιγμή διοικώ μια επιχείρηση. Τα μέλη, οι φίλοι υπάρχουν, αλλά κάποιος πρέπει να αποφασίζει. Δεν μπορούμε 3000 να παίρνουμε όλοι αποφάσεις όπως γινόταν το 1900.
Δεν θα αλλάξουμε εμείς δρόμο. Όποιος δεν θέλει να βλέπει αυτό το θέαμα κάθεται σπίτι του. Εμείς αυτό θα κάνουμε και δεν αναπροσαρμόζουμε την πολιτική μας. Αυτοί ας το κάνουν. Υπάρχουν κι άλλοι οργανωμένοι της Αθήνας ή η ΛΕΦΙΠΑ που δεν δημιούργησαν ποτέ πρόβλημα».
Πως θα σταματήσει η κόντρα αυτή: «Δεν θα βγει με μια ακόμη υποχώρηση της διοίκησης. Αυτό το στυλ όχι δεν θα περάσει. Μπες στην σειρά σαν καλός φίλαθλος. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνετε. Φερθείτε σωστά. Όταν με βρίζουνε θα με βρίσκουν απέναντι τους. Με ποιον τρόπο; Άστο σε μένα αυτό. Έχει ξεχειλίσει το ποτήρι και πλέον δεν έχω οίκτο για κανένα τους.
Αν δεν σας αρέσει είμαστε απέναντι. Νομίζω ότι αυτή την φορά και η αστυνομία θα παίξει σωστά τον ρόλο της. Δεν μας άρεσε που 500 άτομα μπήκαν χωρίς να πληρώσει και τα άλλα 2000 κορόιδα πλήρωσαν κανονικά.
Εγώ δεν έχω μάθει να υποχωρώ όταν ξέρω ότι έχω δίκιο και αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι άλλο. Να ξέρουμε ότι είμαστε απέναντι τους. Εγώ δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες ομάδες, αλλά εδώ το ποδόσφαιρο και το γήπεδο θα είναι γιορτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ