Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΣΕΒΕ


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ 
Στις 25 Απρίλη 2013 μοιράστηκε στην αγορά ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ – προφανώς της κεντρικής πανελλαδικής γραμματείας της, αφού δεν έχει υπογραφή της τοπικής γραμματείας – που αποδίδει στην πλειοψηφία του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, επειδή δεν κήρυξε απεργία την Μ. Τετάρτη για την 1η Μάη, ευθύνη, συναίνεση και ταύτιση με τους εκπροσώπους των μεγαλοεπιχειρηματιών και των ηγεσιών ΕΣΕΕ – ΓΣΕΒΕΕ στην επιδίωξή τους να νοθεύσουν το μήνυμα και τη σημασία της Πρωτομαγιάς και στο στόχο τους να......
σβήσουν από τη μνήμη του λαού τους αγώνες χιλιάδων εργαζομένων ενάντια στην εκμετάλλευση. Να ξεχαστούν οι 200 εκτελεσμένοι από τους ναζί στην Καισαριανή και οι νεκροί της Θεσσαλονίκης του ’36.
Συνεχίζοντας δε μας καταγγέλλουν και μας αποδίδουν την πρόθεση "Να κοροϊδεύουμε και να παίζουμε με τον πόνο τους" επειδή τους καλλιεργούμε την αυταπάτη ότι την Μ. Τετάρτη θα γίνει θαύμα και θα ψωνίσουν το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, οι 100.000 χρεοκοπημένοι συνάδελφοί μας, οι 480 καταστηματάρχες Αγρινιώτες που κλείσανε, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενοι με τους πετσοκομμένους μισθούς.
Μας ταυτίζουν σαν συναινούντες με αυτούς που μεθοδεύουν την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, που δεν μας φτάνουν οι 130.000 επιχειρήσεις που θα κλείσουν ακόμη αλλά βιαζόμαστε να τις κλείσουμε όλες!
Τέλος δε η ΠΑΣΕΒΕ μας καταγγέλλει σαν συναινούντες ότι:
·   Δεν διαμαρτυρόμαστε για το ότι το φορολογικό μας έχει τσακίσει.
·   Δεν μας απασχολεί ότι το ασφαλιστικό και οι υπέρογκες εισφορές γίνονται θηλιά για όλους τους συναδέλφους.
·   Δεν ασχολούμαστε με τη δράση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που επεκτείνονται και μονοπωλούν την αγορά.
·   Δεν μας αφορά το γεγονός ότι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και οι οικογένειές τους δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
 Συναδέλφισες και Συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου:

1)      Καταγγέλλει την προβοκατόρικη, συκοφαντική και - μέρες που είναι -  φαρισαϊκή και ποντιοπιλατική ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ.
2)      Γνωστοποιεί ότι στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ε.Σ.Α στις 28-3-2013 που συζητήθηκε το θέμα της Πρωτομαγιάς και παρευρίσκονταν τα μέλη του Δ.Σ. που είναι μέλη και εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ, όχι μόνο δεν έθεσαν αλλά ούτε καν υπαινίχθηκαν προς συζήτηση το θέμα της απεργίας για την 1η Μάη την Μ. Τετάρτη, γι’ αυτό άλλωστε δεν υπήρξε σαν θέμα ή πρόταση του Δ.Σ. στην Γενική Συνέλευση των μελών του.
3)      Στις 8-4-2013, λίγες μέρες μετά, πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Ε. Σ. Αγρινίου. Στην Γ.Σ. τέθηκε το θέμα της απεργίας για την Μ. Τετάρτη, συζητήθηκε και απορρίφθηκε.
4)      Το Δ.Σ. του Ε.Σ. Αγρινίου θεωρεί σαν ανώτατο όργανο την Γενική Συνέλευση, πειθαρχεί στις αποφάσεις της, αυτές υλοποιεί και δεν το έχει κάνει ούτε θα το κάνει να καπελώσει απόφασή της Γενικής Συνέλευσης για οποιοδήποτε λόγο.
5)      Καταγγέλλει την ΠΑΣΕΒΕ γιατί όλα αυτά τα καταστροφικά για τους συναδέλφους που μας καταμαρτυρεί ότι στηρίζουμε και υπηρετούμε, γιατί δεν τα κατέθεσε στην Γ.Σ., γιατί δεν καταψήφισε τις εισηγήσεις.
6)      Θυμίζουμε στην ΠΑΣΕΒΕ ότι το πλαίσιο των αιτημάτων της, αποτελούσαν και αποτελούν αιτήματα, διεκδικήσεις και ψηφίσματα που υποστηρίζονταν από αγωνιστικές δράσεις του Συλλόγου μας και της Ομοσπονδίας μας, πολύ πριν ιδρυθεί η ΠΑΣΕΒΕ και τα υιοθετήσει.
7)      Συμβουλεύουμε τα στελέχη της ΠΑΣΕΒΕ και τις γραμματείες της να εγκαταλείψουν την εύκολη επιλογή της λασπολογίας γιατί αυτό μπορεί βέβαια να εξυπηρετεί την διατήρηση της ύπαρξης της συσπείρωσης αλλά εμποδίζει τη δημιουργία μαζικού κινήματος αντίδρασης, ανυπακοής και αντεπίθεσης. Σήμερα όμως ένα τέτοιο κίνημα εμείς πιστεύουμε ότι απαιτούν οι καιροί.     Τέλος
8)      Ένα «προβοκατόρικο» ερώτημα προς την ΠΑΣΕΒΕ: αν συνέπιπτε η Κυριακή του Πάσχα να είναι 1η Μάη, τι πρόταση θα κατέβαζε στον λαό η ΠΑΣΕΒΕ και οι άλλες συσπειρώσεις, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ;     

       ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

Υ.Γ.: Η συζήτηση για την επίθεση της ΠΑΣΕΒΕ στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ασφαλώς θα συνεχιστεί και με πρωτοβουλία μας, αυτό όμως θα γίνει στα όργανα του Συλλόγου, δίχως να υπηρετεί σκοπιμότητες αγωνιστικών διαπιστευτηρίων.     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ