Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Χίλια κυβικά μπετόν για μία παιδική χαρά στο Δήμο Αγρινίου!

   Από το http://agrinionet.gr/
Ίσως είναι πολύ επίκαιρο να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας και για μια άλλη υπόθεση που εκκρεμεί ακόμα στην δικαιοσύνη, μετά την υποβολή σχετικής με τον τίτλο του άρθρου μας, μηνυτήριας αναφοράς που έχει καταθέσει ο τέως δημοτικός σύμβουλος Δημήτριος Λυμπουρίδης από τον Σεπτέμβριο του 2006. Η μηνυτήρια αυτή αναφορά του τέως δημοτικού συμβούλου έχει .....
υποβληθεί έξι και πλέον μήνες πριν την υποβολή της δεύτερης μηνυτήριας αναφοράς του, για παράνομες αναθέσεις εκατό περίπου έργων στο Δήμο Αγρινίου. Είναι δε γνωστό ότι σχετικά με τη δεύτερη αυτή μηνυτήρια αναφορά πρόσφατα απαγγέλθηκε κατηγορητήριο για απιστία σε βαθμό κακουργήματος στο Δήμο Αγρινίου και καλούνται να απολογηθούν, δύο δήμαρχοι, έξι αντιδήμαρχοι και 15 περίπου νυν και τέως δημοτικοί σύμβουλοι.


Το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής. Ο τέως δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτριος Λυμπουρίδης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου της 14ης Σεπτεμβρίου 2006, προ ημερησίας διάταξης, κατήγγειλε ότι μεγάλες ποσότητες υλικών που δεν δικαιολογούνταν, όπως π.χ. εκατοντάδες κυβικά μπετόν, πήγαιναν με αποφάσεις της δημαρχιακής επιτροπής, σε δύο παιδικές χαρές που βρίσκονταν στα οικοδομικά τετράγωνα (Ο.Τ 742 και Ο.Τ 792), εκατέρωθεν της οδού Αγγελοκάστρου. Ο κ. Λυμπουρίδης έδειξε φωτογραφίες στους δημοτικούς συμβούλους με τις οποίες αποκάλυπτε ότι κατ’ αρχήν η παιδική χαρά στο οικοδομικό τετράγωνο (Ο.Τ 792) δεν ήταν παιδική χαρά αλλά χωράφι, ενώ στη δεύτερη παιδική χαρά αντί για τα εκατοντάδες κυβικά τσιμέντο, βρισκόταν μόνο ένα τσιμεντένιο σενάζι τριάντα περίπου κυβικών.

Μετά τις καταγγελίες του αυτές, η δημοτική αρχή, δεν προχώρησε, όπως όφειλε, σε καμία ενέργεια για να ελέγξει τις καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου, ούτε έδωσε και καμία εξήγηση για όσα είχε καταγγείλει. Η τεχνική υπηρεσία προς την οποία απευθύνθηκε, μετά από αίτηση του για το που πήγαν τα τσιμέντα, απάντησε αόριστα ότι «δεν πήγαν όλα στις παιδικές χαρές» Μετά από αυτή την πλήρη αδιαφορία και την "ένοχη" σιωπή, της δημοτικής αρχής και των τεχνικών υπηρεσιών, ο δημοτικός σύμβουλος αναγκάστηκε να απευθυνθεί στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αγρινίου για να διερευνήσει την υπόθεση.

Τελικά ο τέως δημοτικός σύμβουλος, επεσήμανε στη μηνυτήρια αναφορά του, ότι δεν ήταν δυνατόν να ελέγξει τα εκατοντάδες έργα που γίνονται κάθε χρόνο με αυτεπιστασία και πολλά των οποίων εμφανίζουν ύποπτες ποσότητες υλικών. Όσον αφορά το έργο των παιδικών χαρών που έγινε και αυτό με αυτεπιστασία και για το οποίο κατάθεσε τη μηνυτήρια αναφορά του, έχει συγκεντρώσει τα εξής στοιχεία.

Η πρώτη παιδική χαρά στο Ο.Τ. 742 έχει μόνο ένα σενάζι 30 περίπου κυβικών τσιμέντου και 7-8 όργανα παιχνιδιού.

Η δεύτερη παιδική χαρά στο Ο.Τ. 792 ήταν ανύπαρκτη.

Για τη μία και μοναδική παιδική χαρά δαπανήθηκαν βάσει τιμολογίων που προσκομίστηκαν και ενέκρινε η δημαρχιακή επιτροπή, στο επτάμηνο από 11/10/2005 έως 22/5/2006.

1. Για τσιμέντα 55.500 €, περίπου, ποσό που αντιστοιχούσε τότε σε ποσότητα 1.000 κυβικών τσιμέντου.
2. Για χρώματα το ποσό των 14.000 € περίπου.
3. Για την προμήθεια υδραυλικών 3.500 € περίπου.
4. Για την προμήθεια οργάνων της παιδικής χαράς, 11.700 € περίπου,

Τέλος συγκεντρωτικά, όλα μαζί τα έξοδα για μία παιδική χαρά του Ο.Τ. 742 είχε φτάσει στο συνολικό κόστος των 95.000 € περίπου και για να θυμόμαστε και τη δραχμή στα 32.500.000 περίπου εκατομμύρια δραχμές.

Το ερώτημα που γεννιέται εύλογα στην προκειμένη περίπτωση των παιδικών χαρών, είναι το εξής. Μια μηνυτήρια αναφορά υποβλήθηκε μεταγενέστερα, (μετά από έξι μήνες) και αφορούσε παράνομες κατατμήσεις και παράνομες απ’ ευθείας αναθέσεις εκατό περίπου έργων και που ενεπλάκησαν δύο υπουργεία, μετά από έξι περίπου χρόνια μπήκε στη τελευταία ευθεία. Η υπόθεση των παιδικών χαρών που αφορά ένα μόνο έργο, χωρίς εμπλοκές ελέγχων από τρίτους, βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα και αγνοείται η τύχη της. Η τοπική κοινωνία εύλογα αναρωτιέται για το τι συμβαίνει και που οφείλεται αυτή η συγκριτικά αδικαιολόγητη καθυστέρηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ