Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Καταγγέλλουν για απεργοσπασία τον δήμαρχο Αμφιλοχίας παρά την απόφαση της ΚΕΔΕ

Τον δήμαρχο Αμφιλοχίας και γραμματέα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Απ. Κοιμήση κατήγγειλε χθες σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων στους ΟΤΑ Αιτωλ/νίας Θύμιος Κομματάς, σχετικά με την κανονική λειτουργία του δήμου παρά την απόφαση για....τριήμερο λουκέτο που έλαβε η ΚΕΔΕ.
Υπέρ της κινητοποίησης αυτής πρωτοστάτησε ο κ. Κοιμήσης που είναι παρών σε όλες τις επαφές που κάνει αυτές τις μέρες η ΚΕΔΕ με υπουργούς κλπ, σε μια προσπάθεια να πετύχει αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο για την διαθεσιμότητα υπαλλήλων το Παρατηρητήριο των ΟΤΑ κλπ.

Όμως αντί ο κ. Κοιμήσης να είναι και ο πρώτος που θα έκλεινε τις υπηρεσίες του δήμου της Αμφιλοχίας, σεβόμενος τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων καταγγέλλουν πως κάνει ακριβώς το αντίθετο και πως οι υπηρεσίες του δήμου του λειτουργούν κανονικά.

«Εμείς προσπαθούμε να πάμε μαζί με τους δημάρχους και να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στις απολύσεις και την υποβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι λυπηρό ο ίδιος ο γραμματέας της ΚΕΔΕ να μην σέβεται τις αποφάσεις του οργάνου που μετέχει σε καίρια θέση και να λειτουργεί τον δήμο του κανονικά. Αυτό το καταγγέλλουμε.» δήλωσε ο κ. Κομματάς.

Ο αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Γάκης, διέψευσε πάντως την σχετική πληροφορία, λέγοντας όμως πως χθες Δευτέρα μερίδα υπαλλήλων μπήκε στο δημαρχείο και εργάστηκε, ενώ το δημαρχείο ήταν κλειστό για το κοινό!!!
«Και σήμερα Τρίτη το δημαρχείο παραμένει κλειστό και δεν δουλεύει κανείς, όπως από την αρχή μας ενημέρωσε ο δήμαρχος, που βρίσκεται στην Αθήνα με την ΚΕΔΕ. Την απόφαση της ΚΕΔΕ την τηρούμε.» είπε ο κ. Γάκης, που άφησε πάντως να εννοηθεί πως είναι δικαίωμα του εργαζομένου εάν θέλει να εργαστεί, να εργαστεί.

Οι συνδικαλιστές πάντως επιμένουν και προχωρούν ακόμη παραπέρα τις καταγγελίες τους, λέγοντας πως χθες ο δήμος ήταν κλειστός «για τα μάτια του κόσμου» αφού οι πολίτες χτυπούσαν την πόρτα και εξυπηρετούνταν, ενώ ακόμη και σήμερα, μέρα γενικής απεργίας, καταγγέλλουν πως υπάλληλοι του δήμου της Αμφιλοχίας, δέχθηκαν τηλεφωνήματα από τον δήμο για να πάνε στην εργασία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ