Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΝΕΟΙ ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8/4/2013 
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ 
«Μισώ τους αδιάφορους. Πιστεύω ότι το να ζεις σημαίνει να εντάσσεσαι κάπου. Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και ενταγμένος. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή. Γι’ αυτό μισώ τους αδιάφορους». 
Αντόνιο Γκράμσι. 
Σε μια εποχή που οι συνθήκες διαβίωσης για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας διαρκώς χειροτερεύουν∙ όπου τα αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα, η..........αξιοπρέπεια, καταπατώνται ασταμάτητα απ’ το ειδικό τροϊκανό καθεστώς και τα μνημόνια που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας, είναι επιτακτική η ανάγκη, ειδικά από μεριάς της νεολαίας μιας διαφορετικού τύπου ενασχόλησης και προσέγγισης όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. 
Κατά τη γνώμη μας οφείλουν ΤΩΡΑ, οι νέοι και οι νέες, πριν να είναι αργά να καθορίσουν τις εξελίξεις. Να πρωτοστατήσουν και να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στη δημιουργία ενός μεγάλου, παλλαϊκού, ριζοσπαστικού ρεύματος πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής διεξόδου για να επιβιώσει και η χώρα και ο λαός της. Να ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΜΕ για να σταματήσει η φτωχοποίηση, το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, η διάλυση της εκπαίδευσης, η αυξανόμενη και εντεινόμενη ανθρωπιστική κρίση, για να μπει ένα τέρμα στον ακροδεξιό κατήφορο, στην στοχοποίηση των αγωνιστών, στην περιθωριοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Να παλέψουμε για να διώξουμε την τρικομματική συμμορία του Αντώνη Σαμαρά και μαζί μ’ αυτήν τα μνημόνια, την τρόικα, τη γερμανική εποπτεία και το Δ.Ν.Τ. που έχουν οδηγήσει το τόπο σε εξαθλίωση και τη νεολαία σε μια νέα μετανάστευση. 

Να παλέψουμε για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. 

Είμαστε οι Νέοι και οι Νέες του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε ως αφετηρία την ριζοσπαστική αριστερά γιατί θεωρούμε πως παρά τις αδυναμίες της αλλά και την συκοφάντηση που δέχεται απ’ το σύστημα και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, είναι η μόνη ιδεολογική αλλά και πολιτική δύναμη που ιστορικά έχει εμπνεύσει λαούς, κοινωνικούς αγώνες και έχει προβάλλει το όραμα ενός καλύτερου κόσμου με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη όπου οι άνθρωποι θα ορίζουν οι ίδιοι τη ζωή και την μοίρα τους. Ταυτόχρονα θεωρούμε πως αυτοί οι στόχοι αλλά και ο αγώνας για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μαζικά κινήματα, χωρίς ξεσηκωμούς και μεγάλες δημοκρατικές λαϊκές, εξεγέρσεις. 

Οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαν προσπαθήσει και είχαν συμμετάσχει με τις δυνάμεις τους σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες του λαού. Πρωτοστάτησαν στο διεθνές κίνημα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, στα κοινωνικά φόρουμ και στις μεγάλες πολύχρωμες διαδηλώσεις με το σύνθημα «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός». Συνέβαλλαν αποφασιστικά στο φοιτητικό ξεσηκωμό του 2005-2006 ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προβάλλοντας την άποψη για κοινή δράση όλων των δυνάμεων της αριστεράς. Στηρίξανε χωρίς περιστροφές την μεγαλειώδη εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 απέναντι στην κυβέρνηση των σκανδάλων του Καραμανλή, ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή. Βρεθήκανε στις πλατείες όλης της χώρας την τελευταία τριετία. Στους μεγάλους και συγκλονιστικούς αντιμνημονιακούς αγώνες του εξεγερμένου λαού μας. Βρεθήκαμε εκεί όχι με σκοπό να καπελώσουμε ,αλλά να αφουγκραστούμε, να μάθουμε απ’ τα λάθη μας και να προσπαθήσουμε να συνδιαμορφώσουμε παρέα με τον κόσμο τις δράσεις αυτού του πρωτόγνωρου κινήματος. 

Έχουμε την άποψη πως σήμερα στη χώρα μας βρισκόμαστε σ’ ένα σημείο κομβικό .Έχει ανοίξει μια διαδικασία ανατροπής του υπάρχοντος συστήματος. Του συστήματος αυτού που τρία χρόνια τώρα και όχι μόνο, διέλυσε τη χώρα. Είμαστε στη φάση που θα καθορισθεί αν ο λαός θα αποτινάξει από πάνω του τα δεσμά των μνημονίων και της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού. Η ίδια η πραγματικότητα τα έφερε έτσι που όρισε στον ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ να παίξει έναν ιστορικό ρόλο. Να προσπαθήσει να γίνει ο φορέας και ο επιταχυντής αυτής της μεγάλης ανατροπής. Να γίνει η ελπίδα απέναντι στο φόβο. 

Απευθύνουμε τολμηρό ΚΑΛΕΣΜΑ στους νέους και τις νέες της περιοχής μας, στους νέους που βρίσκονται στο στόχαστρο αυτής της επίθεσης, που βλέπουν τη ζωή τους να προχωράει μες στην ανεργία και τα αδιέξοδα, να επιλέξουν το δρόμο της ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ. Τους καλούμε τολμηρά ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ στις οργανώσεις νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Να συναποφασίσουν και να συμπαρασύρουν με τη μόρφωση, τη ζωντάνια και την ηθική τους όλο το εγχείρημα προς τα εμπρός. Τους καλούμε γνωρίζοντας τις αδυναμίες και τα λάθη μας, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζοντας βαθιά πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι η μοναδική ριζοσπαστική, αριστερή ,πολιτική δύναμη που σε διασύνδεση με το λαϊκό κίνημα μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. 

ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ & ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου. 

Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας: 

Τηλ.2641046555 
Διεύθυνση: Σαλάκου 2 
Facebook: Νέοι- Νέες ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ