Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Αποκάλυψη. Ηνωμένες Πολιτείες Μεσογείου!!

5 Μαίου 2013. 
Τη μέρα που ο Ταγίπ Ερντογάν περνούσε το κατώφλι του Λευκού Οίκου, το Μέγαρο Μαξίμου περίλυπο ανακοίνωνε την αναβολή του ταξιδιού Σαμαρά στις ΗΠΑ-είχαμε γράψει σχετικά κατ΄επανάληψη στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι”. 
Τώρα πλέον ο Ελληνας πρωθυπουργός προσπαθεί  πεγνωσμένα, για μια ακόμη φορά, να κανονίσει συνάντηση με τον Ομπάμα στην Ουάσινγκτον, διά μέσω του Ισραήλ. 
Εδώ όπου ελπίζει ότι θα γίνει τελικά, μέσα στον Ιούνιο, το περίφημο G2G, το..... κοινό υπουργικό συμβούλιο Ελλάδας-Ισραήλ.
Γι΄αυτό το λόγο ο δεύτερος σε δημοτικότητα (σύμφωνα με τους πολίτες που ρωτά η GPO-πρώτη είναι η Ολγα Κεφαλογιάννη) υπουργός της κυβέρνησης Δημ Αβραμόπουλος βρίσκεται στο Ισραήλ-πριν ακόμη και από τον Πάνο Παναγιωτόπουλο που έχει γίνει κολλητός του Ισραηλινού ομολόγου του.
Παρόλα αυτά ο Σαμαράς έχει καταγραφεί στα κιτάπια του Λευκού Οίκου σαν φίλος της Μέρκελ με ότι αυτό συνεπάγεται. Και ένα από αυτά που συνεπάγεται είναι η διαρκής προσπάθεια των Αμερικανών να έχουν έναν δικό τους άνθρωπο στην Αθήνα με σοβαρές πιθανότητες να κυβερνήσει την Ελλάδα.
Το επιχείρησαν αρχικά με τον Τσίπρα, αλλά πολύ σύντομα διαπίστωσαν ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σταθεί με σοβαρότητα στην διεθνή πολιτική σκακιέρα λόγω της διαρκούς παλινωδίας του σε καίρια ζητήματα.
Ετσι το τελευταίο διάστημα έριξαν όλο το βάρος τους στην Γιάννα Αγγελοπούλου (το βιβλίο της σκίζει) και η οποία ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να κατέβει στην πολιτική σκηνή της χώρας με πολύ σοβαρές πιθανότητες να φθάσει στην πρωθυπουργία. Η Γιάννα δεν διστάζει άλλωστε να εξαπολύσει μύδρους κατά του ευρώ στις συνεντεύξεις της στα διεθνή ΜΜΕ.
Οι Αμερικανοί εκτός από την φιλογερμανική διάθεση του Σαμαρά, δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι το πολιτικό φλερτ της ΝΔ με την Χρυσή Αυγή.
Χθες βράδυ μάλιστα η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ανοιχτή σύγκρουση του Βενιζέλου τόσο με τον Σαμαρά, όσο και με την Χρυσή Αυγή.
Οι Αμερικανοί φυσικά κοιτάνε τα συμφέροντά τους και ένα από αυτά είναι να επικρατήσει το δολάριο έναντι το ευρώ.
Δεν έχει άδικο ο mr Dax όταν υποστηρίζει στο βιβλίο του με τίτλο «Showdown», πως οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη, προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου.
Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές. 
«Η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στο πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψιν» και «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο». 
Η Ευρώπη άρχισε να αυτοσπαράσσεται, θέαμα που στο εξωτερικό το παρακολουθούσαν με ικανοποίηση. Εναντίον της Ευρώπης δεν στέλνει κανείς τον έκτο στόλο, αλλά την Γουόλ Στριτ, τις τράπεζές της και τους οίκους αξιολόγησης και τα όπλα της μυστικής διπλωματίας. Τα χτυπήματα εναντίον του ευρώ και των χωρών της Ευρωζώνης ήρθαν με στρατιωτική ακρίβεια και προκαλούνταν πάντα από μελέτες μεγάλων τραπεζών της Γουόλ Στριτ ή των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης. Τα βασικά όμως προβλήματα της Ευρωζώνης ήταν εσωτερικής φύσης. Το να επιβάλλεται σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους κράτη ένα κοινό νόμισμα οδηγεί εξαρχής σε σημαντικά προβλήματα. Αυτή η αχίλλειος πτέρνα οφείλεται σε εμάς τους ίδιους, αλλά τα βέλη εναντίον της ήρθαν στοχευμένα και με τους ψυχρούς υπολογισμούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού», υποστηρίζεται στο βιβλίο. 
«Τι θα λέγατε αν πρότεινα η Ελλάδα να πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μην ανησυχείτε, δεν ήπια πολύ ούζο την ώρα της συγγραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιούλερ και συνεχίζει: «Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μιας σειράς σημαντικών ορυκτών. Μπορεί κάνεις δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη. Και, τουλάχιστον τώρα, τίθεται αναπόφευκτα το ερώτημα: τι παιχνίδι παίζεται εδώ; Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και την χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές. Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της». 
«Τα προγράμματα λιτότητας είναι μια παράνοια», υποστηρίζει και συμπληρώνει ότι το αποτέλεσμα είναι μια εξέλιξη της οικονομίας όπως αυτή με τον Καγκελάριο Μπρούνινγκ. «Τα κράτη εξαντλούνται και η ελληνική οικονομία βυθίζεται στο απύθμενο. Η φτώχεια των απλών ανθρώπων είναι δραματική και όχι αντάξια μιας χώρας στον πυρήνα της πλούσιας Ευρώπης. Ακόμη και ο Έλληνας πρωθυπουργός το δηλώνει καθαρά: η Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με την Γερμανία την περίοδο της Βαϊμάρης», υπογραμμίζει και αναφέρει ότι έχει ο ίδιος επισκεφτεί την Ελλάδα και έχει δει την δράση της Χρυσής Αυγής. «Αυτά είναι άσχημα πράγματα που δεν τα έχω δει ούτε στο Γ΄ Ράιχ».
Ακόμη λοιπόν και ο Γερμνανός συγγραφέας βάζει στο κάδρο την σχεδόν μισάνθρωπη, για τους λαούς του Νότου, πολιτική της Μέρκελ. Μια πολιτική που οδηγεί την Ευρώπη ολόκληρη αλλά και την Γερμανία στον γκρεμό. 

Οι Financial Times κυκλοφορούν με μια σοκαριστική είδηση για την Γερμανία αλλά και την Ευρώπη που "ονειρεύεται" η Μέρκελ: Η ΒΜW μετακομίζει στις ΗΠΑ!
Κι αυτό λίγους μήνες πριν τις γερμανικές εκλογές. «Οταν η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW σκεφτόταν πού να κατασκευάσει εργοστάσιο εντάσεως ενέργειας για την κατασκευή ανθρακονημάτων για το αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο i3 που θέλει να εισάγει στην αγορά, δεν πέρασε πολλή ώρα μέχρι να επιλέξει τη Μόουζες Λέικ στην Ουάσιγκτον.

Το εργοστάσιο των 100 εκατ. δολ., που θα λειτουργεί με την εταίρο της στην κοινοπραξία SGL Group, λειτουργεί με υδροηλεκτρική ενέργεια την οποία παράγουν τα φράγματα στον κοντινό ποταμό Κολούμπια. Το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγουν κοστίζει μόλις 3 σεντς του δολαρίου ανά κιλοβατώρα.

Για τις αντίστοιχες ηλεκτρικές ανάγκες στν Γερμανία, όπου μεταφέρεται το ελαφρύ ανθρακόνημα για επεξεργασία και τελική κατασκευή, το κόστος θα ήταν εξαπλάσιο.

Το σχετικά υψηλό κόστος ενέργειας της Ευρώπης αποτελεί όλο μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» για τη βιομηχανία της ηπείρου, που φοβάται ότι χάνει σταθερά ανταγωνιστικότητα, ειδικά σε κλάδους εντάσεως ενέργειας.

Πέρσι, οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ ήταν περίπου 4 φορές χαμηλότερες σε σχέση με την Ευρώπη και οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν περίπου 50% χαμηλότερες».

Περίπου 58% των βιομηχάνων που συμμετείχαν σε πρόσφατη έρευνα της Accenture φοβούνται ότι η ευρωπαϊκή βιομηχανία σε τρία χρόνια θα παραμένει μη ανταγωνιστική από ενεργειακής πλευράς σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, την Κίνα ή τη Ρωσία.

Δεν υπάρχει πιο χειροποστή απόδειξη για το που οδήγησε την Ευρώπη η πολιτική Μέρκελ-Σόιμπλε. Να δείτε που τους περιμένει εκλογική πανωλεθρία.
Φυσικά ο αντίκτυπος της πτώσης της Μέρκελ θα έχει συνέπειες και στο εσωτερικό πολιτικό τοπίο της Ελλάδας. 

Οι Αμερικανοί μεθοδικά “χτίζουν” στην Μεσόγειο τις δικές τους Ηνωμένες Πολιτείες της Μεσογείου: Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Τουρκία-με δεδομένη την Αίγυπτο.
Το μοναδικό αγκάθι γι αυτούς είναι η εύφλεκτη σχέση Ισραήλ-Τουρκίας, μια σχέση που επιχειρούν με κάθε τρόπο να εξομαλύνουν. Η ιδέα, να περνάνε οι αγωγοί του πετρελαίου της Κύπρου και του Ισραήλ από το έδαφος της Τουρκίας είναι σ΄ αυτή την κατεύθυνση. Για τον Ομπάμα ειδικά ο Ερντογάν είναι ο ιδανικός ηγέτης για την Τουρκία μια και συγκεντρώνει την εκτίμηση μεγάλου μέρους του μουσουλμανικού τόξου.
Η αντεπίθεση των ΗΠΑ κατά της Μέρκελ και του ευρώ δεν θάχει προηγούμενο. Και είναι αλήθεια ότι εδώ η Μέρκελ έκανε ότι μπορούσε για να ρίξει λάδι στη φωτιά. Και επειδή η Γερμανίδα κάθε άλλο παρά ανόητη είναι, η εξήγηση είναι μία και μοναδική: Kαι η ίδια η Μέρκελ αρχίζει να βλέπει με καλό μάτι την επιστροφή στο μάρκο. Ο εγωισμός, δεν της επιτρέπει να σέρνεται- μένοντας στο ευρώ- στην ουρά Κίνας, Ρωσίας, ΗΠΑ σαν φτωχός συγγνενής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ