Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Οι μεγαλύτεροι «σκόπελοι» στη διαπραγμάτευση της νεάς κυβέρνησης με την τρόικα

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Οι μεγαλύτεροι «σκόπελοι» στη διαπραγμάτευση της νεάς κυβέρνησης με την τρόικα
Η κινητικότητα στο Δημόσιο και ο Ενιαίος Φόρος στα ακίνητα αποτελούν τους δύο μεγαλύτερους “σκοπέλους” προκειμένου να κλείσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα (επιστρέφει στην Αθήνα στα τέλη της εβδομάδας) και να δοθεί από Ευρωζώνη και ΔΝΤ το “ΟΚ” για την σταδιακή αποδέσμευση δόσεων ύψους 8,1 δις ευρώ. 
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να .....διευθετηθεί έχει να κάνει με την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.
Η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί να ετοιμάσει έναν ...πλήρη κατάλογο με 12.500 υπαλλήλους οι οποίοι μέχρι το τέλος του τρέχοντα μήνα θα έμπαιναν σε καθεστώς κινητικότητας για διάστημα 12 μηνών. 
Όμως μέχρι στιγμής ακόμη δεν έχει ετοιμαστεί το πλάνο με τα κριτήρια επιλογής των υπαλλήλων και ως εκ τούτου όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές αν η η τρόικα δεν φανεί “ελαστική” ο συγκεκριμένος στόχος δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί. 
Πιθανότατα η κυβέρνηση θα προτείνει ο αριθμός των 12.5000 να “σπάσει” σε μηνιαίους στόχους.
Εξάλλου οι δύο πλευρές πρέπει να συμφωνήσουν στο οριστικό σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο στα ακίνητα με την τρόικα να ζητά.... διαβεβαιώσεις ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για έσοδα 3,1 δις ευρώ εντός του 2014.
Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν πως θα πείσουν την τρόικα και ως εκ τούτου δεν θα ζητήσει να ισχύσει το “χαράτσι” της ΔΕΗ και την επόμενη χρονιά.
Μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια μιας και Eurogroup και ΔΝΤ έχουν διαμηνύσει ότι αναμένουν συμφωνία το αργότερο έως τα μέσα του Ιουλίου ώστε οι δόσεις να εγκριθούν μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και για τα ακόλουθα θέματα :

-Κάλυψη δημοσιονομικού κενού. Υπολογίζεται σε 1 δισ. ευρώ περίπου για φέτος, υπό το βάρος των ελλειμμάτων κυρίως στον ΕΟΠΥΥ, με την κυβέρνηση πάντως να υποστηρίζει πως δεν θα απαιτηθεί η λήψη πρόσθετων μέτρων

-Αποκρατικοποιήσεις. Μετά τις εξελίξεις στη ΔΕΠΑ, ο φετινός στόχος για έσοδα 2,6 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις είναι στον αέρα, με την ελληνική πλευρά να επιδιώκει χρονική μετάθεση του στόχου για τα έσοδα από τη ΔΕΠΑ τον επόμενο χρόνο με παράλληλη επίσπευση ορισμένων άλλων κινήσεων, με αναθεώρηση του προγράμματος. 
K. Τσαχάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ