Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Δ. ΔΕΣΥΛΛΑΣ: ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ Δ.Ε.Η.


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ Δ.Ε.Η.
Τοποθέτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας (Ναύπακτος, 9/4/13)
 Oι συγκυβερνώντες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ σαν τους καλόγερους του μεσαίωνα (που βάφτιζαν το κρέας - ψάρι), βάφτισαν το αποκρουστικό χαράτσι της ΔΕΗ «Ενιαίο Φόρο Ακινήτων» (ΕΦΑ), το επεξέτειναν σε αγροτόσπιτα - σταύλους - αποθήκες - κοτέτσια - αχούρια - χωράφια, το μονιμοποίησαν, το αύξησαν και μας κοροϊδεύουν κι από πάνω, ότι τάχα θα το μειώσουν!
            Υπάρχει και μια δεύτερη χοντρή απάτη :
Η αποπροσανατολιστική συζήτηση και φιλολογία της συγκυβέρνησης, αλλά δυστυχώς και του Περιφερειακού Συμβουλίου, περί δήθεν «ελαφρύνσεων» και δήθεν «εξαιρέσεων» από το χαράτσι, για ορισμένες κατηγορίες (π.χ. απολυμένοι, μακροχρόνια άνεργοι κ.ά.). Αυτά μας έλεγε και το 2011 ο κ. Βενιζέλος, ότι εξαιρούνται, τάχα, οι μακροχρόνια άνεργοι. Για να αποδειχθεί τελικά ότι επρόκειτο για απάτη.
            Το χαράτσι της ΔΕΗ πρέπει αμέσως να καταργηθεί, γιατί είναι αντιλαϊκό, φορομπηχτικό, μνημονιακό, μεσαιωνικό, σκοταδιστικό, κοινωνικά άδικο, παράνομο και αντισυνταγματικό. Οι εργαζόμενοι, οι φτωχομεσαίοι αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι συνταξιούχοι έχουν ήδη πληρώσει πολλά με την άγρια άμεση φορολογία, με τη βαριά έμμεση φορολογία (ΦΠΑ 23%), με τους «φόρους αλληλεγγύης», με την καρατόμηση μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων. Δεν αντέχουν κι άλλη φορομπηξία!
            Εμείς, ως «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ», υποστηρίζουμε τη λαϊκή στάση πληρωμών, το μαχητικό μαζικό λαϊκό κίνημα των 3 ΔΕΝ (Δεν χρωστάμε - Δεν πουλάμε - Δεν πληρώνουμε), τη σύνδεσή του με το συνολικότερο εργατικό και λαϊκό κίνημα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου.
            Όσο για το ερώτημα των «στουρναρέων» της συγκυβέρνησης «πού θα βρούμε τα λεφτά, τα 3,2 δις ευρώ, αν καταργήσουμε το χαράτσι», απαντάμε : Θα τα βρείτε στις 59 φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, στην φοροασυλία ΑΕ - εκκλησίας - ΜΜΕ, στις υπεράκτιες εταιρείες, στις πολλαπλές και πολύχρωμες λίστες Λαγκάρντ των «εχόντων και κατεχόντων».

Ναύπακτος, 9/4/2013
Δημήτρης Δεσύλλας
Περιφερειακός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ