Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Δήλωση του κ. Βασίλη Νικολαϊδη για την παράσταση Ελένη και άλλα ζητήματα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Αγρινίου

Αγρίνιο, 26 Ιουλίου 2013 
Με αφορμή τα δημοσιεύματα στα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης σχετικά με την παράσταση του έργου του Ευριπίδη «Ελένη» και άλλα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Βασίλης Νικολαϊδης έκανε την εξής δήλωση:

«Όπως είναι γνωστό η παράσταση του έργου «Ελένη» είναι μια συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.

Η περιοδεία του έργου ξεκίνησε από την Καλαμάτα όπου......
δόθηκαν δύο παραστάσεις, ( θα δοθεί μια ακόμη τον Σεπτέμβριο) συνέχισε με δύο παραστάσεις στο Αγρίνιο και μία στις Οινιάδες, δύο στην Πάτρα και μετά παίχτηκε στο Ηρώδειο αφού είναι μία από τις παραστάσεις που εντάχθηκε στις δραστηριότητες του Φεστιβάλ Αθηνών. Θα δοθούν συνολικά περί τις πενήντα παραστάσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, από την Θράκη ως τη Σπάρτη και από το Άργος ως τη Θεσσαλονίκη. Οι παραστάσεις δίνονται με επιτυχία, συγκεντρώνοντας ενθουσιώδεις κριτικές. 

Γεγονός, ιδιαίτερα σημαντικό για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου, το οποίο συνεχίζει και φέτος την μακρόχρονη πορεία του, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία που τα περισσότερα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, με παρουσία σε όλες τις σοβαρές θεατρικές πιάτσες και φεστιβάλ της Χώρας, πραγματοποιώντας έτσι τη δέσμευση του Δημάρχου Αγρινίου ότι παρά τα οικονομικά προβλήματα θα συνεχίσει την ιστορική του διαδρομή. 

Θεωρώ ότι ήταν σημαντική επιτυχία η παραγωγή αυτής της παράστασης με δεδομένο ότι ο προϋπολογισμός της για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου ανήλθε στο ποσό των 40.745,00€ (αμοιβές μεταφραστή-σκηνογράφου-χορογράφου-φωτισμού-κόστος κοστουμιών-φροντιστηριακό υλικό,) ποσό υποπολλαπλάσιο του συνολικού προϋπολογισμού του έργου. Ενός έργου με 15 ηθοποιούς και 5 άτομα προσωπικό που θα περιοδεύσει σε όλη τη Χώρα.

Να σημειωθεί δε, ότι για να μην αυξηθούν τα έξοδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, προσφέρω την αμοιβή που δικαιούμαι ως Σκηνοθέτης για την παράσταση «Ελένη» αφιλοκερδώς.

Όλα αυτά συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που έγινε στο Δημαρχείο στις 9 Ιουλίου και κάθε καλόπιστος κριτής θα μπορούσε να ενημερωθεί και περαιτέρω για οποιαδήποτε απορία είχε κάνοντας μια απλή ερώτηση.

Σε ότι αφορά τις αποδοχές μου ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. οι μηνιαίες μικτές αποδοχές μου μέχρι 31-12-2012 ήταν Δύο Χιλιάδες Πεντακόσια Πενήντα Ευρώ ( 2.550,00€), καθαρές αποδοχές Δύο Χιλιάδες Ευρώ (2.000,00€). Από 01-01-2013 οι μηνιαίες μικτές αποδοχές μου είναι Χίλια Εννιακόσια Δώδεκα Ευρώ και Πενήντα Λεπτά (1.912,50€), καθαρές αποδοχές Χίλια Τετρακόσια Πέντε Ευρώ και Εξήντα Εννιά Λεπτά (1.405,69€) σύμφωνα με τις διατάξεις του Ενιαίου Μισθολογίου που εφαρμόζονται πλέον και στα Ν.Π.Ι.Δ από 01-01-2013.

Σχετικά με τις αποδοχές της υπαλλήλου γενικών καθηκόντων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ κας Νίκολιτς Λίβια οι μηνιαίες μικτές αποδοχές τις, μέχρι 31-12-2012 ήταν Εννιακόσια Ένα Ευρώ και Δεκατρία Λεπτά ( 901,13 €),καθαρές αποδοχές Επτακόσια Σαράντα Τρία Ευρώ και Σαράντα Τρία Λεπτά (743,43€). Από 01-01-2013 οι μηνιαίες μικτές αποδοχές τις είναι Χίλια Δύο Ευρώ (1.002,00€), καθαρές αποδοχές είναι Οχτακόσια Δέκα Εννιά Ευρώ και Εβδομήντα Εννιά Λεπτά (819,79€) σύμφωνα με τις διατάξεις του Ενιαίου Μισθολογίου που εφαρμόζονται πλέον και στα Ν.Π.Ι.Δ από 01- 01- 2013.

Όσον αφορά στο ποσό των 143.000,00 ευρώ, που εμφανίζεται σε δημοσίευμα, ως αμοιβή δική μου και της υπαλλήλου κα. Νίκολιτς Λίβια σας ενημερώνω ότι πρόκειται για τον προϋπολογισμό όλων των αμοιβών των ηθοποιών για τις χειμερινές παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Όσο δε, για τα κακόβουλα δημοσιεύματα που με αφορούν επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου.

Σύμφωνα δε με το νόμο περί τύπου, περιμένω την αποκατάσταση της αλήθειας για την ορθή ενημέρωση του κοινού». 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ