Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

«Τύμπανο»: Το νέο λογοτεχνικό περιοδικό του Αγρινίου

Το πρώτο τεύχος του μηνιαίου λογοτεχνικού περιοδικού «Τύμπανο» κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο 2013. Εκδίδεται από τις “Εκδόσεις Μυρτιά” που εκδίδουν την «Αναγγελία» και το AgrinioVoice, ενώ στη δεκαετία του ’90 έδωσαν τον δημοφιλή «αραμπά». Το «Τύμπανο» έχει βασικό του συστατικό την εντοπιότητα, όπως την εννοούσε και ο «αραμπάς»: «Ό,τι είναι τοπικό, είναι παγκόσμιο». Εντοπιότητα σημαίνει ότι, απλά, έδρα του περιοδικού είναι το.........
Αγρίνιο. Διευθυντής του ο Παντελής Φλωρόπουλος.


Το περιοδικό επανατοποθετεί την Λογοτεχνία μέσα στην κοινωνία και αποκαθιστά την διαταραγμένη σχέση της λογοτεχνίας ειδικά και της Τέχνης γενικά με την Πολιτική. Θέλει να δημιουργήσει ένα ελεύθερο ρεύμα σκέψης, εργάζεται για να φέρει την Λογοτεχνία στο ευρύ κοινό, να διευρύνει το κοινό της, ν’ ανακαλύψει μέσα στο πλήθος και να ενθαρρύνει τον άγνωστο αληθινό συγγραφέα. Πιστεύει ότι η Λογοτεχνία είναι η ανώτατη μορφή της δημοσιογραφίας, διότι μ’ αυτήν αναδεικνύεται το διαχρονικό στοιχείο της επικαιρότητας.

Το περιοδικό επέλεξε τη λέξη «Τύμπανο» στον τίτλο του για να δηλώσει το αφυπνιστικό του όραμα. Θέλει να είναι μία “μορφή διαλόγου της τοπικής διανόησης, μία θεραπευτική μορφή διαλόγου της τοπικής διανόησης με το αναγνωστικό κοινό. Μία διαρκής διαδήλωση εναντίον της εξαθλίωσης”.

Στην ετήσια Γενική Συνέλευσή τους οι φίλοι της λογοτεχνίας – συνδρομητές θα ψηφίζουν με ψηφοδέλτιο για το καλύτερο κείμενο της χρονιάς στις κατηγορίες: Ποίηση, διήγημα και παραμύθι. Έτσι η λογοτεχνική ύλη του «Τυμπάνου» θα είναι ένας διαρκής λογοτεχνικός διαγωνισμός.

Το πρώτο τεύχος που κυκλοφορεί ήδη και στα περίπτερα από την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου (στην τιμή των 3 ευρώ) είναι αφιερωμένο στον πρόωρα χαμένο ποιητή Γιάννη Καραμητσόπουλο. Εκτός δε από τα ιδρυτικά κείμενα, φιλοξενούνται έργα γνωστών και αγνώστων συγγραφέων: Ο Σταύρος Σταυρίδης εμφανίζεται με διήγημα, η Ευανθία Ζιόβα με παραμύθι, ο Παντελής Φλωρόπουλος με παραμύθι και ευθυμογράφημα, ο Πάνος Λαζαρόπουλος με ένα κείμενό του για το Μουσείο της Κωνωπίνας. Δημοσιεύονται επίσης κείμενα, άρθρα, σχόλια, λογοτεχνικές ειδήσεις και, βεβαίως, ποιήματα. Το σημαντικότερο όμως θέμα του τεύχους αφορά τον Μαθητικό Διαγωνισμό Παραμυθιού που διοργανώνει η Λέσχη Βιβλίου Αλεξάνδρας Μοσχονά σε συνεργασία με το «Τύμπανο», υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγρινίου.

Το «Τύμπανο» κυκλοφορεί σε συνδρομητές που θα λαβαίνουν το τεύχος με το ταχυδρομείο στο σπίτι ή στο γραφείο τους σε κλειστό φάκελο με ετήσια συνδρομή 45 ευρώ, για 12 τεύχη. Όσοι όμως συνδρομητές θα μπορούν να το παραλαμβάνουν ιδιοχείρως από τα Γραφεία της εφημερίδας «Αναγγελία», θα έχουν έκπτωση 44,4% στην τιμή της ετήσιας συνδρομής, επειδή έτσι θ’ αποφεύγονται οι ταχυδρομικές δαπάνες, θα πληρώνουν δηλαδή μόνο 25 ευρώ. Όσοι θέλετε να γίνουν συνδρομητές, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά 26410 49000 ώρες Γραφείου ή να στείλετε e-mail στο timpano2013@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ