Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ανταρσία κατά Κουβέλη στην ΔΗΜΑΡ. Εναντίον του η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Εχασε τη μάχη για το "Αθηνά". Σφοδρή σύγκρουση με τον Πανούση. Σε μια κλωστή η κυβέρνηση...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Press-gr, (που σίγουρα πολλοί θα σπεύσουν να αντιγράψουν ως δικές τους), εντυπωσιακές εξελίξεις σημειώνονται στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ. Το απόγευμα της Τρίτης συνεδρίασε "κεκλεισμένων των θυρών" η Κοινοβουλευτική Ομάδα στην οποία έγινε χαμός. Εκδηλώθηκε κατ' αρχάς ανοικτή σύγκρουση ανάμεσα στον Φώτη Κουβέλη και τον Γιάννη Πανούση με αφορμή το σχέδιο "Αθηνά" για το οποίο γίνεται ονομαστική ψηφοφορία σήμερα στη Βουλή.
Ο κ. Πανούσης, με την υποστήριξη της Μαρίας Ρεπούση, τάχθηκε υπέρ της.....καταψήφισης του σχεδίου, σε αντίθεση με τον κ. Κουβέλη που ήθελε να ψηφιστεί. Άλλωστε ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου ανήκει στην ΔΗΜΑΡ και έτσι βρίσκεται αδειασμένος. 
Τελικά με την άποψη Πανούση συμφώνησαν οι περισσότεροι βουλευτές (όπως οι Αναγνωστάκης, Γιαννακάκη, Φουντά, Μάρκου, Ψαριανός, Κυρίτσης, Ψύρρας) και έτσι η Κοινοβουλευτική Ομάδα κατέληξε να αποφασίσει ομόφωνα να ψηφίσει "όχι" στη σχετική τροπολογία. Ήταν μια καθαρή ήττα -με απροσδιόριστες μέχρι στιγμής παρενέργειες- του κ. Κουβέλη. 
Ήδη στο παρασκήνιο γίνονται προσπάθειες το "όχι" να μετατραπεί σε αποχή, γιατί διαφορετικά το "Αθηνά" κινδυνεύει να καταψηφιστεί σήμερα στη Βουλή. Σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορέσει να αντέξει η κυβέρνηση; Πάντως ο κ. Πανούσης και οι άλλοι επιμένουν ότι αποφάσισαν νακαταψηφίσουν και όχι να απέχουν. 
Πέραν αυτού, οι κ. Κουβέλης και Πανούσης αντάλλαξαν σκληρές εκφράσεις και σε προσωπικό επίπεδο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο κ. Κουβέλης τον κατηγόρησε ότι στρέφεται εναντίον του γιατί θέλει να γίνει υπουργός. Ο κ. Πανούσης το αντέκρουσε και είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει η συμμετοχή στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο πάντως για "δοτούς" που χρησιμοποιεί ο κ. Κουβέλης. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αντεπιτέθηκε πάλι προκαλώντας τον να πει αν αναφέρεται "σε προσωπικότητες όπως οι κ. Μανιτάκης και Ρουπακιώτης". Ο κ. Πανούσης από τη δική του πλευρά κατηγόρησε την Αγίου Κωνσταντίνου ότι διοχετεύει παραπολιτικά σε βάρος του και η ατμόσφαιρά βάρυνε ακόμη περισσότερο. 
Από πλευράς πολιτικής ουσίας, ο κ. Πανούσης με τη στήριξη επίσης πολλών βουλευτών έθεσε θέμα επανεξέτασης της στάσης της ΔΗΜΑΡ απέναντι στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι αφού δεν συμμετέχει κανονικά με στελέχη του το κόμμα καλύτερα να αποχωρήσει και απλώς να τη στηρίζει κοινοβουλευτικά με την ψήφο του. 
Ήταν φανερό πάντως ότι άνοιξε η συζήτηση ακόμη και για πλήρη αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από τη συγκυβέρνηση αφού οι περισσότεροι βουλευτές κινούνται πια με αρνητική διάθεση. Άλλωστε εκτός από τη σημερινή ψηφοφορία για το "Αθηνά" αναμένεται οσονούπω και η τρόικα στην Αθήνα. Και καθώς η ΔΗΜΑΡ αποκλείει κάθε συζήτηση για παράταση του χαρατσιού και απολύσεις στο δημόσιο, είναι πολύ πιθανό το σκοινί να σπάσει πολύ σύντομα...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ