Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΥΛΟΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ                              Αγρίνιο,  22 Ιανουαρίου 2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Χαρ.Τρικούπη 10
30 100  Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Τηλ.: 2641 0 22495, 2641 3 60302
FAX: 2641 0 48498 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός με νέα επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, επανέρχεται στο θέμα της αξιοποίησης των εγκαταστάσεων που σήμερα στεγάζεται το Νοσοκομείο.
      Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου έχει ως εξής:

 «Με αφορμή τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάριου Σαλμά, περί ανακοίνωσης ημερομηνίας μεταφοράς του Νοσοκομείου Αγρινίου στις νέες εγκαταστάσεις, επανέρχομαι στην με αριθμ. πρωτ. 84159/24-9-2012 επιστολή μου σχετικά με την αξιοποίηση εγκαταστάσεων του παλαιού Νοσοκομείο, την οποία σας επισυνάπτω.
Τα χρήματα του ελληνικού λαού, τα οποία έχουν επενδυθεί στο παλαιό Νοσοκομείο αλλά και των δωρεών ιδιωτών πρέπει να αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ ταυτόχρονα η συνέχιση λειτουργίας των εγκαταστάσεων για παρεμφερείς σκοπούς θα αποτρέψει την υποβάθμιση μιας περιοχής που αναπτύχθηκε με επίκεντρο το Νοσοκομείο.
Παραμένοντας πάντα στη διάθεσή σας για την κατάθεση συγκεκριμένων και τεκμηριωμένων προτάσεων, παρακαλώ να εκκινήσετε άμεσα τις διαδικασίες για την εκπόνηση τεχνικοοικονομικής μελέτης αξιοποίησης αυτής της μεγάλης περιουσίας των Αγρινιωτών».
Παράλληλα ο κ. Μοσχολιός έκανε την εξής δήλωση:
«Η επιβεβλημένη επιτάχυνση των διαδικασιών για τη μεταφορά του Νοσοκομείου στις νέες του εγκαταστάσεις, θέτει επί τάπητος το ζήτημα της αξιοποίησης των σημερινών, καθώς και της φυσιογνωμίας μιας περιοχής που αναπτύχθηκε με επίκεντρο το Νοσοκομείο.
Η περιοχή πρέπει να διατηρήσει το χαρακτήρα της και το ελληνικό δημόσιο να αξιοποιήσει την περιουσία του, εξοικονομώντας πόρους τους οποίους τόση ανάγκη έχει.
Για το λόγο αυτό, από καιρό έχουμε απευθυνθεί στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζητώντας την εκπόνηση τεχνικοοικονομικής μελέτης.
Οι υπάρχουσες υποδομές, είναι ικανές να ανταποκριθούν στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων στους τομείς Υγείας και Πρόνοιας, όπως μεταφορά διοικητικών υπηρεσιών και Ιατρείων του ΙΚΑ, λειτουργία Κέντρων Υγείας αστικού τύπου, χωρίς να αποκλείεται και όποια άλλη δραστηριότητα προκύψει από τη μελέτη.
Περιθώρια για ολιγωρίες και καθυστερήσεις δεν υπάρχουν, γιατί η εγκατάλειψη και απερήμωση των εγκαταστάσεων θα επιφέρει την απαξίωση και θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλη την περιοχή του Νοσοκομείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ