Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Για απιστία σε βαθμό κακουργήματος κατηγορούνται, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αγρινίου.

Μετά τις πρώτες αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες που αναρτήθηκαν σε σχετικό άρθρο της Κυριακής, 31 Μαρτίου 2013 στο AgrinioNet.gr, σχετικά με την υπόθεση των καταγγελιών του τέως δημοτικού συμβούλου Αγρινίου, Δημητρίου Λυμπουρίδη, φαίνεται να μπαίνει η υπόθεση οριστικά στην τελική της ευθεία. Υπενθυμίζουμε ότι οι καταγγελίες αναφέρονταν σε παράνομες απευθείας αναθέσεις έργων από τον Δήμο Αγρινίου, σε λίγους συγκεκριμένους εργολάβους, κατά την πενταετία 2002 – 2006. Τουλάχιστον 20 δημοτικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι και δήμαρχοι Αγρινίου κατηγορούνται και καλούνται να απολογηθούν για απιστία κατά του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, λόγω των παράνομων αυτών ......
αναθέσεων. Από τις αναθέσεις αυτές εμφανίζεται να ωφελήθηκαν λίγοι συγκεκριμένοι εργολάβοι, με αντίστοιχη ζημία του Δήμου Αγρινίου, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Συγκεκριμένα κατά αποκλειστικές πάντα δημοσιογραφικές πληροφορίες του AgrinioNet.gr, καλούνται να απολογηθούν, δήμαρχοι, τουλάχιστον πέντε αντιδήμαρχοι και 15 τουλάχιστον δημοτικοί σύμβουλοι Αγρινίου, όχι μόνο της συμπολίτευσης αλλά και της αντιπολίτευσης. 
Οι δημοτικοί σύμβουλοι κατηγορούνται για το ότι με τη θετική ψήφο τους στα δημοτικά συμβούλια και τις δημαρχιακές επιτροπές, συνέπραξαν στις παράνομες αυτές αναθέσεις έργων (παράνομες κατατμήσεις, παράνομες αναθέσεις κλπ), και έτσι επέτρεψαν στις δημοτικές αρχές να προβούν στις ανωτέρω παρανομίες τους. Όλοι οι πιο πάνω καλούνται εντός του μηνός Απριλίου να απολογηθούν επί των κατηγοριών που τους βαρύνουν.

Οι κατηγορίες ειδικά για τους πρωτεργάτες των παράνομων αυτών πράξεων, είναι βαριές και οι σχετικοί νόμοι και τα προεδρικά διατάγματα προβλέπουν πολυετείς φυλακίσεις. Η πορεία της υπόθεσης αρχίζει να έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την πόλη του Αγρινίου, όπου μέχρι σήμερα υπήρχαν φήμες για σημαντικές ατασθαλίες στον Δήμο, χωρίς όμως να επιβεβαιώνονται και από ανάλογα αποδεικτικά στοιχεία. Οι πρόσφατες καταδίκες σε ισόβια του δημάρχου Θεσσαλονίκης Παπαγεωργόπουλου και των συνεργατών του, η καταδίκη του νομάρχη Θεσσαλονίκης Ψωμιάδη, και ανάλογες υποθέσεις δημάρχων σε άλλες επαρχιακές πόλεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, αποτελούν πολύ δυσμενές κοινωνικό κλίμα. Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και οι κάτοικοι της περιοχής περιμένουν με εύλογο ενδιαφέρον την εξέλιξή της.

Πληροφορίες, αναδημοσίευση από ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΟ: Οι πληροφορίες μας λένε ότι σύσσωμη  η πλειοψηφούσα παράταξη καθώς και μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου της περιόδου 2002-2006 "ξεκινά τις επισκέψεις της" στον κ. Ανακριτή. Τι να τους θέλει άραγε;
Ο "επικοινωνιακός υπηρέτης" μήπως γνωρίζει κάτι για το θέμα να μας ενημερώσει ;    

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ