Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-1

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου που λέει πως «όταν δεν μπορείς να κάνεις εσύ το γκολ, θα στο κάνει ο αντίπαλος» επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά στην Δράμα. Η Δόξα μπορεί να ήταν σαφώς καλύτερη από τον Παναιτωλικό, όμως δεν κατάφερε για μία ακόμη αγωνιστική να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, αφού υστερούσε στα τελειώματα των φάσεων.
Και απέναντι σε έναν σαφέστατα ποιοτικό αντίπαλο, όπως είναι ο σημερινός Παναιτωλικός, η ζημιά είναι πολύ εύκολο να γίνει. Και έγινε, αφού ήρθε .....
μια πέρα για πέρα άδικη ήττα. Βέβαια αν λίγο νωρίτερα το σουτ του Ιντζόγλου κατέληγε στα δίχτυα και δεν σταματούσε στο δοκάρι, τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά. Όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο και η δικαιοσύνη του, που σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις τιμωρεί αμείλικτα…
Ικανοποίησε με την απόδοση της
Ο κόσμος της Δόξας, έφυγε από το γήπεδο με ανάμεικτα συναισθήματα. Σίγουρα μία ακόμη ήττα πικραίνει. Και τον πίκρανε περισσότερο γιατί κάλλιστα θα μπορούσε η ομάδα να είχε πάρει κάτι περισσότερο ή έστω μια ακόμη ισοπαλία.
Τουλάχιστον είδε την καλύτερη φετινή εμφάνιση των «μαυραετών» που επιτέλους έπαιξαν ποδόσφαιρο που δεν κουράζεσαι να το βλέπεις!
Η Δόξα είχε όλα τα στοιχεία μιας αξιοπρεπέστατης παρουσίας, που στις δέκα προηγούμενες αγωνιστικές ήταν μακρινή εικόνα από το παρελθόν. Οι παίκτες της ήξεραν που πατούσαν και τι ήθελαν από το παιχνίδι. Έπαιξαν τον αντίπαλο κοιτώντας τον στα μάτια αλλά και πάλι πιστοποίησαν το πρόβλημα που υπάρχει στην τελική προσπάθεια. Η αδυναμία για το γκολ απέναντι σε μια καλή άμυνα είναι το κυριότερο πρόβλημα που έχει να λύσει για την συνέχεια και –ας ελπίσουμε- μέχρι τις μεταγραφές του Γενάρη.
Η καλή αμυντική διάταξη και το κέντρο που έβλεπε μπροστά, ήταν τα κεντρικά στοιχεία της εικόνας των «μαυραετών». Αφού δεν ήρθε κάποιο σοκ-ρεκόρ στο ενδέκατο δευτερόλεπτο και δεν αιφνιδιάστηκε στα πρώτα λεπτά του αγώνα, η Δόξα πάτησε καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αναζητούσε το γκολ. Το αναζητούσε με ορθόδοξο τρόπο και σωστή ανάπτυξη. Απέναντι της είχε μια έμπειρη αμυντική διάταξη και ήθελε τις κατάλληλες προϋποθέσεις και λίγη δόση τύχης για να την διασπάσει. Όμως μπορεί να είχε το πρώτο αλλά δεν είχε σίγουρα το δεύτερο.
Χάθηκαν κάποιες ευκαιρίες όταν από την άλλη ο Παναιτωλικός δοκίμαζε ακίνδυνα μακρινά σουτ. Ωστόσο η εικόνα της ομάδας, είχε για ένα ακόμη παιχνίδι βασικό χαρακτηριστικό την αγωνιστική βελτίωση και μάλιστα απέναντι σε μια ομάδα που δεν στήθηκε για να παίξει αντί-ποδόσφαιρο όπως συμβαίνει συνέχεια στους αγώνες της κατηγορίας.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τζαναβάρας προσπάθησε να δώσει το «κλικ» εκείνο που ήθελε η Δόξα για να πάρει το παιχνίδι. Πέρασε τον Κάπελ στην θέση του Στεργιανού και τον έβαλε στην αριστερή πλευρά της επίθεσης στέλνοντας πίσω τον Περπερίδη και έβαλε στην θέση του τον Καμινιώτη. Δεκατρία λεπτά μετά άλλαξε στην κορυφή τον Πουλάκο με τον Θάνο. Αυτό που κατάφερε ήταν να ανακατέψει μεν την …τράπουλα, αλλά δεν πήρε αυτό που περίμενε αφού μπορεί ο Κάπελ να ήταν κοντά στις φάσεις και ο Θάνος να μπέρδευε τους αντίπαλους, όμως στην τελική το αποτέλεσμα παρέμενε το ίδιο. Όπως έλεγαν παλιά: «μηδέν εις το πηλίκο»!!
Και έρχεται μια φάση από το πουθενά, όπου όσο και ο Παναιτωλικός δεν έδειχνε να μπορεί να πάρει παραπάνω από το βαθμό της ισοπαλίας, κάνει ένα γκολ στο 83’ και όλα τελειώνουν, γιατί φυσικά η Δόξα δεν είχε την δυνατότητα να αλλάξει την κατάληξη ενός αγώνα, που φαινόταν ότι όποιος κάνει το γκολ παίρνει και το τρίποντο
Το LIVE της αναμέτρησης

Διαιτητής: Τεβεκέλης με βοηθούς Πατσιά και Τσάγγαρη όλοι του συνδέσμου Μακεδονίας. Τέταρτος διαιτητής ο Σημαιάκης του συνδέσμου Χαλκιδικής.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Γουμάγιας, Ταραλίδης, Καμινιώτης, Ιντζόγλου, Σοϊλέδης, Κοντεών, Πουλάκος, Περπερίδης, Στεριανός, Μπάρος, Μιλένκοβιτς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Τακίδης, Κούσας, Αγκουάρο, Ιωάννου, Γκόλιας, Φαβάλι, Γιάνεφ, Μπογτάνοβιτς, Σφακιανάκης, Καμαρά, Κουτσοσπύρος.

Εναρξη της αναμέτρησης

Στο 11δευτερόλεπτο ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αιφνιδιάσει με πλάγιο σουτ από δεξιά του Καμαρά αμέσως μετά την σέντρα.

Στο 4' μακρινό σουτ του Αγγέλοφ χωρίς τύχη

Στο 11' μακρινό σουτ του Γιάνεφ δεν απείλησε

Αναγνωριστικό το πρώτο τέταρτο από τις δύο ομάδες με την Δοξα να έχει ενισχύσει την μεσοαμυντική της διάταξη.

Στο 13' κίτρινη στον Περπερίδη γιατί προσπαθώντας να διεκδικήσει την μπάλα από τον τερματοφύλακα Τακίδη τον βρ'ήκε στο πρόσωπο τραυματίζοντας ευτυχώς πολύ ελαφρα τον άτυχο τερματοφύλακα.

Στο 16' η πρώτη καλή ευκαιρία για την Δόξα, σέντρα από αριστερά του Πουλάκου στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Ιντζόγλου αργεί να σουτάρει και όταν το κάνει η μπάλα βγαίνει άουτ.

Μετά το 15' η Δόξα έχει ένα πολύ καλό πεντάλεπτο με συνεχής επιθετικές προσπάθειες και πίεση στην εστία του Τακίδη απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που περιορίστηκε σε ρόλο αμυνόμενου παρά την προσπάθεια να αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα.

Στο 23 κίτρινη στον Τακίδη για διαμαρτυρία

Στο 33' κόρνερ του Σοϊλέδη και σύγχυση στην άμυνα του Παναιτωλικού. Η μπάλα βρίσκει πάνω στο σώμα του Ακουάρο και πριν γίνει κάποια περίπτωση αυτογκολ μπλοκάρει ο Τακίδης.

Στο 35΄ κίτρινη στον Μπογκντανοβιτς για διαμαρτυρία

Στο 37' νεα ευκαιρία για την Δόξα, σέντρα από δεξιά του Καμινιώτη και ο Ιωάννου καταφέρνει να αλλιώσει την σέντρα πριν η μπάλα φτάσει στον αμαρκάριστο Ταραλίδη που θα μπορούσε να σκοράρει.

Δύο λεπτά καθυστερήσεις

Πρώτη αντίδραση των φιλοξενούμενων στις καθυστερήσεις μετά από πολύ ώρα με ένα μακρινό σουτ του Φαβάλι χωρίς επιτυχία.

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου: Δόξα και Παναιτωλικός στο 0-0

Ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου

Αλλαγή για τον Παναιτωλικό, βγαίνει ο Γιάνεφ και μπαίνει ο Μπακάκης

Αλλαγή για την Δόξα ο Κάπελ στην θέση του Στεργιανού

Στο 48' κίτρινη στον Κάπελ γιατί κλώτσησε την μπάλα μετά από καταλογισμό φάουλ

Στο 50' σέντρα από δεξιά του Καμινιώτη μέσα στην περιοχή ο Κάπελ πιάνει κεφαλιά που φεύγει λίγο άουτ

Στο 53' μακρινό σουτ του Πουλάκου λίίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τακίδη.

Η Δόξα συνεχίζει να πατάει καλύτερα και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έχοντας τον έλεγχο των κινήσεων ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν και πάλι στα πρώτα λεπτά να αιφνιδιάσουν σπασμωδικά χωρίς όμως επιτυχία.

Στο 56' αλλαγή για τον Παναιτωλικό βγαίνει ο Σφακιανάκης και μπαίνει ο Πασάς

Στο 60' εκτέλση φάουλ από αριστερά του Μπογκάνοβιτς και η μπάλα πριν φτάσει στην εστία παρεμβαίνει ο Μιλόγεβιτς που διώχνει τον κίνδυνο

Στο 63' κίτρινη στο Καμαρά για επικίνδυνο φάουλ στον Κοντεόν

Στο 65' κίτρινη στον Πασά για θέατρο 

Στο 67' αλλαγή για την Δόξα βγαίνει ο Πουλάκος και μπαίνει ο Θάνος

Η ώρα είναι 4.20 και για πρώτη φορά ανάβουν οι προβολείς στο γήπεδο της Δόξας σε επίσημο αγώνα !!! Καλορίζικοι!!!

Στο 75' δοκάρι για την Δόξα, ο Ιντζόγλου πιάνει ένα υπέροχο σούτ πολλά μέτρα έξω από την περιοχή και λίγο δεξιά που τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Τακίδη!!!

Στο 80' ο Παναιτωλικός που μετά το δοκάρι προσπαθεί να αντιδράσει κάνει μια καλή προσπάθεια στο τελείωμα της οποίας ο Πασάς με κεφαλιά στέλνει την μπάλα άουτ

0-1 στο 83'

Όταν δεν βάζεις εσύ το γκολ το βάζει ο αντίπαλος και αυτός είναι ο νόμος του ποδοσφαίρου. Ο Παναιτωλικός είχε τον Καμαρά με τον Φαβάλι να συνδιάζονται μεσα στην περιοχή του Γουμάγια βγάζουν τον Πασά σε θέση βολής αμαρκάριστο μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος με σουτ κάνει το 0-1!!!

Στο 85 κεφαλιά του Κάπελ θα δίωξει πάνω στην γραμμή ο Γκόλιας

Στο 87' Αλλαγή για τον Παναιτωλικό, βγαίνει ο Καμαρά και μπαίνει ο Δάρλας

Στο 87' αλλαγή για την Δόξα, βγαίνει ο Περπερίδης και μπαίνει ο Καπνίδης

Τέσσερα λεπτά καθυστέρηση

Στο 90+2 κίτρινη στον Ταραλίδη για φάουλ 

Τέλος της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό να φεύγει νικητής με 0-1 μέσα από την Δράμα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ