Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ - ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

ΓΡΑΦΕΙ: Ο Γιάννης Ν. Πορφύρης 
Ναύπακτος 22 Δεκεμβρίου 2012
Με έκπληξη και δυσφορία είδαμε να παραποιείται και να διαστρεβλώνεται μια ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΙΡΗΝΙΚΗ & ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΉ διαμαρτυρία Ναυπακτίων Χριστιανών, από ΕΝΑ μάλλον ΥΠΟΒΟΛΙΜΙΑΙΟ και παρατραβηγμένο ώστε να γίνει εντυπωσιακό ως ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ, που" παρέσυρε" και άλλα blogs, με τη μέθοδο της αναδημοσίευσης.
 Διαψεύδουμε κατηγορηματικά την προβοκατόρικη διάδοση, ότι τάχα έγιναν ταραχές, «ξύλο» και επεισόδια! Υπήρξε μια σοβαρή, πολιτισμένη, αλλά έντονη παρουσία και διαμαρτυρία χριστιανών και φίλων, μπροστά στο γραφείο του μητροπολίτη Ναυπάκτου, την ώρα που έσυρε σε δικαστήριο, παραμονές Χριστουγέννων, ένα από τους πλέον αξιόλογους κληρικούς της Μητροπόλεως.
Ο Μητροπολίτης δυστυχώς με τις ενέργειές του διχάζει το ποίμνιο.
Πρόκειται για την "δίκη" παρωδία, τύπου μεσαιωνικής "Ιεράς Εξέτασης", που χωρίς ερυθριασμό, χωρίς να σκεφτεί τα βασικά και μόνο που θα επακολουθούσαν, σχεδίασε και επιχείρησε να πραγματοποιήσει ο Σεβ. μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος Βλάχος και οι συν αυτώ, κληρικοί του, μισθωτοί όλοι, της ελληνικής Πολιτείας!
Το ονομαζόμενο «Επισκοπικό Δικαστήριο», συνήλθε από τον καταγγέλλοντα Μητροπολίτη Ναυπάκτου, ως Πρόεδρο. Ο ίδιος, ως καταγγέλλων και ο ίδιος ως
Προεδρεύων, ώστε να "δικάσει" ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Μονής Μεταμορφώσεως, τον επιστήμονα Ομογενή, Ναυπάκτιο κληρικό Αρχιμ. Δρ. π. Ιγνάτιο Σταυρόπουλο, Γραμματέα της Μονής, που ο ίδιος Μητροπολίτης, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να «διαλύσει» νομικά και πραγματικά.
Οι διαδικασίες, ανακριτικές κλπ, αποδείχθηκαν κατάπτυστες και ελέγχονται ως παράνομες με βαριές υπόνοιες, για αλλοίωση του ανακριτικού υλικού, από τον φάκελο των ανακρίσεων. Διάφορα κωμικοτραγικά ακούστηκε ότι συνέβησαν στη "δίκη". Ο συνήγορος υπεράσπισης, που παραστάθηκε, ο δικηγόρος Αγρινίου, κ. Χάρης Φαρμάκης, δήλωσε μεταξύ άλλων on camera, απερχόμενος, ενώπιον του παρισταμένου πλήθος των Ναυπακτίων, ότι:
«καταλύθηκε κάθε γνωστή δικονομία και κάθε νομική και ηθική έννοια», στα πλαίσια της παρούσας διαδικασίας.
Από τους παριστάμενους στη "δίκη" αυτόπτες μάρτυρες, επίσης έγινε γνωστό ότι ο συνήγορος αγανακτισμένος, ζήτησε να γραφεί στα πρακτικά και το ότι:
«αυτά που κάνετε Σεβασμιώτατε, δεν γίνονται ούτε στο Αμπού Ντάμπι»,
ενώ ο Μητροπολίτης, φέρεται να είπε σε κάποια στιγμή, μεγαλοφώνως:
«...μόνο ότι διατάζω εγώ θα γράφεται στα πρακτικά, όχι ότι λέτε εσείς...».
Μόνο μετά από επανειλημμένη επιμονή του συνηγόρου, έγινε δεκτό να καταγραφεί το ότι:
"το δικαστήριο αρνείται τελικά να παραδώσει υπογραμμένο αντίγραφο της ένστασης, που ο κατηγορούμενος εγχειρίζει  σήμερα στο δικαστήριο..."
Τελικά, είναι γεγονός, ότι αρνήθηκε ο Μητροπολίτης, ως "δικαστής", την ώρα της "δίκης" - παρωδίας, να παραδώσει αντίγραφο της ΕΝΣΤΑΣΗΣ περί της νομιμότητας (βλ. παρανομίας) που το «δικαστήριό» του έπραξε… 


Όταν μάλιστα, μετά τη διάσκεψη, απεφάνθη ολιγόλογα, ο Σεβασμιώτατος ότι "απορρίπτει την ένσταση για λόγους νομιμότητος" (!), και ρωτήθηκε από τον συνήγορο για ποιο λόγο και με ποιο σκεπτικό; Φέρεται ότι απάντησε ο Σεβασμιώτατος Δικαστής, αφήνοντας πάλι, εμβρόντητο το ακροατήριο:  "θα τους  μάθετε τους λόγους,  μετά την απόφαση"...
Και έτσι, συνήγορος και κατηγορούμενος, αποχώρησαν από τη διαδικασία, θεωρώντας πλέον διακοσμητική την όποια παρουσία τους.
Είναι βέβαια, η πρώτη φορά που στήθηκε "επισκοπικό δικαστήριο" στη μητρόπολη Ναυπάκτου, κατά του π. Ιγνάτιου.
Ήδη, από το 1998 ως σήμερα, ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, έχει επιβάλλει στον ως άνω, πάνω από δέκα διαφορετικές ποινές, όλες άνευ ουδεμιάς εκκλησιαστικής δίκης, αλλά με απλή υπηρεσιακή αλληλογραφία, είτε προσωπικά ο ίδιος, είτε δια της "εγκρίσεως - αποφάσεως" της Διαρκούς Ι. Συνόδου, του νομικού προσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο προσωπικός διωγμός, ξεκίνησε ως γνωστό, κατά του Αρχιμ. Ιγνάτιου από το 1998, όταν ο μητροπολίτης του ζήτησε να φύγει οριστικά από το μοναστήρι και την μητρόπολη Ναυπάκτου, ειδ' άλλως "θα το μετανοιώσει"!
Το χειρότερο όλων είναι το γεγονός, ότι ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών αρχών, δεν είναι λίγες οι φορές που δικαστές καλούνται πλέον, να ρυθμίσουν τις "διαφορές" του μητροπολίτη κατά του π. Ιγνάτιου και αντίστροφα και μητροπολίτου και Μονής.  Μάλιστα ο μητροπολίτης, έχασε στα πολιτικά δικαστήρια πολύκροτη υπόθεση περί "ακοινωνησίας - απόλυσης" των ιερομονάχων. Είναι γνωστό ότι, έχει κάνει Έφεση, "ελπίζοντας" να καταφέρει να "κερδίσει", μια δικαστική - κρατική απόφαση, που να του δικαιολογεί την αποτρόπαια και αδικαιολόγητη νομοκανονικά πράξη του, να "απολύει" ιερομονάχους και να τους στερεί το μισθό, με μόνο αιτιολογικό το ότι τους τιμωρεί με το επιτίμιο "ακοινωνησία", που δεν προβλέπεται από κανένα νόμο, αλλά που θεωρείται πνευματικό επιτίμιο, που δεν επηρεάζει τις εργασιακές σχέσεις των κληρικών με την Εκκλησία Ελλάδος !!!

Πρόσφατα, συντάραξε το πανελλήνιο η είδηση, ότι ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, "κατάσχει Ιερομόναχο". Το μένος του μητροπολίτη "δικαστή", έφτασε στο σημείο, να προβεί σε διαδικασία κατάσχεσης της πατρικής οικίας του π. Ιγνάτιου, για να εισπράξει ευτελές ποσό, επιδικασθέν ως "δικαστική δαπάνη", γεγονός που ανάγκασε πιστούς χριστιανούς, να αναλάβουν να καλύψουν έξοδα "υπέρ του μητροπολίτη κ. Ιερόθεου Βλάχου", ώστε να ανατραπεί η κατάσχεση.
Ο μητροπολίτης, προφανώς, είχε σχεδιάσει τις επιθετικές κινήσεις του: Πρώτα ενήργησε την απόλυση και "στέρηση" των μισθών, μετά την "ακοινωνησία", μετά την "κατάσχεση" μετά την επιβολή με παράνομη πράξη καταλογισμού "επιστροφής μισθών" προς το Ελληνικό Δημόσιο και τώρα επιχειρεί την "καθαίρεση"...
Ως το αποκορύφωμα όμως, όλων των ενεργειών του κ. Ιερόθεου Βλάχου, γενικά κατά της Μονής Μεταμορφώσεως, και ειδικά κατά της τοπικής Εκκλησίας των Ναυπακτίων, είναι η προσωπική πρωτοφανής "απόφαση" του, να προβεί σε νομική "διάλυση" της Μονής. Χωρίς να ρωτήσει τους κληρικούς της μητροπόλεως ή τους μοναχούς - ιδρυτές, ή τον λαό της εκκλησίας της Ναυπάκτου, οι οποίοι πάλεψαν από το 1975, να χτίσουν το μοναστήρι, ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ, αποφάσισε την διάλυση, και ζήτησε και "κέρδισε" από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, την έγκριση και προώθηση του αιτήματος "διάλυσης" προς τον Υπουργό Παιδείας.
Η μακροχρόνια τακτική και στρατηγική "διοίκησης" του Σεβ. κ. Ιερόθεου Βλάχου, περιείχε ως σήμερα: Πλήθος αναληθειών σε δημοσιεύματα και διαστρέβλωση των πραγματικών περιστατικών. Μετά τις πάμπολλες καταγγελίες του κατά της Μονής, και το πλήθος των οικονομικών ελέγχων που έγιναν από ΣΔΟΕ κλπ, τολμούσε και έγραφε ότι η Μονή "δεν παρέδιδε τα βιβία της για έλεγχο".  http://www.axiaplus.gr/article/26244/to-iero-skandalo-toy-mhtropolith-naypaktoy/ Το μεγάλο "χτύπημα" στον Μητροπολίτη ήρθε με την απόφαση του συμβουλίου Εφετών Πατρών, που του κατέριψε το μύθο περι ατασθαλιών του ΦΠΑ στο αναπτυξιακό έργο στη Μονή:

Μετά του έφταιγε ο ιδρυτής της Μονής Γέρων Αρχιμ. κ. Σπυρίδων Λογοθέτης και έσπευσε να τον "τιμωρήσει", απαιτώντας να βγει από τη θέση του Ηγουμένου. Στη συνέχεια δεν ήθελε κανένα ως Ηγούμενο, όταν επέλεγε με εκλογές η Αδελφότητα των Μοναχών. Μετά έβαζε ακοινωνησία, ως επιτίμιο, σε όλους τους ιερείς και μοναχούς της Μονής. Μετά απέλυε, όλους τους διορισμένους ιεροκήρυκες - Αρχιμανδρίτες. Μετά "απαγόρευσε" την τέλεση Θ. Λειτουργίας στις Κατασκηνώσεις και στη Μονή. Μετά, τέλος, αποφάσισε ως καίσαρας, μόνος, τη "διάλυση" της Μονής και προφανώς σε "συνεργασία" με τον Αρχιεπίσκοπο, πίεζε το Υπουργείο Παιδείας, να ολοκληρώσει πολιτικά το "έγκλημα".
Η μέθοδος του "σαλαμιού" σε όλο της το μεγαλείο... Και όλα αυτά για τα χρήματα και τις παράνομες "προμήθειες"...
Οι Ναυπάκτιοι, οι Αιτωλοακαρνάνες και όσοι Έλληνες και ξένοι –και είναι χιλιάδες!!! διαμαρτύρονται μπροστά στο παράνομο και στο παράλογο. Διαμαρτύρονται μπροστά στην καταστροφή.

1. Παρακαλούμε τον Μακριότατο Αρχιεπίσκοπο, ως τον Πρώτο τιμητικά στην Εκκλησία Ελλάδος, να σταματήσει το κακό. Να κάνει κάτι ώστε να σταματήσουν τα σχόλια και οι ψίθυροι και οι σκανδαλισμοί των πιστών, ότι ΑΝΕΧΕΤΑΙ, ΥΠΟΒΟΗΘΑ ΣΙΩΠΗΛΑ κλπ την υπόθεση διάλυσης!!
2. Παρακαλούμε τον αξιότιμο κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, να σταματήσει και ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ το προτεινόμενο ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ! Να μην συνδέσει το όνομα του με τέτοια διωκτική ενέργεια, που ούτε οι Οθωμανοί, αποτόλμησαν!!
Συνημμένα σας στέλνουμε το link των video που δείχνουν την πολιτισμένη διαμαρτυρία μπροστά στη Μητρόπολη Ναυπάκτου.

β) Σχετικό ΨΗΦΙΣΜΑ & Δελτίο Τύπου Συλλόγου Αιτ/νων Αχαϊας.

Με εκτίμηση και αγάπη
Εκ μέρους των μελών & φίλων των φορέων που συμπαραστέκονται και διαμαρτύρονται για την τεράστια αυτή αδικία

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΤ/ΝΩΝ ΑΧΑΪΑΣ <<ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ>>
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΝΟΡΤΑΣ <<Η ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ>>
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ»,
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΝΑΥΠΑΚΤΙΩΤΙΣΣΑ»,
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ».
  • ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ Ι. Μ. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΚΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΧΑΪΑ
  • ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ Ι.Μ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ & Ι. Μ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΩΣ
 Ο υπογράφων
Γιάννης Ν. Πορφύρης
(Παρών και αυτόπτης μάρτυς των γεγονότων)
Καθηγητής Μαθηματικών – Δημοσιογράφος
Πρόεδρος Συλλόγου Αιτ/νων Νομού Αχαϊας << ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ>>
Στέλεχος & Ιδρυτικό Μέλος του παραρτήματος AHEPA Lepanto 1571

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e mail jporfyr@gmail.com KINHTO 6974438311
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Δερβενακίων 123 26225 ΠΑΤΡΑ ή Αργυροκάστρου 48 26224 ΠΑΤΡΑ

Πάτρα,  15  Δεκεμβρίου 2012
------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΩΝ ΑΧΑΪΑΣ <<ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ>>
Βαλτετσίου 14  Τ.Κ. 26 225 ΤΗΛ 6989204780
E-Mail: syletpatr@gmail.com  F.B.: SYLOGOS ETOL PATRAS
   http://www.facebook.com/profile.php?id=100002835926714            ΑΡΙΘ. :  1138
Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ
    Σας γνωρίζουμε, ότι κατά την 15η τακτική συνεδρίασή του το Δ.Σ. του Συλλόγου των Αιτ/νων Αχαίας «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», την 14η Δεκεμβρίου 2012, συζήτησε, μετά από αίτημα  μελών του,  το θέμα της  επαπειλούμενης διάλυσης της ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ και απεφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος διαμαρτυρίας και την αποστολή του στις αρμόδιες Αρχές, φορείς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Ψ  Η  Φ  Ι  Σ  Μ  Α
Το Δ.Σ. του Συλλόγου των Αιτ/νων Αχαίας «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», εκφράζοντας την αντίθεσή των, την λύπην των, την αγανάκτησή των και την έντονη ανησυχία των 32.800 και πλέον συμπατριωτών μας, που διαβιούν στην Πάτρα και την Αχαΐα, σχετικά με την προσπάθεια διάλυσης της ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, αναλογιζόμενη τις τεράστιες άμεσες & έμμεσες επιπτώσεις αφενός μεν στον τοπικό και ευρύτερο κοινωνικό ιστό της Αιτ/νίας και την συνοχή του, αφ ετέρου στο θρησκευτικό, εκκλησιαστικό, αλλά και στο οικονομικό, αναπτυξιακό και υπαρξιακό «είναι» της Ναυπακτίας, της Αιτ/νίας και ολόκληρης της πατρίδος μας, επισημαίνει,
ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
·        Η προσπάθεια να διαλυθεί η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου είναι  ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΕΙΝΑΙ  ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ ΔΙΩΚΤΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘ’ ΟΛΟΚΛΗΡΙΑ ΑΔΙΚΗ,
·        Ο από ετών συστηματικός σκληρός διωγμός  της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου, οι εντελώς άδικες ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ εξοντωτικές ποινές τύπου ΙΕΡΑΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΣ  όλων  των Μοναχών της Αδελφότητας, η διακοπή όλων των μισθοδοσιών των μοναχών, οι απερίγραπτες απαγορεύσεις τέλεσης λατρευτικών εκδηλώσεων, οι διά του τύπου προσπάθεια δυσφήμησης της Μονής αποτελούν ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ της προϊσταμένης ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ, που αντικεινται στα στοιχειώδη ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ της ΑΓΑΠΗΣ και της ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ της Εκκλησίας μας.  ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ & ΟΛΙΣΘΗΜΑ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ της πατρικής περιουσίας του Αρχιμ. της Ιεράς Μονής π. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ από παράτυπα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ΑΤΥΠΑ και ΑΔΙΚΑ από την ίδια την επιχώρια Επισκοπή ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ!!
·        Δεν υφίσταται ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ, ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ, ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ πρόβλημα ή παράβαση. Οι μοναχοί της Αδελφότητας ούτε αλλόθρησκοι είναι ούτε αλλόδοξοι,
·        Δεν υφίσταται ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Υπάρχουν έλεγχοι από ορκωτούς λογιστές και διαφάνεια . Υπάρχουν τα έγγραφα και μαρτυρίες που αποδεικνύουν ότι επίσημα η Μονή ζητούσε τον έλεγχο και αρνήθηκε την παραλαβή ο Μητροπολίτης!!
·        Το θέμα έχει γενεσιουργό αιτία και μόνο την προσωπική θέληση του επιχώριου Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπακτίας, να διαλύσει την Ιερά Μονή. Υπάρχουν διοικητικές και μόνον διαφορές  μεταξύ της Αδελφότητας και του επιχώριου επίσκοπου.
·        Η αλήθεια είναι ότι  στο αίτημα του επισκόπου να γίνει έλεγχος των βιβλίων της Μονής, η Ιερά Μονή πειθάρχησε, αλλά  ο Σεβασμιώτατος, αρνήθηκε να τα παραλάβει γράφοντας στο έγγραφό του, προσχηματικές αιτιολογίες.
·        Οι μέχρι τώρα ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΑΤΕΥΟΝΤΕΣ όλοι παραπλανήθηκαν από λανθασμένα, ή παραποιημένα στοιχεία και αιτιάσεις.
·        Η κοινωνία ολόκληρη της Ναυπακτίας, της Αιτ/νίας, της Αχαϊας αλλά και ολόκληρης της Επικρατείας ΕΚΤΙΜΑ, ΣΕΒΕΤΑΙ, ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ.  
·        Στους χώρους του Μοναστηριού αυτού έγιναν ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ μορφωτικά, επαγγελματικά, υγείας, περιβάλλοντος, θρησκευτικά, κ.λ.π με δεκάδες φίλες χώρες!!! Γερμανοί, Γάλλοι, Σέρβοι, Αμερικάνοι, Ισραηλινοί, Πέρσες, λοιποί Ασιάτες, Ιάπωνες, Κορεάτες, Ιταλοί, Άραβες, Αιγύπτιοι, Αυστραλοί, Αυστριακοί, Ρουμάνοι, κλπ. Συμμετείχαν σε αυτές της παγκοσμίου ακτινοβολίας εκδηλώσεις!!!  Μία άστοχη και άδικη  απόφαση διάλυσής της θα γίνει ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΘΕΜΑ & ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ!!!
·        Προ των θυρών κυοφορείται άποψη για οργανωμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας  των πιστών
    Z   H   T  A  M  E
1.     Την άμμεση ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ που θα οδηγήσει στην άδικη διάλυση της Ιεράς Μονής και την υπαγωγή της σε μικρή άλλη απομακρυσμένη Μονή.
2.     Τον αξιότιμο κ.  Υπουργό Παιδείας να ερευνήσει σε βάθος και με κάθε μέσον την αποκρυβείσα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ του θέματος.
3.     Τον εξοχότατο κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατ6ίας να εξετάσει τα καταγγελλόμενα μας, να εξετάσει την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ της πράξης διάλυσης και να μην υπογράψει τέτοια ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΩΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΔΙΑΛΥΣΗΣ.
4.     Την άμμεση ΑΙΤΗΣΗ αρμοδίως ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ για διερεύνηση των ΚΙΝΗΤΡΩΝ του από τον απαράδεκτα φερόμενου επιχώριο επίσκοπο, ο οποίος προσπαθεί να διαλύσει ένα τέτοιο πρότυπο μοναστήρι, που έχει προσφέρει ένα τεράστιο έργο, αναγνωρισμένο ΔΙΕΘΝΩΣ & ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ .
5.     Τον αξιότιμο κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης να  επιβλέψει και διευκολύνει αυτό το δίκαιο αίτημά μας.
6.     Την ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ να κρίνει με γνώμονα πρώτον την ΑΓΑΠΗΝ και την ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, να ΕΞΕΤΑΣΕΙ και να αποδώσει την σωστή διάσταση στο θέμα και να ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. Ο καλός Θεός μας δεν ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ  ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΤΙΜΩΡΟΣ!!!  Μόνο εκφραστής και κήρυκας ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ!! Ως και αυτόν ακόμα τον φονιά του, τον περιέβαλε με ΑΓΑΠΗ, ΤΟΥ ΕΠΛΥΝΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ και του έδωσε ακόμα ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΟΥΚΙΑ ΤΟΥ!!!
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΤΕΛΟΣ
  • Το παραπάνω  ψήφισμα να δημοσιευθεί και σταλεί σε κάθε Αρχή, φορείς & Μ.Μ.Ε.
  • Η πρόταση «αποχής από  το παγκάρι - δίσκο» ή  καταβολή αντιτίμου κεριού κάτω από 0,10 ΕΥΡΩ  μελών & φίλων σε ναούς της Ναυπακτίας θα συζητηθεί σε άλλο Δ.Σ.
  • Η πρόταση να αναζητηθεί νομική φόρμουλα για ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΔΩΡΕΩΝ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΩΡΕΩΝ & ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ από τη Μονή στους δωρητές σε περίπτωση διάλυσης  θα ανατεθεί διερευνητικά στη Νομική μας υπηρεσία, έφ’ όσον δεν τηρείται  ο όρος της δωρεάς  των μελών & φίλων μας, ή παραβιάστηκε. Από πρόχειρη μελέτη μπορεί δικαστικά να γίνει δικαστική αγωγή για ανάκληση δωρεάς των 7/10 της σημερινής αξίας του συγκροτήματος.
 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ