Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Γιατί κλείνει ένα εργοστάσιο σαν του "Κατσέλη";

ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ / ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ / ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΑΝ ΤΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ;
Μήπως δεν υπάρχει αλεύρι και μηχανές να δουλέψουν; Μήπως δεν έχει πελάτες; Μήπως το ψωμί δεν είναι πια χρήσιμο στον κόσμο; Ποιος παραλογισμός επιβάλλει 500 και βάλε οικογένειες να μείνουν χωρίς .....
ψωμί, την ώρα που οι μηχανές που το παράγουν θα σκουριάζουν;
«Δεν προχώρησε η συμφωνία χρηματοδότησης με τις τράπεζες λόγω καθυστέρησης της ανακεφαλαιοποίησης» γράφει με την ψυχρή γλώσσα των αριθμών η ανακοίνωση της εταιρείας. Μα ο ιδιοκτήτης της δεν είναι μέλος του ΔΣ της Eurobank; 250 δις από το αίμα του ελληνικού λαού δεν έχει πάει στις τράπεζες για να «ενισχύσουν την πραγματική οικονομία» καθώς λένε. Και τώρα που είναι όλα αυτά;
Όλα αυτά τα παράλογα και καταστροφικά για την εργατική τάξη αυμβαίνουν γιατί στην σημερινή κοινωνία το κέρδος μιας χούφτας βιομήχανων και τραπεζιτών είναι πάνω από τις ζωές και την επιβίωση εκατομμυρίων εργαζόμενων. Αν ο ιδιοκτήτης της «Κατσέλης» Δαυίδ και το κάθε μπουμπούκι της ολιγαρχίας του πλούτου δει ότι θα βγάλει περισσότερα κερδοσκοπώντας με τα κρατικά ομόλογα στην τράπεζά του, ή μεταφέροντας τις εγκαταστάσεις του αλλού ή κάνοντας εισαγωγές, τότε θα το κλείσει το εργοστάσιο.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΕ-ΔΝΤ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
Η δικομματική πλέον κυβέρνηση και οι καναλάρχες φίλοι της , μας λένε τόσο καιρό ότι κόβουν μισθούς και συντάξεις, καταργούν ΣΣΕ, αφήνουν ανεξέλεγκτες τις απολύσεις για να δυναμώσει η «ανταγωνιστικότητα» και «να σωθούν οι θέσεις εργασίας». Και σαν αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής βλέπουμε την μία μετά την άλλη οι βιομηχανίες να κλείνουν, η ανεργία να καλπάζει, μια νέα γενιά να καταστρέφεται. Ο Κατσέλης, η Ελληνική Χαλυβουργία, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η ΑΓΕΤ, ατέλειωτη η σειρά των εργοστασίων που έκλεισαν. Εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες είναι για μήνες απλήρωτοι! Ζούμε έναν πόλεμο ενάντια στους εργάτες και τον λαό. Ποιος κερδίζει από αυτήν την καταστροφή;
Με την πολιτική των μνημονίων και του κεφαλαίου ο εργάτης γίνεται φτηνότερος και χωρίς δικαιώματα. Μας κλέβουν στην δουλειά, στην εφορία, στην τράπεζα, στα διόδια παντού. Ο πλούτος μαζεύεται στα χέρια των λίγων. Των βιομήχανων που τα κέρδη τους ανεβαίνουν. Των τραπεζιτών που ξεπλένουν τις φούσκες τους. Των τοκογλύφων που κάνουν τα άχρηστα «χαρτιά τους» υπερκέρδη. Έτσι προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση τους.
ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ / ΟΥΤΕ Ο ΚΑΤΣΕΛΗΣ ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ
Υπάρχει λύση και για τον Κατσέλη και για τις άλλες εταιρείες που κλείνουν. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση όλων αυτών των εταιρειών που τις εγκαταλείπουν οι καπιταλιστές και επαναλειτουργία τους με κρατική ιδιοκτησία, κάτω από εργατικό και λαϊκό έλεγχο!
Δεν μπορεί η «προστασία της ιδιοκτησίας» να είναι πάνω από την προστασία της ζωής των εργαζόμενων. Δεν μπορεί το συμφέρον μιας εκμεταλλεύτριας μειοψηφίας να είναι πάνω από τα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
Τώρα χρειάζεται ένα μεγάλο μέτωπο από τα κάτω όλων των εργατών. Πρώτα από όλα των εταιρειών που κλείνουν, αλλά και των απλήρωτων, όσων δεν έχουν ΣΣΕ, όσων δεν έχουν δουλειά. Μαζί με τους συναδέλφους μας στον δημόσιο τομέα. Οι χιλιάδες απολύσεις εκεί στερούν όλους μας από σχολεία και νοσοκομεία.
Να ανατρέψουμε την βάρβαρη αυτή ταξική πολιτική και την κυβέρνηση που την εφαρμόζει. Να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο στην κοινωνία χωρίς μνημόνια και χρέος, έξω από το ευρώ και την ΕΕ, μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ