Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΕΑΣ: ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ο ΕΡΜΗΣ
ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΗΣ  1911
ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ  8-ΑΓΡΙΝΙΟ 30100
 ΤΗΛ.: 2641031569
 FAX: 2641057390
e-mail: esagrinio@in.gr
http://ermaikistili.blogspot.com
ΑΓΡΙΝΙΟ: 25-2-2013                                                                        
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 15600                                                                                                             
ΑΡΙΘΜ. ΑΡΧ.: Ξ/14/10  
Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 25-2-2013 το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, με αποκλειστικό θέμα την συμμετοχή του Συλλόγου στις κινητοποιήσεις για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α.:
1)      Θεωρεί ότι η χώρα χρειάζεται, οι πολίτες απαιτούν, το σύνταγμα προβλέπει και οι εκάστοτε κυβερνήσεις υποχρεούνται να παρέχουν και να εξασφαλίζουν ένα εθνικό σύστημα παιδείας, δημόσιας, δωρεάν, σύγχρονης και προσβάσιμης για όλους τους νέους.
2)      Κρίνει ότι στο παραπάνω ΄΄ πλαίσιο ΄΄ και σε έναν εθνικό σχεδιασμό για την 3βάθμια παιδεία, ο τόπος μας όχι απλά δικαιούται αλλά επιβάλλεται για λόγους γεωγραφικούς, πληθυσμιακούς, παραγωγικούς, χωροταξικούς, πολιτιστικούς και άλλους, να έχει ένα σύγχρονο, αυτόνομο, ισχυρό και διευρυμένο περιφερειακό Πανεπιστήμιο, με υλικοτεχνική υποδομή, εστία και σίτιση για τους φοιτητές, πόρους για έρευνα και ανάπτυξη.
3)       ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ο 30χρονος εμπαιγμός της τοπικής κοινωνίας σε σχέση με την δυνατότητα ίδρυσης, εξέλιξης και ανάπτυξης ενός πραγματικού Πανεπιστημίου, με επιστημονικό πεδίο και γνωστικό αντικείμενο, στοιχισμένο και συνδεδεμένο με τις παραγωγικές δυνατότητες αλλά και τις πραγματικές ανάγκες του τόπου.
4)      Καταδικάζει και ζητά τώρα την απόσυρση του σχεδίου ΄΄ΑΘΗΝΑ΄΄ για την παιδεία, μιας και το θεωρεί προϊόν πολιτικής επιβολής της Τρόικας, με όχημα την ΄΄ μνημονιακή ΄΄ τρικομματική συγκυβέρνηση.
5)      Δεσμεύεται ταυτόχρονα ότι σύντομα θα δημοσιοποιήσει τις απόψεις του, εξειδικευμένα και αναλυτικά, για τα ζητήματα της παιδείας όλων των βαθμίδων στη χώρα.
6)      Ζητά από τα μέλη του αλλά και όλους τους εμπόρους, την μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 27-2-2013 στην κεντρική πλατεία της πόλης αλλά και σε κάθε άλλη δράση που θα αναπτυχθεί στο μέλλον, θα κινείται στο πλαίσιο και θα έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά που το Δ.Σ. θεωρεί απαραίτητα προαπαιτούμενα.                                                                                        
                                                                                                                                                                                                                                               ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ