Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Στάση πληρωμών προς την εφορία

by Αντώνιος Μάνος ·
Σε στάση πληρωμών προς την εφορία οδηγούνται όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Μόνο το α΄δίμηνο συνολικό φέσι που… έβαλαν οι φορολογούμενοι στο δημόσιο ταμείο ανήλθε στο 1,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα  .......στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Στο ίδιο διάστημα καταγράφηκαν εισπράξεις παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 488 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό των υποχρεώσεων αυτών προς το δημόσιο να ανέλθει σε 55,307 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, με εγκύκλιό του προς τις εφορίες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, δίνει εντολές για την άμεση και ενός 20 ημερών επιστροφή του ΦΠΑ προς τους δικαιούχους για τους οποίους δεν απαιτείται έλεγχος.

Στην περίπτωση που η πραγματοποίηση προσωρινού ελέγχου είναι αναγκαία, η επιστροφή, σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα πρέπει να ολοκληρωθεί τουλάχιστον εντός τριμήνου.

Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών το ποσό του ΦΠΑ που εκκρεμεί για να επιστραφεί στους δικαιούχους ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ