Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ              Πάτρα,  20 Μαρτίου 2013
Διπλή παρέμβαση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη άσκησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας για θέματα που αφορούν το εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας.
Η πρώτη παρέμβαση αφορά την ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση ζημιών στο οδικό δίκτυο που προκλήθηκαν λόγω των συνεχών και έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων μηνών που σε συνδυασμό με την έλλειψη σχετικών πιστώσεων τα προηγούμενα χρόνια, «έχουν δημιουργήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις ως προς τη βατότητα του οδικού δικτύου με σοβαρούς κινδύνους στην ασφάλεια των ............
συγκοινωνιών», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Απόστολος Κατσιφάρας.
Ταυτόχρονα ο Περιφερειάρχης επισημαίνει στον Υπουργό ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν καταγράψει με αυτοψίες τις απολύτως αναγκαίες παρεμβάσεις και βρίσκονται σε ετοιμότητα από άποψη μελετών για άμεση δημοπράτηση των αναγκαίων εργολαβιών.

Οι εκτιμήσεις για τις απαιτούμενες πιστώσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βλάβες στο εθνικό και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας ανέρχονται στο ποσόν των 16 εκατ. ευρώ που επιμερίζονται στα 6 εκατ. ευρώ για την Αιτωλοακαρνανία, στα 6 εκατ. ευρώ για την Αχαΐα και στα 4 εκατ. ευρώ για την Ηλεία.

Τέλος ο Περιφερειάρχης προτείνει στον Υπουργό να μελετήσει τη δυνατότητα διάθεσης της αιτούμενης πίστωσης μέσω του Ειδικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Η δεύτερη παρέμβαση που αφορά επίσης το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, πηγαίνει πέρα από την αποκατάσταση ζημιών και αναφέρεται στις ανάγκες συντήρησης του οδικού δικτύου και αντιμετώπισης των κατολισθήσεων. Πρόκειται για δύο ομάδες έργων που έχουν ως εξής:

Α. Εργασίες ανακατασκευής οδοστρώματος, αντικατάστασης στηθαίων, καθαρισμού ερεισμάτων οδού και σήμανσης στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος:

  1. Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, 30.000.000 €.
  2. Ε.Ο. Πατρών – Πύργου – Κυπαρισσίας, 10.000.000 €.
  3. 33η Ε.Ο. Πατρών – Τριπόλεως («111»), 3.000.000 € και
  4. Ε.Ο. Αγρινίου – Καρπενησίου, 5.000.000 €.
  5. Π.Ε.Ο. Αμφιλοχίας – Βόνιτσας – όρια Λευκάδος, 2.000.000 €

Β. Έργα αντιμετώπισης κατολισθήσεων και ανάσχεσης βραχοπτώσεων:

  1. Έργα ανάσχεσης βραχοπτώσεων του πρανούς της Παλιοβούνας στην Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, 1.500.000 €.
  2. Ανακατασκευή του κατολισθέντος τμήματος περί τη θέση 1+100 και άλλες βελτιώσεις της Παράκαμψης Ναυπάκτου, 7.000.000 €.
  3. Αντιστήριξη πρανών παράκαμψης Αρχ. Ολυμπίας, 6.000.000 €.
  4. Αντιμετώπιση κατολισθήσεων στην Ε.Ο. Αγρινίου – Καρπενησίου, 5.000.000 €.
Ο Περιφερειάρχης στην παρέμβασή του προς τον Υπουργό καταλήγει: «Η  κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας, ελλείψει πόρων αλλά και η υποχρέωση διατήρησης ενός αποδεκτού επιπέδου ασφαλείας της κυκλοφορίας σε αυτό,  καθιστούν αναγκαία την άμεση εξασφάλιση και διάθεση των αναγκαίων πιστώσεων και παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα ένταξης των απαραίτητων έργων σε Συλλογική Απόφαση Έργων του Υπουργείου  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, όπως επί παραδείγματι την ΣΑΕ071».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ